Keresés
  • Németh Anikó

LovelyHome.hu - Hogyan születik egy webshop...?

Ahogy rég nem látott ismerősökkel ez gyakran előfordul, én is arra voltam kíváncsi elsősorban, hogy hogyan alakult Ildi élete. Az általános iskola után sokáig nem találkoztunk. A füredi Radnóti Miklós Általános Iskola befejezését követően a zánkai Egry József Idegenforgalmi Szakközépiskolába, majd Székesfehérvárra, a Kodolányi János Főiskolára került Ildi, ahol nemzetközi kapcsolatok szakra járt.

Ahogy sok más fiatal is, ő is tett egy külföldi „kanyart” az életébe. Egy évet töltött Münchenben, Németországban, ahol baby-sitter volt és mellette nyelviskolába járt. A kint töltött egy év alatt sokat formálódott a személyisége; saját bevallása szerint a mindig sírós, érzékeny lelkének nagyon jót tett, hogy önállóságot kellett tanulnia; maga intézte a dolgait és helyt kellett állnia külföldiként egy idegen országban. A nagy kaland után aztán persze még jobb érzés volt számára hazatérni, hiszen családjához nagyon erős szálakkal fűződik. Ez a kötelék a lovelyhome.hu kapcsán is fontos alapot ad – nemsokára azt is elárulom, hogy milyen formában.


A főiskola elvégzése után Ildi Pestre költözött, ott ismerkedett meg a férjével is. Igaz, ott telepedett le, de a szíve mélyén mindig füredi lány marad(t), s az az érzés, amikor lejön az autópályáról Füred felé, szerinte semmi máshoz nem fogható. Nagyon hálás, hogy Füredre született és hogy a szülei (az ő szavaival) a legszuperebb emberek.


Amikor a „zero waste”, vagyis a „nulla szemét” témájára terelődött a szó, leginkább arra voltam kíváncsi, hogy mi vitte ebbe az irányba a füredi lányt.

Ez az életmód egy hosszabb folyamat eredménye nála, s több tényező is közrejátszott benne. Igazából az életvitele hozta el idáig, hiszen 2006 óta vegetáriánus, s ezzel szinte párhuzamosan elkezdett érdeklődni a szimplább élet iránt is. Többször járt Indiában is az elmúlt évek során; volt nagyobb városokban és kisebb falvakban is. Nagy hatással volt rá, hogy milyen egyszerűen élnek ott az emberek. Nem kellenek felesleges dolgok ahhoz, hogy egy család tényleg boldogan éljen. Ez így elég közhelyesen hangzik, de azt hiszem, pontosan az elmúlt napok és hetek történései minket is ráébresztenek erre…


Ildi életében a zero waste felé vezető úton a végső lépés az volt, amikor egy nagyobb üzletben szinte sokkolta, ahogy a vásárlók a műanyag zacskókat szaggatták a zöldséges pultnál. Elhatározta, hogy ő már nem akar tovább zacskókat szaggatni, s keresni kezdte az alternatívákat.

Na jó, de hogyan lett ebből www.lovelyhome.hu? S ami még fontosabb, hogy a sok szuper öko-webshop közül hogyan emelkedik ki ez a „bolt”?


A bolt ötlete tavaly januárban fogalmazódott meg először, s mindenképpen a webshopos forma volt a cél. Aztán Ildikó elkezdett „nyomozni”, hogy hogyan tudja megvalósítani mindazt, amit megálmodott és 2019. július 3- án útjára indult a lovelyhome.hu. Kérte, hogy mindenképpen mondjam el, hogy ezúton IS köszöni férjének, Attilának, hogy mindvégig mellette állt és támogatta.

Nagy segítséget jelentett és jelent a mai napig is a családi háttér, hiszen Anikó, Ildi testvére, és a sógora rengeteget segítenek, akár szerkesztésben, háttérmunkában és ötletelésben. Nagyon hálás nekik, hiszen ettől a plusz értéktől olyan különleges ez a webshop. Ha megnyitod az oldalt, elolvasod a tartalmakat, érzed, hogy ebben szív van!

75 megtekintés0 hozzászólás