Keresés
  • Németh Anikó

Itt a vége, fuss el véle!

Azon gondolkodtam, hogy igazából „minden napra egy mese” is lehetne a futással és a futókkal foglalkozó sorozatom címe, mert annyi tehetséges és eredményes futóval büszkélkedhet a város, hogy bőven lenne blog-alany, akiről írjak.


Nem véletlen, hogy ilyen sokan vannak, hiszen egy lelkes kis csapatból kinőve egy egyre nagyobb futóközösség alakult ki a városban és a környéken. Szégyen ide, szégyen oda, sokukat nem is ismerik a városban és nem is tudják milyen nagyszerű eredményeket értek, érnek el.

A tavalyi év végén a klubjukat elnökként vezető Baranyai Máté és maguk a tagok is úgy érezték, hogy eljött az idő, hogy új időszámítás kezdődjön a futók életében. Egyszerűen kinőtték a Balatonfüredi Futball Club Tömegsport Szakosztályát, ezért önálló klubbá alakultak Balatonfüredi Atlétikai Club néven.


A klub csoportjai minden korosztályt és a futás szinte minden vállfaját lefedik; (Gyermek/Tömegsport/Hegyifutó/Akadályfutó/Terepfutó/Hosszútávfutó/Ultrafutó)és szakmai programjukban fontos szerep jut a felnőtt futók támogatásán és edzésük igény szerinti segítésén túl az utánpótlás-nevelésnek. Például márciustól novemberig hétvégente futómatinékat szerveznek a gyermekeknek Balatonfüred ismert és kevésbé ismert helyein.


Azon túl, hogy összefogták és „rendszerezték” a helyi futó embereket, a lehetőségekhez mérten támogatják a sportolók felkészülését, versenyeken való részvételét, illetve a tagoknak különböző kedvezményeket biztosítanak edzőtermek használatához vagy akár futócipő vásárlásakor.


Tudom, sokan legyintenek és azt mondják, „most nagy divat lett a futás”, de az, hogy tagságuk közelítünk a 100 főhöz, azt is mutatja, hogy nagyon sokan nemcsak divatból futnak, hanem komolyan veszik ezt a sportot.

A "kemény magból" hadd említsek pár nevet (elnézést kérve a többiektől, hogy név szerint mindenkit nem tudok felsorolni, de csupán csak a limitált karakterszám miatt):


Bujtásné Tóth Erzsébet, Török István, Rákosy Zoltán, Kauker Ákos, Sümegi Elemér, Sövegjártó Etele, Bátor Péter, Salamon Edina, Dr. Kurucz Réka, Kurucz Balázs, Rehák Zsolt, Gaál Szabolcs, Gombos Róbert, Ulrich Balázs és Fábri László.


Az egyesült a felnőtteknek több utcai futóversenyt is szervez, gondoljunk csak például a hamarosan megrendezésre kerülő SzerelmesFüred-re (amiről még szó lesz később) vagy a Csillagfényes Füred-re!

A sporton túl ezek a versenyek a város és a térség turisztikai "eredményeihez" is hozzátesznek, hiszen az idelátogató résztvevők és kísérőik sok vendégéjszakát is "adnak" a városnak.


Az elmúlt évek alatt például a Szerelmes Füred olyan népszerűvé vált a futók körében, hogy az idei nevezések már rekord számot értek el és bizony sokan csak a profin megszervezett verseny és a jó hangulat miatt látogatnak el Balatonfüredre az évnek ebben a szakában.


Ha Ti is kíváncsiak vagytok az egyesület munkájára, támogatnátok a sportolókat, esetleg a soron következő versenyen szurkolnátok nekik, keressétek fel a következő Facebook oldalakat:


https://www.facebook.com/bac.balatonfured/

https://www.facebook.com/szerelmesfuredfutoverseny/


Tudjátok, nagyon jó kis kávézós beszélgetés volt ez is (amit ezúton köszönök Baranyai Máténak) és örülök, hogy ennyi embert meg tud mozgatni, ennyi füredinek tud követendő példát adni a futóközösség!


További sok sikert kívánok a Balatonfüredi Atlétikai Clubnak és remélem, sokan lesznek közületek, akik talán komolyabban véve az új évre tett fogadalmukat (eddig csak játszva a gondolattal) most elkezdenek futni, mozogni - látjátok, már egy szuper, támogató, összetartó közösség, segítség is van hozzá!

124 megtekintés0 hozzászólás