Keresés
  • Németh Anikó

LovelyHome - Az én otthonomban

A lovelyhome.hu alternatívákat kínál a mindennapokhoz, hogy hogyan tudunk egyes egyszerhasználatos dolgokat lecserélni környezettudatos, hulladékmentes termékekre. Például a műanyag zacskókat szütyőkre, a folpackot méhviaszos kendőre, s ne műanyag fülpiszkálót használjunk, hanem bambuszból készültet, ami lebomlik…

Ugyan, saját tapasztalatból tudom és mondhatom, hogy kezdetben úgy néznek a boltban az emberre, ha szütyővel megy a nylon zacskó helyett, mint egy UFO-ra, de hát ezt már más dolgok kapcsán sem veszem fel, miért ezzel kapcsolatban tenném. Jó, hogy voltak olyanok, akik cinkos mosollyal mutatták a sajátjukat.


No, de vissza a webshophoz! Ildi a boltocska bemutatásakor elmondta, hogy nincs sokféle termék, de ami van, azt gondosan válogatta össze olyan beszállítóktól, akik nagy hatással vannak rá is.


Szerinte fontos az is, hogy ha már váltunk, akkor mire váltunk. Ő maga szereti a letisztult stílust, s törekszik arra, hogy a webshop termékei is ilyen egyszerű, szép megjelenésűek legyenek, melyek egyszerűségük mellett mégis minőségi alapanyagokból készülnek. A vásárlók visszajelzései alapján tudja, hogy a vevők is szeretik a kínálatot, s ez a legnagyobb öröm számára, hiszen az ő véleményük a legfontosabb.

Ahogy jómagam is tapasztaltam, nem egyszerű az „átállás” egy környezettudatosabb életmódra. Sokak tévesen azt gondolják, hogy fogunk otthon minden műanyagot, nylont és kidobjuk. Ez ennél sokkal többről szól. A lényeg, hogy újabb egyszerhasználatos mű-zacsit ne vigyünk már haza, ha már elhatároztuk, hogy kicsit tisztítani szeretnénk az otthonunkat. Helyette használjuk a régieket, vagy vigyünk szütyőket a bevásárláshoz. Első lépésként már ez is óriási segítség a környezet számára.

Nekem azt tanácsolta Ildi, hogy válasszak ki otthon egy helyiséget, amit szeretnék „átalakítani” és kezdjem el ott környezetem tisztítókúráját. Számomra 3 ilyen terület volt, mert nagyon „bevállalósan” kezdtem.


A fürdőszobai rutin új „főszereplői” a bambusz fültisztító-pálca, a mosható pamut arctisztító-korong, a bambusz fogkefe és az arctisztító fekete szappan lettek.

Mindeközben elkezdtem használni a NeonKactus „újrapoharát”, a bevásárlásokhoz vittem a saját „szütyő-szettemet” és a konyhában teszteltem a mosogatószappant egy teljesen lebomló, környezetbarát mosogatószivaccsal egyetemben. Szépen lassan átálltam és nekem tetszik mindegyik. Nyilván a csilli-villi csomagolással sokakat el lehet csábítani, de ha a papír lekerül, a doboz kiürül, megy a kukába a csilliség is. Arról nem is beszélve, hogy ahogyan sok minden mással kapcsolatban, itt is érdemes szem előtt tartani, hogy „belül mi rejtőzik”, mert bizony a csomagolás néha többet ígér, mint amennyit aztán valóban ad.

Szóval, így szépen lassan ki lehet váltani az egyszerhasználatos termékeket lebomlóra, vagy sokszor-használhatóra. Egy a lényeg, türelem és következetesség kell ehhez a folyamathoz, mert ahogy Ildi is mondja, mindenkinek megvan a saját tempója és hogy mit és hogyan szeretne. Mi az, ami jó a testének és a lelkének. A lovelyhome.hu alternatívákat kínál ezekhez, s ha kíváncsiak vagytok rá, hogy milyen formában, s szeretnétek megismerni a boltban forgalmazott termékeket, látogassátok meg a webshopot!

A kialakult helyzetre való tekintettel a lovelyhome.hu maszkokat is fog árulni és az azok eladásából származó összegből a Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítványt fogja támogatni. Ildikó felajánlása révén, a Hello Füred blogon keresztül Füredre is érkezik mosható maszk, melyet a jelen helyzetben másokat segítőknek, a Szociális Alapszolgáltatási Központ munkatársainak ajándékoz.


A lovelyhome.hu-val együtt arra kérlek Benneteket, hogy tartsunk be minden előírást, hogy ezzel is megkönnyítsük az értünk dolgozók és minden egészségügyben dolgozó munkáját!

88 megtekintés0 hozzászólás