Keresés
  • Németh Anikó

Kém-lelés Füreden - kipróbáltuk a Landventure mobilos kalandjátékát


Ági barátosnémmal és Balázs barátommal 2 évvel ezelőtt megfogadtuk, hogy akármi is történik, minden nyáron csapunk egy kalandozós - beszélgetős délutánt Balatonfüreden. Aztán persze rendszerint estébe fordul a délután, mert annyira belemélyülünk a beszélgetésbe, hogy észre sem vesszük, hogy elszaladt az idő. Tavalyelőtt, még a covidos házifogság előtt, „csak” beültünk egy kávé és limonádé mellett beszélgetni az egyik kedvenc helyünkre, de tavaly már egy kis pluszt is tettünk a programba. A Landventure mobiltelefonon, kontaktmentesen játszható balatonfüredi témájú kalandjátékával tettük színesebbé a találkozónkat 2020-ban. Idén már rutinos játékosként vágtunk bele a Kém-lelés kihívás teljesítésébe.


Míg tavaly egy örökség nyomába eredtünk, s egy hosszabb, összetettebb feladatsort oldottunk meg, addig idén egy könnyebb, rövidebb küldetés várt ránk, melyet jó szívvel ajánlok olyanoknak is, akik 10-12 évesekkel (vagy nagyobb tinikkel) vágnának neki egy kis kalandozásnak. Ez a legjobb része a Landventure játékainak: igazából bárki részese lehet az élménynek, hiszen manapság már mindenkinek van okostelefonja, így családoknak, baráti társaságoknak, randizó pároknak, de akár egyedüli játékosoknak is ajánlják a Landventure-t az alkotók.

Az idei feladat, melyben Ryan Finch megmentése volt a cél, a Kerektemplomtól indult Balatonfüreden és végig a reformkori városrészben „mozgatott” minket. Ugyan minket hajtott a kíváncsiság és megállás nélkül haladtunk, de ha Ti egy kicsit pihennétek a küldetés teljesítése során – minek is rohannátok, ha mondjuk épp nyaralni jöttetek Füredre -, erre is van mód, hiszen a játék szüneteltethető. A megvásárolt küldetés 1 évig felhasználható, nem kell időpontot foglalni hozzá, bármikor megkezdhető és több mobilon is megjeleníthető egyszerre.


Idén rádöbbentünk, hogy sokszor az apró részletek és az elsőre elhanyagolhatónak tűnő elemek igenis sokat nyomnak a latba. Azt hiszem, a játék tervezőinek pont ez volt a célja: a figyelem folyamatos fenntartása és a csapattagok tudásának, éberségének tesztelése. Ne ijedjetek meg, ettől még nem nehéz és izzadságszagú teszt, inkább vidám helyzetek sorát hozó játék válik a Kém-lelésből. Sőt, menet közben segítséget és plusz információkat is lehet kérni, ha mégis kellene egy kis „lendület” a továbblépéshez.

Többen is megnéztek minket, hogy min kuncogunk olyan jókat, vagy csak lestek, hogy miért számolgatunk komoly ábrázattal egy-egy épület előtt állva, s volt, aki nem tudta hová tenni, hogy miért térdelek egy lépcsősor előtt. Azt hiszem, a Landventure szoftverfejlesztőből, grafikusból, forgatókönyvíróból, szövegíróból, történészből, pénzügyesből és marketingesből álló csapata pontosan tudta, hogy miből mennyit kell beépíteni a játékokba, hogy azok valóban szórakoztatóak legyenek.

Hála Szabó Jankának és Bába Leventének - a Landventure megálmodóinak – önfeledt 1-1,5 órát tölthettek el Magyarország 4 városában úgy, hogy közben népszerű, különleges helyszíneket végigjárva, egy kalandjáték köntösébe bújtatva, megismerhetitek a látványosságokat, de még a környezet apró szépségeire is felhívja a figyelmet a játék. Balatonfüred mellett még Budapesten, Pécsett és Szegeden játszható a Landventure, s a csapat folyamatosan fejlesztéseinek köszönhetően számos újdonság vár még ránk a jövőben.


Ilyen nagy újítás például, hogy hamarosan elindul a Magyar Nemzeti Múzeumban játszódó küldetés is, melynek középpontjában egy kincs áll. A korábbi kültéri játékok után nagyszerű lehetőséget kínál a beltéri játék arra az esetre is, ha kint hideg, esős és barátságtalan az idő. Nem mellesleg ilyen formában nemcsak a felnőttek, hanem a velük tartó gyermekek számára is izgalmas és érdekes élménnyé válhat a múzeumlátogatás; a Landventure akár az osztálykirándulásra érkező csoportoknak is szívesen ajánlja ezt a küldetést.


Ha már a Magyar Nemzeti Múzeumot említettem, hadd osszam meg Veletek, hogy egy másik fővárosi küldetés is készülőben van; ez a Margitszigeten játszódik és a megszokott játékmenet mellett egy „randi-verzió” is elérhető lesz belőle, amit kifejezetten randizóknak vagy pároknak fejlesztett ki a Landventure.

Budapesten kívül más városokkal kapcsolatban is zajlanak fejlesztések, így a jövőben több helyszínen is (talán még külföldön is) elérhető lesz az interaktív telefonos kalandjáték.

Kanyarodjunk vissza a mi idei kalandozásunkhoz! Azt hiszem, nemcsak a magam nevében mondhatom, hogy a 2021-es Kém-lelés kalandunk igazi önfeledt játék és izgalmas, vidám időtöltés volt. Személy szerint én bízom benne, hogy Füredre is készül majd új küldetés, de ki tudja, talán a jövő nyári kalandozásunk során nem helyben, hanem a másik 3 nagyváros valamelyikében tesszük majd próbára magunkat Ágival és Balázzsal.


Ha Ti is kíváncsiak vagytok a 4 különböző magyar városban elérhető küldetésekre, keressétek fel a www.landvenutre.hu oldalt vagy kövessétek a csapat egyre frissülő bejegyzéseit a Facebookon és az Instagramon!


Sőt, zárásként van még egy jó hírem is számotokra! Ha a Hello Füred blog vagy a Hello Füred Fürkész programjain részt vesztek, egy 20%-os kedvezményre jogosító kupon is a Tiétek lehet!


A bejegyzésben található fotókat Hujder Balázs készítette.


34 megtekintés0 hozzászólás