Keresés
  • Németh Anikó

Gyere Aszófőre piknikezni!

Amikor először felugrott az Instagramon a @pikniahegyen profilja, azt próbáltam meg „belőni” magamnak, hogy honnan tárul ilyen látvány az ember szeme elé itt „nálunk”.

Azt sejtettem, hogy Füreden túlról lehet ilyen csodásan kémlelni (többek között) Tihanyt, de a pontos helyszínen túl arra is kíváncsi voltam, hogy vajon kinek a fejéből pattant ki az ötlet, hogy privát piknik élményt adjon a környékre látogatóknak.


Sőt, most egy kicsit igazítanom is kell ezen a mondaton, mert szerintem igazából az sem feltétlenül tudja, hogy milyen a hegytetőről lenézve falatozni, lassulni és töltekezni, aki itt él. Szóval, ez igazából élmény mindenkinek.

A Piknik a hegyen Instagram profilját és honlapját végigböngészve egyre jobban érdekelt, hogy a csodás fotók és a leírás után a valóságban is ugyanezt a „WOW” élményt kapom-e majd. Arra, ami a gyors blog-randi-egyeztetés után történt, álmomban sem gondoltam volna!


Az első egyeztetés után kiderült, hogy Markó Beáta a vállalkozás megálmodója. Ez több szempontból is kellemes meglepetés volt számomra. Egyrészt jól esett a lelkemnek, hogy helyi „arc” áll a dolog mögött, másrészt kollégaként, szakmabeliként (Bea a füredi Lóczy Lajos Gimnázium tanára) tudtam, hogy a lelkiismeretes, felkészült és csupa szív Bea garancia arra, hogy EMBERI és felejthetetlen élményben legyen része annak, aki

ellátogat Aszófőre.


Két hete, pénteken, Aszófőn a falu végén kiléptem térből és időből és egy másik időzónába léptem át. Bár kérhettem volna „fuvart” Beától, de én azt választottam, hogy a szőlők végében, a pincék közötti titkos kis utakon magam kapaszkodom fel a hegyre.


Amikor felértem a levendulákkal szegélyezett, „lepketáncos” telekre, pontosan az a csodás látvány fogadott, mint amit az Instagramon és a honlapon láttam.

Bea úgy üdvözölt, mintha régi jó ismerősök lennénk és ahogy mesélni kezdett a vállalkozásáról, éreztem, ebben valóban a szíve-lelke van benne. Ahogy hallgattam, szinte láttam és átéltem vele együtt újra a pillanatot, amint kipattant a fejéből az öltet. Amikor a telek szélén megállt, s párjának azt mondta, hogy megtalálta azt a pontot, ahonnan a legszebben tárul a környék a szeme elé, szinte már látta a kiülőt, a piknikkosarat és a csendben falatozó és tájban gyönyörködő vendégeket. Azokat, akiknek ugyanazt a felejthetetlen „privát hegy” érzést akarta megadni, mint ami neki is megadatik minden nap, amikor Aszófőn az Öreghegyről lenéz a Balatonra.


Ahogy az ilyenkor lenni szokott, megindult a tervezés, szervezés, ötletelés és a lelkesedés vitte, hajtotta előre Beát, akit párja és a marketinges vonalon profin mozgó lánya, Fanni is támogatott. Nem véletlen, hogy rögtön „érezte” az irányt és a „mércét” a tanárnő, hiszen idegenforgalmi szakemberként is tudta jól, hogy hogyan érdemes és szabad egy ilyen szolgáltatást prezentálni.

A minőségre garancia a csipegető-boxokat összeállító együttműködő partner is; a nyugalom és különleges élmény pedig garantált, hiszen senki más nincs a helyszínen a vendégeken kívül, így biztosan kikapcsolhat, aki benevez egy piknik-kalandra. Egyszerre maximum 4 fő számára adott a lehetőség, hogy a tücsökzenekar koncertjét hallgatva, finom ételek és italok mellett elvesszen a tekintetük a Balaton kékjében, s a szőlők zöldjében.


Meglepetésként is adható az élmény, hiszen ajándékkártya formában is foglalható a piknik a hegyen; sőt, az Öreghegy ideális, ha lánykéréshez, szülinaphoz vagy akár baba érkezésének bejelentéséhez keres valaki különleges helyszínt. Már OTP SZÉP-kártyát is elfogad Bea, így, ha ez a mód kényelmesebb, így is fizethetsz a csomagért.

Élveztem a beszélgetés minden percét és furcsa volt, hogy egyszerre lassult le és rohant az idő a hegyen. Amikor Bea azt mondta, hogy mindent megtesz azért, hogy örök élményt vihessenek haza a vendégek, tudtam, hogy ez pontosan így van. Nagyon tetszik az is, hogy ha valaki valóban „elbújna”, akár nem is kell találkoznia a vendéglátóval: terített asztal, ízlésesen dekorált környezet várja a piknikezőket, akik garantáltan nehéz szívvel intenek búcsút a helyszínnek.

Ha kíváncsi vagy, hogy milyen piknikcsomagok közül lehet választani és hogy hogyan is zajlik egy ilyen aszófői „tér-idő” ugrás, nézd meg a Piknik a hegyen Facebook vagy Instagram oldalát és kattints a www.piknikahegyen.hu oldalra!


A fotók forrása: saját fotók & Piknik a hegyen

9 megtekintés0 hozzászólás