Keresés
  • Németh Anikó

Van hozzá képed?

HA A KÉPEK CSIKLANDOZZÁK A FANTÁZIÁDAT, GÖRGESS A BEJEGYZÉS VÉGÉRE, MERT A KÉPEK ÉS A VIDEÓ OTT TALÁLHATÓK!

Ez a mai fotós bejegyzés olyan számomra, mint a világ kicsiben: ugyanazt nézzük, mégsem ugyanazt látjuk. A világ mindenki számára annyit tartogat, annyit ad, amit a maga szűrőjén át be tud fogadni belőle. Van, aki elveszik a részletekben, van, aki gyönyörködik apró dolgokban és olyanok is akadnak szép számmal, akik sok-sok mindent észre sem vesznek.


Napok óta játszom azt fejben, hogy megpróbálok felidézni egy-egy részletet a városból. Hogy milyen a színe, formája valaminek, amit régen láttam. Kíváncsi vagyok, hogy ha „ennek az egésznek” vége lesz, ugyanaz a város vár-e a vissza a karantén-magányból, vagy újra meg kell-e ismerkednünk egymással.


Amikor családi alkalmakkor, pláne kerek évfordulókon vagy születésnapokon előkerülnek a fényképalbumok és megsárgult képek is akadnak a fotók között, elcsodálkozom, hogy egykor a Vörös templom előtt sziklakert és kis vízesés is volt, vagy hogy a Kossuth utca mennyire máshogy nézett ki a maga régi épületeivel, poros kanyargásával.


Ilyenkor szoktam rájönni, hogy mekkora kincs és csoda a fotó, hogy megőrzi nekünk azokat az emlékeket, pillanatokat, amiket képtelenség oly sokáig észben tartani.

Ha a fentieket elolvastad és idáig eljutottál a bejegyzésben, már sejted, hogy miért kértem meg azokat a fotós ismerőseimet, akik a városhoz kötődnek, hogy mutassanak nekem egy képet, ami számukra a város egy „pillanatát”, hangulatát örökíti meg.

Egy fotót, ami nekik a várost jelenti – nem karantén idején, hanem amikor „igazán él”.


Talán most látjátok Ti is igazán, hogy mennyi olyan részlet és csoda van, ami miatt otthon KELL most maradni, vigyáznunk kell egymásra, s összefogva túllenni „ezen”, mert az apró csodákban nem fotókról kellene gyönyörködnünk, hanem élőben. Élnünk kell a városban – újra felfedezni utcákat, épületeket, kerteket és parkokat – s vigyázni rá. Mindenre.


Fogadjátok hát a mai blog-bejegyzésben a képeket, melyekért köszönetet mondok mindegyik fotósnak, aki azonnal igent mondott a felkérésemre!

Nektek nem ez jut eszetekbe a városról? Akkor mutassátok meg, hogy Nektek mit jelent a város képekben! Örülnék, ha Ti is küldenétek fotókat nekem, mert tudom, Nálatok is sok-sok füredi pillanat lapul!


Hujder Balázs - http://www.tesz-veszreklam.hu/

Bánhelyi József Zoltán - https://www.facebook.com/banhelyi

Fritz Béla

Homor Bernadette - https://bernadettehomorphotography.com/lovestories/

Niederhoffer Edina - https://www.facebook.com/edusnikon/

Mozgai Lehel Richárd - https://www.facebook.com/MotionPhotoandFilm

Szente Benjámin - https://www.szentebenjamin.hu/

Vörös Ákos - redphoto.hu

Tóth Attila -http://www.totofoto.hu/

S végül, de nem utolsó sorban, jöjjön egy videó, amellyel egy kicsit feltöltekezhettek "Füred-feeling"-ből!


Steiner Péter - http://www.pepemovies.hu/


257 megtekintés0 hozzászólás