Keresés
  • Németh Anikó

Kicsi-Szív Fejlesztő Kuckó

Manapság egyre többször halljuk, hogy milyen fontos a "korszakváltások" minél zökkenőmentesebbé tétele a gyerekek számára: a bölcsiből oviba, oviból iskolába - vagy akár az iskola alsó tagozatából a felsőbe - való váltáskor. Van, aki ezeket a mérföldköveket és kihívásokat nehézség nélkül veszi, de akad olyan is, akinek fejlesztésre, segítségre van szüksége. Ilyen segítséget szeretne nyújtani a Kicsi-Szív is, melynek megálmodója Benedek-Tihanyi Tímea.

Az újonnan nyíló kuckó iskolára hangoló foglalkozásokkal, komplex mozgásterápiával és "képesség-edző" programmal várja a gyerekeket, de gondolva a szülőkre is, Timi szülő-coachinggal is várja a hozzá fordulókat.


A szolgáltatásokról és a Köztársaság utca 6. szám alatt található vállalkozásról a Facebookon bővebben is olvashattok, de ami ott nem található, igyekszem itt, egy kicsit más oldalról megközelítve bemutatni.

Számomra fontos, hogy valakinek a személyisége és egész lénye bizalmat ébresszen bennem, s hitelesnek tarthassam: lássam, hogy amit gondol, mond és csinál, ugyanazt az üzenetet sugározza felém.

Arra gondoltam hát, hogy Timit 10+2 kérdéssel arról faggatom, hogy milyen is ő, s szerintem a válaszaiból kirajzolódik, hogy milyen személy, milyen segítő ő valójában. Remélem, a vállalkozása mellett, így egy kicsit őt is megismerhetitek, s bátrabban keresitek fel problémáitokkal, megoldandó feladataitokkal.Nos, akkor lássuk a 12 kérdést és Timi válaszait!


1) Milyen gyerek voltál?

Visszaidézve a gyermek Timit, én egy amolyan jó gyerek voltam. Szerethető, kedves, szófogadó, együttműködő, de azért nekem is meg voltak a rosszcsontságaim. Néha hisztiztem, és vagány, belevaló csínytevéseim is voltak.


2) Mi a legkedvesebb gyerekkori emléked?

Lehet, hogy furán hangzik, de ide, a Balatonhoz kötöm a legkedvesebb emlékeimet. Annak ellenére, hogy gyerekkoromban sokat utazhattam és Budapest környékén éltünk (egészen pontosan Budaörsön), ahol sok inger vett körül.

Tehát a balatoni telkünkön Vászolyon, amikor nyárson sütögettünk a családommal. Emlékszem, egy sárga kapucnis felső volt rajtam. Aztán a Balatonban való egész napos pancsolásra, ugrálásra. Ezeket nagyon szerettem, olyankor együtt volt a család.


3) Ki a legmeghatározóbb személy a gyerekkorodból?

Egyértelműen édesanyám. Hihetetlenül sokat köszönhetek neki, hálás vagyok, hogy ilyen szuper anyukám van.


4) Mit üzenne a tinédzser Timinek a mai éned?

Találd meg az egyensúlyt!


5) Emlékszel az első napodra az iskolában kis elsősként?

Arra emlékszem, hogy piszkosul vártam, izgatott voltam. Tele voltam örömmel, figyelemmel és akartam befogadni az új dolgokat.


6) Mi az, amire jó lett volna, ha az iskolában (előbb) megtanítottak volna?

Annak ellenére, hogy Édesanyám minden nap leült velem tanulni (kisebb koromban) vagy pusztán támogatott… azt gondolom, hogy jó lett volna, ha abban segítenek, hogy hogyan is tanuljak meg bizonyos dolgokat. Itt konkrétan a tanulási technikákra gondolok. Nyilván mindenkinek van egy jól bevált módszere (vagy valakinek nincs, lehet csak segíteni kellett volna ebben), de akár tantárgyanként is változó lehet az anyag elsajátítása. Például nekem is voltak nehézségeim felső tagozatban a fizikával. Tényleg minden tőlem telhetőt megtettem, nagyon elkeseredett voltam, hogy nem megy. Végül Anyukám már be is ment a tanárnőhöz, hogy segítséget kérjen a megoldásban. Ez hozott eredményt, ugyanis tippeket kaptunk „hogy hogyan is érdemes a fizikát megtanulni”.


7) Mit tartasz a legnagyobb sikerednek?

A legnagyobb sikeremnek saját belső értékeimet tartom. Útravalónak egy nagy adag jóságot kaptam.


8) Milyen szuper-képességgel szeretnél rendelkezni és miért?

Ha szuper-képesség, akkor bármit kérhetek? Az egyik érzékeny pontom, ha elesetteket látok, ez legyen ember, vagy állat, az ő helyzetüket változtatnám boldoggá, vagyis lehetőséget, hogy azokká váljanak. Huss, egy varázspálcával. Valamint, tudásbeszívó-agyat, hogy minél többet tudhassak és ebből áramoltathassak.


9) Mi lenne a 3 kívánságod (mint a mesében)?

Világbéke, mint a szépségkirálynők szlogené, na jó, ezt a viccet el kellett sütnöm.

Bölcsességet, nyugodt világot - egyensúlyt, mindig jelenlevő tiszta szeretetet.


10) Kit hívnál meg szívesen egy kávé melletti beszélgetésre?

A Dalai lámát.


+1 Emlékszel a pillanatra, amikor elhatároztad, hogy fejlesztő-kuckót szeretnél nyitni?

Igen, a történet régi, 13-14 éves, akkor fogalmazódott meg. Az élet rögös útjai átírták sokszor, de az elmúlt 5-6 évben már nagyon tudatosan készülök rá. Rengeteget tanultam, tapasztaltam, és most végre beértem.


+2 Kinek vagy hálás a kuckó kapcsán és miért?

Édesanyámnak, és Attilának, a férjemnek. Ők mindig mindenben támogattak és segítettek. Húztak felfelé, ha elakadtam, tovább lendítettek. Nagyon hálás vagyok nekik, értük.

Ha a kérdezz-felelek még inkább felkeltette az érdeklődésedet és kíváncsi lettél a Kicsi-Szív Fejlesztő-Kuckóra, katt a linkre és nézd meg a kuckó Facebook oldalát!

https://www.facebook.com/kicsiszivfejlesztokucko/about/


Amennyiben konkrét kérdéssel, kéréssel fordulnátok Timihez, elérhető Messengeren a #kicsiszívfejlesztokucko oldalon keresztül, de e-mailben ( kicsiszivkucko@gmail.com) és telefonon is kereshetitek őt; száma: 30/929-7227.


A fotók forrása: Benedek-Tihanyi Tímea

80 megtekintés0 hozzászólás