kapcsolat   hellofured@yahoo.com - 30 403 4066 

adatvédelem  

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White LinkedIn Icon

(S)örvendek!

2018/02/19

 

Emlékeztek? Nemrég Budapesten a Fehér Nyúl Sörfőzdében jártam, ahol megnéztem, hogy hogyan is készülnek a Balaton17 finom, kézműves sörei. 

Azóta a Hello Füred nyereményjátékában már gazdára is talált az 5-ös Balaton17 -csomag.

 

Az előző bejegyzésemben azt is említettem, hogy nemcsak Budapesten, hanem a Balatonnál és konkrétan Balatonfüreden is elérhető és kóstolható mind az 5 finom kézműves remek. A Balaton17 kiemelt partnere az Első Füredi Sörház Gastropub (8230, Balatonfüred Gyógy tér 3.), ahol ínycsiklandó ételek mellé (is) kortyolhatjátok a Balaton17 söreit.

Gondoltam, ellátogatok a Sörházba és megnézem, hogy ki az a bátor, aki a szőlő és bor nemzetközi városában sörös profilú helyet "mer" nyitni. Nagy szerencsémre, pont egy kóstolóval egybekötött programba csatlakozhattam be, így a hely új séfjével is találkozhattam a két tulajdonos (Polányi Tamás és Csomasz Péter) és Sziszi, a kedves felszolgálólány mellett.

 

A kóstolón egy nagyon finom paradicsomos, kacsamájas előétel után csülköt kóstolhattunk, amelynek elkészítéséhez a séf a Balaton17 Kormorán fantázianevű

IPÁ-ját is felhasználta. (Nyugalom, eddig én sem tudtam, hogy mit takar az IPA rövidítés, de már tudom: az India pale ale, röviden IPA egy brit eredetű felső erjesztésű sörfajta.) A desszert könnyű, finom, epres volt - ugye mondanom sem kell, hogy engem levettek vele a lábamról! 

A kóstoló után, amikor a többi vendégtől búcsút vettünk és magunk maradtunk, alkalmam nyílt beszélgetni Tamással és Péterrel a Sörházról és a terveikről.

Arra a kérdésemre, hogy nem vall-e túlzott bátorságra egy "boros" városban "sörös" dologba kezdeni, mindketten mosollyal és nevetéssel válaszoltak, és egy határozott NEMet mondtak.

 

"Pontosan ezért van létjogosultsága a Sörháznak - mondta Péter -, mert bizony sokan vannak, jómagam is, akik nem a bort részesítik előnyben. Hiánypótló ez a hely, hidd el!"

...ezzel mondjuk egyet kell értenem, mert én is sok olyan embert ismerek, aki így vélekedik.

Bár a Sörház már a tavalyi évben is várta a vendégeket a Horváth ház Balaton felé néző oldalán, az idei évben sok újdonsággal készülnek. Az eddigi rendezvények mellett, mint a szurkolós BL-estek (ahol az adott csapatok és országok nemzeti különlegességeit lehetett kóstolni a meccsek közben) vagy a legénybúcsúk, ettől az évtől a Sörház tematikus hetekkel, különleges sörkóstolós gasztro-estekkel várja vendégeit. Nemcsak a sör-rajongókra gondolnak, a ház bora és finom üdítők is felkerülnek az itallapra, s garantáltan mindenki találhat majd fogára valót. 

 

A "vendégcsapokon" rendszeresen bemutatkoznak majd kis, kézműves söröket készítő sörfőzdék és tervben van egy sörfesztivál megszervezése is, amolyan "mini Oktoberfest".

 

A programokról beszélgetve, Péter még megemlítette, hogy a különterem kiváló helyszín lehet osztálytalálkozók, születésnapok, illetve kisebb létszámú társaságok zárt körű rendezvényeinek megtartására. 

 

Kíváncsian várom a folytatást és biztos vagyok benne, hogy ide még többször vissza fogok térni! 

Share on Facebook
Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now