Keresés
  • Németh Anikó

Hárman az örökség nyomában - teszteltük a Landventure kalandjátékát

Tavaly nyáron Ágival és Balázzsal kalandoztunk egyet a városban; egy mobilos idegenvezetésen vettünk részt. Pár hete Balázs a figyelmembe ajánlott egy mobilos kalandjátékot, mondván, pont egy éve született az előző bejegyzés, mi lenne, ha találkoznánk és felderítenénk a Landventure füredi „küldetéseit” is.

Nem hiszek a véletlenekben, de ez Ti már nagyon jól tudjátok, mert ezt már sokszor mondtam. Szóval, Arató Eszter, a Landventure képviseletében néhány nappal később egy üzenetben azt kérdezte, hogy volna-e kedvem kipróbálni a Landventure szuper alkotócsapatának füredi fejtörőit. Azonnal igent mondtam és már egyeztettem is a többiekkel.


Mielőtt magára a blog-túrára sor került volna, felkerestem a www.landventure.hu honlapját, hogy egy kicsit többet is megtudjak arról, hogy mi is vár majd ránk és hogy meglássam, hogyan működik maga a játék.

Több városban és témában is elérhető már kihívás, de a Landventure sokoldalú és kreatív csapata a budapesti, szegedi, balatonfüredi és pécsi játékok mellett újabb városokban készül meglepetéssel a játékos lelkű gyerekeknek és felnőtteknek. Bizony, jól olvastátok, gyerekeknek is, mert a 10-12 éves korosztály szülői vagy más felnőtt kíséretével már beszállhat a kincsvadászatba vagy a kém-lelés feladatainak megoldásába. Amúgy igazából bárki részese lehet az élménynek, hiszen manapság már mindenkinek van okostelefonja, így családoknak, baráti társaságoknak, randizó pároknak, de akár egyedüli játékosoknak is ajánlják a Landventure-t az alkotók.


Kíváncsi voltam a honlap böngészése és a feladat-leírások elolvasása után, hogy a szoftverfejlesztőből, grafikusból, forgatókönyvíróból, szövegíróból, történészből, pénzügyesből és marketingesből álló csapat mit alkotott és hogy valóban szórakoztató és nem fárasztó lesz-e a kihívás, amit kiválasztottunk. Szabó Janka, Bába Levente - a Landventure megálmodói - megalkotói nagyon jó dolgot találtak ki és valósítottak meg, ennyit már elöljáróban elmondhatok.

Fotó: Hujder Balázs


Elkerülendő, hogy meglepetés érjen a „tesztelés” során, néhány technikai paraméternek is utána néztem. Nagyon szimpatikusnak találtam már elsőre is, hogy ez a játék „kontaktmentes”, szüneteltethető, 1 évig felhasználható, nem kell időpontot foglalni hozzá, bármikor megkezdhető és több mobilon is megjeleníthető egyszerre.

Fotó: Hujder Balázs


A Landventure minden esetben meghatározott helyszínen játszódik, a feladványok többsége a környezetre épít, ahhoz kapcsolódik. Az útvonal kiválasztásánál mindig az a cél, hogy népszerű, különleges helyszíneken vezessék végig a játékosokat, de felhívják a figyelmet a környezet apró szépségeire is. Így akár a helyi lakosoknak is és turistáknak is érdekes lehet egy-egy játék. Így volt ez a mi esetünkben is. Be kell vallanom, hogy még fürediként is elsétáltam eddig olyan helyek és részletek mellett, amikre most a Landventure kapcsán újdonságként tudtam nézni. Első balatoni helyszínként azért Balatonfüredre esett a választás, mert különösen gazdag, szép épített környezettel is rendelkezik, miközben a tó szépségét is élvezhetik az ide látogatók. Minden adott egy izgalmas küldetéshez.

Fotó: Hujder Balázs


A mi küldetésünk a város „tüdejében” a Kiserdőben indult és jól is esett, hogy a tikkasztó nyári napon egy kicsit elbújhattunk a fák lombjai alatt. Örülök, hogy csapatban vágtunk neki a küldetésnek, mert mindenkinek a tudása kellett ahhoz, hogy a végén sikerrel zárjuk a programot. Nagyon tetszett mindhármunknak, hogy változatos, színes és érdekes feladványokkal találtuk szemben magunkat és hogy a szövegezés laza, könnyed és humoros volt. Amikor elindult a kincsvadászat, a szövegben bemutatott férfiben Bakonyi tanár urat véltük felismerni – valószínűleg nekünk, füredieknek rögtön ő jut először eszünkbe, ha a városban mindennapi, megszokott sétáját tevő művelt, jó modorú idősebb férfiről olvasunk.


Fotó: Hujder Balázs


Igazán egyedivé tette a játékot, hogy a műemlékek és klasszikus füredi látnivalók mellett olyan részleteket is bevontak a készítők a játékba, amikre általában nem is figyelünk. Így kerülhetett be fontos elemként egy telefonfülke vagy egy hal, s az is kiderült, hogy szemmagasságnál feljebb csak ritkán nézünk, ha jövünk-megyünk a városban.


A Landventure csapata olyan játékot szeretett volna megalkotni, amely okostelefonon játszható és felér egy mozizás élményével, de rendkívül szabad. A játékosok akkor játszanak, amikor csak akarnak. A küldetések félbeszakíthatóak egy ebéd vagy ital erejéig. Ez egy könnyed agytorna, izgalmas küldetés a szabadban.

Azt hiszem, nemcsak a magam nevében mondhatom, hogy az együtt töltött 70 perc igazi önfeledt játék és izgalmas, vidám időtöltés volt. Megegyeztünk, hogy az általunk választott „Az örökség (Kincskeresés Füreden)” után a „Kém-lelés (Balatonfüred – Ryan Finch megmentése) küldetést is teljesíteni fogjuk, de azt már egy nagyobb társasággal, hiszen szeretnénk minél több barátunknak megmutatni ezt a szuper kis lehetőséget.


Ha Ti is kíváncsiak vagytok a 4 különböző magyar városban elérhető küldetésekre, keressétek fel a www.landvenutre.hu oldalt vagy kövessétek a csapat egyre frissülő bejegyzéseit a Facebookon és az Instagramon!

101 megtekintés0 hozzászólás