Keresés
  • Németh Anikó

Restart - Amikor anya visszamegy dolgozni...

Ugyan még tombol a nyár és a legtöbben ilyenkorra időzítik a szabadságot és a munkára gondolni sem akarnak, én azonban mégis egy ilyen bejegyzéssel érkezem ma.

Sőt, nemcsak, hogy a munka, de a munkába való visszatérés kerül a középpontba, mert azt hiszem, sokak számára okoz fejtörést, hogy hosszabb kihagyás után hogyan vessék bele magukat az álláskeresésbe, illetve hogyan térjenek vissza a munka világába. Azt hiszem, nagyon nagy segítséget jelenthet a Restart_Mom Project egy ilyen helyzetben, éppen ezért hadd mutassam be Nagyné Czuri Esztert, aki háromgyerekes anyukaként már megtapasztalta, milyen kihagyni pár évet, milyen teljesen elmerülni az anyaságban, majd visszatérni a munka világába.

Eszter másodszorra tervezte újra a karrierét a Restart_Mom Project megálmodásával. A munkába visszatalálni egy hosszabb kihagyás után, nagy kihívás. Megszervezni a család és munka/karrier egyensúlyát nem kis feladat, mindezt egyedül csinálni: borzasztóan nehéz. A Restart_Mom Projecttel Eszter célja egy támogató közösség létrehozása, fenntartása, amely segítségével mindenki a saját tempójában, a saját igényei szerint haladhat ezen az úton. Több, mint 10 éves HR szolgáltatói oldalon szerzett tapasztalatával igyekszik segíteni a hozzá fordulókat. A legnagyszerűbb a dologban, hogy a gyakorlatban mutatja be a hozzá fordulóknak, hogy mik azok a pontok, amiken érdemes elgondolkodni, dolgozni.

A Restart_Mom Project kifejezetten munkába visszatérőknek indult (indulásakor, 2018 őszén Eszter maga is három gyermekével otthon töltött néhány év után tért vissza a munkaerőpiacra) és célja, hogy szakmai támogatást nyújtson anyukáknak (és apukáknak).


A RMP három fő területre fókuszál: egyéni/csoportos tanácsadás, ingyenesen elérhető szakmai anyagok és álláskereső közösség. A Nő/Anya/Karrier csoport a közösségi álláskeresés szellemében jött létre: "ma te ajánlasz egy állást, holnap neked ajánlanak". Bárki ingyenesen oszthat meg állásokat, amik munkába visszatérőknek optimálisak lehetnek (részmunkaidős, home office, távmunka), s ezzel egy támogató közösség alakul.

Ha most azon gondolkozol a posztot olvasva, hogy honnan ismerős még Nagyné Czuri Eszter neve, akkor elárulom, s nem kell tovább törnöd a fejed. Neve a Balatoni Momp csoport (balatoni vállalkozónők csoportja), a BENT egyesület és a nemsokára Balatonalmádiban tartandó Street Training kapcsán is ismerősen csenghet.

Akármelyik fenti infó csiklandozta is meg a fantáziádat, keress rá bátran Eszter profiljára a Facebookon és az Instagramon; sőt a www.rmproject.hu/restart_program oldalon is, mert biztosan találtok olyan közös pontot, aminek mentén elindulhat az együtt-gondolkodás!


Fotó: ImpressionART

4 megtekintés0 hozzászólás