Keresés
  • Németh Anikó

Zenit'21 Bistro - ahol a menü, az újragondolt lángos és a minőség találkozik


Hétfőn a Zenit’21-ben jártam, hogy felderítsem a Kisfaludy utca legelején nyílt új helyet. A bisztró ugyan új, de a tulajdonos, Pressing Zsolt, régi ismerősöm, így igazából egy kellemes beszélgetés kerekedett a blog-randiból, melynek középpontjában természetesen a Zenit’21 állt. Nem egyedül érkeztem, Vörös Ákos (redphoto.hu) is velem tartott, s amit én megpróbálok most szavakba önteni, az ő fotói támasztják alá.

Hetek óta szemeztem az Instagramon posztolt finomságokkal és kíváncsi voltam, hogy hogyan kerül a hekk úgy az asztalra, hogy nem lesz kommersz és hogyan lehet a lángost úgy megbolondítani, hogy mégse tűnjön el belőle a lényeg. Nem akarok nagyon előre szaladni, de annyit már most elárulhatok, hogy a két fiatal, tehetséges és kreatív szakácsnak, Király Dávidnak és Vida Bálintnak köszönhetően a vacsora végére mindegyik kérdésre választ kaptam, sőt, egy kicsit beleshettem a konyhába is.

No, de „üljetek még vissza” velem az asztalhoz és a térjünk vissza a beszélgetéshez! Zsolt régi motoros a vendéglátásban és tudja, hogy ha egy jó csapat összeáll – márpedig a Zenit’21 csapata ilyen -, akkor azt meg kell becsülni. Azt is hiszi és vallja, hogy a minőség és a figyelem lesz az, ami miatt a vendégek többször is visszatérnek, majd törzsvendéggé válnak; legyen szó akár kiszolgálásról, akár ételről. Míg Zsolt összefogja a csapatot, s Dávid és Bálint a konyhában készíti a szezonnak megfelelő alapanyagokból a jobbnál jobb fogásokat, addig a „placcon” Tóth Pálma, Nagy Kata Kármen és Pintér Gábor segít a vendégeknek a választásban.

Ha már az ételt említettem, el kell mondanom, hogy az alapanyagok zömében helyi és környékbeli forrásból származnak, s az étlap is mindig úgy változik, alakul, hogy az idénynek megfelelő zöldségek és gyümölcsök kerüljenek a fókuszba. Persze vannak nagy kedvencek, amiket a vendégek egyszerűen nem „hagynak kiesni” a kínálatból – ezek közül a hamburgert Ákos is megkóstolta és 10 pontos szerinte is!

Nem is csoda, hiszen a Hentellértől érkező minőségi hús a fiúk titkos keverékével fűszerezve, valamint a „speckó” zsemle (nem a felfújt hamburgerzsömle, amit bárhol megkaphatsz, hanem igazi harapható, finom) együtt mindent visz! Méltán vált az EB alatt sokak kedvencévé, de más ételeket is újragondolt és „bisztrósított” a Zenit’21, eddig sok pozitív visszajelzést hozva a helynek. Sőt, vannak olyanok, akik akár Almádiból vagy messzebbről is elautóznak Füredre, hogy a Zenit’21-ben egy jót egyenek.

Ha már az előbb a sport került szóba, készüljetek, mert az olimpia ideje alatt is különlegességekkel és közös szurkolásra várnak Titeket a Kisfaludy utca 1. szám alatt található étterembe! A már korábban említett „újragondolt” lángos például ideális a szurkoláshoz. Különleges feltéttel készül, így bizony még a nagyobb adaghoz szokott férfibendőket is simán megtölti. Egy hűsítő fröccs mellé csudajó nyári lakoma! S hogy a fröccs miből készül? Nos, azt hiszem, igazán különleges kínálattal várja a vendégeket Zsolt és csapata. A környék és a borvidék legfinomabb borait válogatták össze itallapjukra, melyek között a móri Geszler Pincészet friss, gyümölcsös aranyérmes Zenitje az egyetlen „borvidéken túli” tétel.

Ahogy a teraszon ültünk, időről időre a Balaton felé kalandozott a tekintetem, mert bizony remek kilátás nyílik a hajóállomás felé a Balatonra – gondoljatok csak bele, milyen klassz úgy ebédelni vagy vacsorázni egy árnyékos teraszon, hogy közben a tavat, a sétányt és a tájat láthatjátok!?

Akkor sincsen aggodalomra ok, ha hűvösebbre fordul az idő, hiszen igényesen kialakított belső térrel vár mindenkit a bisztró, sőt külön öröm volt számomra, hogy Zsolt elárulta, nemcsak a szezonra terveznek, egész éves nyitva tartással várják majd a vendégeket. A belső rész alkalmas céges rendezvények, születésnapok, osztálytalálkozók vagy akár baráti összejövetelek megtartására is!

Ottjártunkkor is épp egy rendezvényre készültek elő a fiúk a konyhán: a frissen sült pogácsa és a hideg sültek illata igazán csábító volt.

Míg mi kint beszélgettünk, elkészült a vacsoránk is és boldog voltam, mert „mentes-evőként” is mutatós és ízletes falatok jutottak nekem. Az már csak hab a tortán, hogy a Zenit’21 kínálatában megtalálhatóak a Zabrakadabra desszertjei is, így mentesen is lehet zárni a fantasztikus menüsort.


Mit is mondhatnék még ezek után? Szerintem vétek lenne kihagyni ezt a helyet; remélem, Ti is a bakancslistátokra teszitek!

152 megtekintés0 hozzászólás