Keresés
  • Németh Anikó

Mosoly a dobozban

Szeretem azokat a beszélgetéseket, amelyekben a hagyományos történetmesélés kap főszerepet és ugyan egy vállalkozás kapcsán indul a beszélgetés, de mégis az EMBER kerül a középpontba.


Hunyad-Papp Adrienn-nel pontosan egy ilyen élményben lehetett részem, amikor a Stúdió 101-ben beszélgettünk. Nem volt véletlen a helyszín-választás, hiszen férje, Ákos, lencsevégre kapta a beszélgetésünket. A mostani blog-bejegyzésben szereplő képeket neki köszönhetem.

Úgy huppantunk bele a beszélgetés kellős közepébe, ahogy én beleültem a nagy füles fotelbe. Rögtön „kényelmes” volt, azonnal otthon éreztem magam, s úgy beszélgettünk, mintha csak pár napja láttuk volna egymást utoljára.


Ismerős volt a lelkesedés és a csillogás Adri szemében. Erről a bizonyos csillogásról érezni meg, hogy munka vagy szerelem valakinek egy vállalkozás. Adri arcáról és arról, ahogy a Balloonboxról, meg a „Füredi lufis”-ról mesélt, nem volt nehéz eldönteni, hogy ez bizony szerelem; mintha a kisfia és a kislánya mellett a 3. gyermekéről mesélt volna nekem.

Mielőtt a vállalkozását bemutatnám, nézzétek meg ezt a fotót! Ő Adri, akinek a szeme is nevet és valami játékosság és huncutság bujkál mindig az arcán. Szeret ajándékot adni és kapni is, s imádja, ha örömöt okozhat másoknak.

Mindig is kreatív és jó fantáziával megáldott „lány” volt – első végzettsége szerint kommunikátor/médiaszakértő; majd PR szakon mesterdiplomázott a Corvinuson. Az egyetem utolsó évei alatt már egy multinál dolgozott és négy évvel később már csoportvezetői beosztásból ment szülni. Akkor még teljesen egyértelműnek tűnt, hogy oda fog visszatérni, de aztán jött a felismerés, hogy valami teljesen mást szeretne csinálni. Teremteni akart valamit, ezért olyan munkát szeretett volna a gyerekekkel otthon töltött évek után, amibe a szívét-lelkét beleteheti, s ami „alkotás” – egy családi vállalkozás, amely mindezt egyesíti. No, ekkor jött a Balloonbox ötlete. 2018 októberében indult a Balloonbox Facebook oldala és holnapja, majd 2019 márciusában elindult a „Füredi lufis” is.


Először a különleges csomagolás és az ajándékdoboz ötlete született meg Adri fejében, s azon gondolkodott, mit is tegyen a különleges dobozba, melynek fedelét felemelve a doboz falai 4 irányban szétterülnek. A cél az volt, hogy megalkossa a tökéletes ajándékot, amit a dobozkák okozta élmény miatt nemcsak kapni jó, hanem adni is.

Kis töprengés után az jutott eszébe, hogy még a legmorcosabb emberek arcára is mosolyt csal egy színes lufi, így erre esett a választása. Micsoda látvány, hogy a különleges módon nyíló dobozból „felemelkedik” egy újabb meglepetés?! Minden egyes Balloonbox terméket hosszas tervezés előzött meg, időt és energiát nem sajnálva kutatta fel a legjobb minőségű alapanyagokat, valamint azokat a “társakat” is, akik a babákat vagy a mackókat gyártják.

Adri saját bevallása szerint is maximalista, így hosszas keresgélés és tesztelés után a kézműves lufik mellett tette le a voksát a kínai tucatáruk helyett. Fontos, hogy a nagy napon – mely lehet egy esküvő, születésnap, évforduló vagy babaváró buli is – minden tökéletes legyen, s az ajándék valóban meglepetéssé és öröm forrásává váljon.Ahogy hallgattam és néztem, azt fogalmazódott meg bennem, hogy olyan ez a kis törékeny nő, mint egy örök gyerek és olyan kerekre nyílt szemekkel és olyan átéléssel tud mesélni a lufikról, hogy teljesen magával ragadja az embert, mikor hallgatja.A Balloonbox egy családi vállalkozásnak indult, mostanra viszont már egy márka lett, s a követőtáboruk már közel 6000 főre duzzadt a Facebookon. A Balloonbox a GLS szerződött partnere, így országos kiszállítással bárhova el lehet juttatni a lufikat.

A vállalkozás fő terméke a kézműves lufi, amit saját technológiával állítanak elő, és a legfőbb tulajdonsága, hogy személyessé tehető, hiszen bármilyen üzenetet, vagy grafikát rá lehet „írni”. Ez a fajta minőségi lufi hetekig szépen lebeg, s tartja a formáját, így már rég nem olyan, mint gyerekkorunk gyorsan múló lufis meglepetései.

Arról nem is beszélve, hogy ezek a különleges lufik „tölthetők” és akár egy életre szóló emléket is jelenthetnek a bennünk elrejtett „kincsek” és ajándékok miatt.


A Balloonbox után, hasonlóan nagy lelkesedéssel és gondos tervezés után útjára indult a „Füredi lufis” vállalkozás is, amely eleinte csak nagyobb rendezvényekre összpontosított (esküvőkre, állófogadásokra, partikra), de ahogy felmerült az igény arra, hogy kisebb családi ünnepek dekorálásában is részt vegyen a vállalkozás, egyre szélesebb körben lett ismert a minőségi lufi fogalma Füreden és a környéken.


Szinte láttam, ahogy cikáztak a gondolatok és ötletek Adri fejében és biztos vagyok benne, hogy nem kell sokat várni, míg az újabb szolgáltatások és meglepetések elérhetőek lesznek. Már most is örömmel várják azoknak a megkeresését, akik nemcsak lufit szeretnének, hanem határozottabb elképzelésük van a dekorációról; de azoknak is tudnak segíteni, akik egyszerűen, az otthonuk kényelméből szeretnének választani a sok-sok meglepetés közül. Mind a Balloonbox, mind a „Füredi lufis” elérhető a Facebookon és az Instagramon is, de aki teljes képet szeretne kapni, annak érdemes ellátogatnia a https://www.balloonbox.hu/ és a https://www.afuredilufis.hu/ oldalakra is!

S hogy miért szállítja ki Balatonfüred egész területén ingyenesen a lufikat a vállalkozás? Mert olyan fantasztikus és megindító történetek részesei és olyan igazi, őszinte mosolyok szemtanúi lehetnek, amelyek a mai világban igazán nagy kincsnek számítanak. Babaváró ünnepségen, hajóavatón, esküvőn, keresztelőn, divatbemutatón, céges rendezvényen, legény- és lánybúcsúkon, de még borvacsorákon és házibulikon is színt vitt a programba a Balloonbox és a „Füredi lufis”.


Nekem mégis az a történet tetszett a legjobban, amikor egy apukának küldött a lánya lufit születésnapi meglepetésként a kórházba. Adri maga szállította ki az ajándékot, s az apuka arcán látta azt az örömöt és meghatottságot, s mosolyt, amire akkor gondolt, s amiben akkor hitt, mikor a vállalkozását megálmodta. Kell ennél több? Nem is véletlen, hogy ez a vállalkozás mottója is: „Balloonbox. Mosoly a dobozban.”

236 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése