Keresés
  • Németh Anikó

LovelyHome.hu - Indulás a "zöld úton"

Régóta foglalkoztat, hogy hogyan tudok többet tenni azért, hogy az otthonom, a váram, a bevásárlások után ne egy „szemétgyár” legyen, hanem egy olyan kuckó, ahol újrahasznosítok, újragondolok és egyben a környezetet is kímélem.


Azt hiszem, a jelen helyzet a legjobb példája annak, hogy az embernek kreatívnak, leleményesnek és tudatosnak kell lennie. Sokszor jut eszembe mostanában Németh mama, aki kemény időkben volt gyerek és fiatalasszony is, s olyan praktikákat halmozott fel az élete során, amiket mi, az unokák sokszor nem értettünk, csak lestünk. Igyekszem előbányászni az emlékeimből sok mindent, amit ma gyakorló háziasszonyként én is megvalósíthatok.

Amikor azon gondolkodtam, hogy hogyan is álljak neki, hol kezdjem a váltást, egyszer csak felbukkant egy Lovelyhome.hu nevű profil az Instagramon – mintha az utamba küldték volna az égiek. Nézegettem, elkezdtem követni és egyre gyanúsabb lett számomra, hogy egy ismerős állhat a háttérben. Nagyon szimpatikusak voltak a bejegyzések, mert éreztem, hogy ez nemcsak egy üzlet, hanem életfelfogás a „zero waste” (nulla hulladék). Tetszettek a fokozatosan bevezethető változtatások, amiket a bejegyzésekben javasoltak és a termékek is, melyekkel ezek mind megvalósíthatók.

Gondoltam egy merészet és reagáltam, írtam több bejegyzéssel kapcsolatban is, s bizony, amikor választ kaptam, teljesen egyértelművé vált, hogy füredi lány áll a Lovelyhome.hu mögött! Nem is tudjátok, mennyire megörültem, amikor kiderült, hogy Bocsor Ildikó a webshop és a vállalkozás szíve-lelke, hiszen őt általános iskolás korunk óta ismerem. Igaz, az élet azóta kicsit távolabbra vitte, de belül most is ízig-vérig füredi lány.


Nemrég megkértem, hogy segítsen nekem belevágni az otthonom „környezettudatos” átalakításába és megegyeztünk, hogy a „próbaidőszak” után együtt értékeljük az eltelt időt. Nos, Ildikóról és a tapasztalatokról szól a mai bejegyzés.

Ígérem, a folytatásban nem "rejtegetem" tovább és sok mindenről mesélek Nektek!

Tartsatok velem!

105 megtekintés0 hozzászólás