kapcsolat   hellofured@yahoo.com - 30 403 4066 

adatvédelem  

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White LinkedIn Icon

Hotel Margaréta - mintha otthon lennél

2019/08/25

Ezen a héten egy olyan blog-randiról mesélek Nektek a bejegyzésben, amelynek minden percét élveztem, mert úgy éreztem magam rögtön, mintha otthon lennék, amikor megérkeztem a XING LONG Kft-hez.

No, gondolom, most egy kicsit meglepődtetek. Akkor pontosítok: amikor megérkeztem a Hotel Margarétába. Először én is azt hittem, hogy valami móka van a történetben, de beszélgetőtársam, Forsthoffer Ágnes, a szállodát üzemeltető család részéről elmesélte, hogy a Xing Long Kft. cégnév az előző, kínai tulajdonostól származik. A balatonfüredi Forsthoffer család 2006-ban vásárolta meg a Kft-t, a cég nevét megtartva. A búcsúzó kínai tulajdonos szerint ez a név szerencsét hoz és jó ómen.

Úgy tűnik, igaza lett, ugyanis a hotel nagy népszerűségnek örvend és az a családi(as) jelleg és hangulat, a barátságos légkör, amire törekednek, gyorsan a vendégek egyik kedvelt szálláshelyévé tette a Margarétát. Úgy gondolom, ebben nagyon nagy szerepet játszik, hogy a Forsthoffer család személyesen közreműködik a cég működtetésében.

1/2

Én még icinke picinke voltam, amikor a Hotel Margaréta 1982-ben megnyitotta kapuit, de barátok, ismerősök fotóiról, aztán később saját élményeimből is vannak emlékeim a „lépcsős” hotelről – amit Ágnes szerint sok idelátogató kisgyerek a mai napig így emleget az épület egyedi, lépcsőzetes kialakítása miatt.

 

A cégvásárlás óta számos fejlesztés és átalakítás történt, hogy a hotel a modern kor követelményeinek és a vendégek igényeinek is maradéktalanul megfeleljen. Technológia- és infrastruktúrafejlesztés is történt, de környezetvédelmi és energiahatékonysági beruházás is szükséges volt, hogy teljesen megújulhasson a szálloda.

 

Azok számára, akik a nyitás óta ismerik a Margarétát, biztosan látványos a változás, hiszen az eredeti, elhanyagolt állapotú szállodaépület kívül és belül is megszépült. Sőt, nemcsak a régi, „retro” épület, szobák kaptak ráncfelvarrást, hanem a közel 1 hektáros kert is szépen kiépült; a gyerekek örömére szép játszótér és - 2012-ben – egy kültéri úszómedence épült.

Mi is a kertben kezdtük a beszélgetést Ágnessel, ahol a saját szememmel láthattam, hogy a vendégek otthon érzik magukat – ahogy figyeltem, a „házigazda” is csillogó szemmel nézte, ahogy a gyerekek hintáztak és a családok az udvarban ejtőztek. Jó érzés is ez: megálmodik valamit az ember, kemény munkával megvalósítja és aztán látja a munkája gyümölcsét is.

1/3

A beszélgetésünk során megtudtam, 2014-ben épült az új épületszárny, amelyben 14 igényes szoba, egy kisebb wellness részleg jacuzzikkal, szaunákkal, gyermekpancsolóval, étterem, valamint egy hatalmas rendezvényterem került átadásra.

A fejlesztések mögött jól átgondolt, környezettudatos elképzelések is álltak, ezért (többek között) a fenntarthatóság jegyében napelemek kerültek az új épületszárny tetejére. A környezet kímélését kiemelt felelősségének érzi a tulajdonos, így az alternatív energia felhasználása mellett a szelektív hulladékgyűjtést is megvalósítják.

 

A sok-sok újításnak köszönhetően a korábban főként szezonálisan üzemelő szálloda mára már egész éves nyitva tartással várja a vendégeket és a nyári szezonon túl konferenciáknak, csapatépítő programoknak és különböző rendezvényeknek ad otthont. Elsősorban a belföldi vendégek kedvelt szálláshelye, valamint üzleti rendezvények helyszíne a Hotel Margaréta – mely utóbbihoz technikailag is minden adott, hiszen a rendezvényterem mindennel fel van szerelve, melyre szükség lehet akár egy nagyobb volumenű rendezvényen is.

 

A bárpultnál ülve beszélgettünk tovább...

1/5

Bár az utóbbi időben sok változás történt, mindig egyre újabb terveken töri a fejét Ágnes és családja - jelenleg azon dolgoznak, hogy egy minden eddiginél nagyobb felújítást valósíthassanak meg az 50 db Standard szobában is.

Kíváncsi voltam, hogy a családias hangulat a dolgozók, a csapat körében is tapasztalható-e.

A kertből az épület felé vettük az irányt és jóleső érzéssel töltött el, amikor már a recepciónál ismerős arcok üdvözöltek és nagyon boldog voltam, amikor egykori diákjaimat is megpillantottam a Hotel Margaréta csapatának tagjai között. A beszélgetés során kiderült, hogy a szálloda vezetősége büszke munkatársaira, akik a vendégelégedettség kulcsát jelentik. Ágnes szavait idézve (mellyel teljesen egyet tudok érteni):

 

”Lehet bármilyen szép egy szálloda, ha a személyzet nem tölti meg lélekkel, szeretettel, kedvességgel. Hisszük, hogy az apró részletek közvetítik a vendégszeretetünket: egy szépen vetett ágy, egy mosoly, figyelmesség, egy gondosan elkészített, finom étel. A vendégeket ezekkel „öleljük” körül. „

 

Sokakkal évek óta együtt dolgozik a hotel és van olyan kolléga, aki 26 éve dolgozik ennél a cégnél. Ő Áron, akinek tapasztalataiból sokat merítettek.

 

Ahogy a szobák és a wellness részleg felé sétáltunk, megtudtam, hogy a wellness részleget nem csak szállóvendégek használhatják; a jacuzzik, szaunák, sószoba bárki számára látogathatók.

1/2

Ha már a szolgáltatásokról beszélgettünk, kitértünk egy kicsit más lehetőségekre is és megtudtam, hogy minden évszakban igyekeznek a vendégek számára vonzó és változatos ajánlatokat készíteni. Többek között kerékpárhasználatot, masszázst, borkóstolót, hajózást, cukrászdai kupont, kirándulási tippeket szoktak kínálni ősszel és tavasszal. Fontos számukra, hogy folyamatosan együttműködjenek a helyi szolgáltatókkal.

 

Az ízlésesen kialakított szobák és a gyönyörű wellness láttán megértettem, hogy miért csillog Ágnes szeme, amikor a hotelről mesél. Büszkék rá (és hozzá kell tennem, hogy joggal) önállóan elért eredményeikre és a pozitív megítélésükre. Számos alkalommal vehettek át szakmai díjakat szabadidős és rendezvényes szegmensben egyaránt, úgy mint a szallas.hu Év szállása szakmai díj III.hely vagy az Aranynap díj Magyarország legjobb ***-os konferencia szállodája cím.

 

Hogy ne csak írjak róla, képekben is mutatom, hogy mit láthat, aki a Hotel Margarétát választja szállásként.

1/7

Az egyéni vendégek, az üzleti partnerek és a csapatépítésre érkező trénerek is egybehangzóan azt mondják a szállodáról, hogy egy „jó energiájú hely”, és eredményesen tudnak dolgozni a Margarétában. Ezt jómagam is csak megerősíthetem – nem véletlen a mai bejegyzéshez a címválasztás: valóban otthon éreztem magam! Ha Ti magatok is kíváncsiak vagytok a hotelre, látogassatok el a Facebook oldalukra vagy a honlapjukra, hiszen az Instagram mellett az előző kettő is folyamatosan frissülő hírekkel várja a követőket és vendégeket! Sőt, ettől az évtől a szálloda holnapján is van lehetőség azonnali szobafoglalásra és a honlapon keresztül foglaló vendégeket számos előny várja, a törzsvendégeket pedig külön kedvezmények.

Szóval, tessék kattintani: https://hotelmargareta.hu/

 

Köszönöm Vörös Ákosnak (redphoto.hu), hogy elkísért a Hotel Margarétába és neki köszönhetően képekben is meg tudtam mutatni nektek, hogy milyen is Balatonfüred "legcsaládiasabb" szállodája!

Share on Facebook
Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now