Keresés
  • Németh Anikó

BazsaLicom - A bisztró

Amikor látom, hogy valakinek valóra válik egy régóta dédelgetett álma, amiért keményen megdolgozott, s nemcsak az ölébe hullott a lehetőség, vele együtt örülök. Így van ez most is, mert a BazsaLicom Bisztró és FoodTruck két „motorja” Bocskai-Vida Lilla és Bocskai Balázs nagyot álmodott, s addig tervezett, s dolgozott az álomért, míg mára valóság lett belőle.

Engedjetek meg egy kis személyes kitérőt! A füredi védőnők minden évben szerveznek szülésre felkészítő előadás-sorozatot, melynek keretében a kismamáknak és a szívük alatt hordott babáknak szoktam mesélni. Volt egy alkalom, amikor a védőnők egy kedves fiatal párt ajánlottak a figyelmembe, „akik füredi gyökerekkel rendelkezve hazajöttek Füredre, s valami nagyon különleges dologba fognak kezdeni”. Bizony, így hangzott a bemutatás. A későbbi BazsaLicom csillogó szemű párosa, Lilla és Balázs, Levi fiukat várva érkeztek akkor a programra, s már akkor éreztem, hogy ha valamibe belefognak, akkor én arról tudni szeretnék, „szemmel tartom” majd őket.

Nem is kellett sokat várnom, hogy az ÉvFoodTruck-ja díjjal is büszkélkedő páros egyre másra hozza az érdekesebbnél érdekesebb ötleteket, s valami olyat mutasson, ami itthon még csak indulóban volt – Füreden meg még párja sem akadt. Több rendezvényen is találkozhattam velük és közben volt alkalmunk mindig beszélgetni is. Már az első róluk szóló blog-bejegyzésemben is megjelent az „álom” gondolata: szerettek volna a „mozgó” rendezvények mellett egy bázist, egy biztos pontot, ahol egész évben várhatják majd az Olaszországban tanult, s onnan hazahozott kerek ízekkel, ételekkel a vendégeket. Egy olyan otthonos helyet szerettek volna, amelynek – a food truck-hoz hasonlóan- minden részletét ők készítik el; minden bútorhoz, képhez, dekorációhoz a kezük munkája kapcsolódik.

Az engedélyeztetések és az előkészületek után eljött a pillanat és a Blaha utcában, a Kedves Cukrászda szomszédságában végre megnyílt a BazsaLicom Bisztró! Nem egyedül érkeztem a hely felderítésére, Bánhelyi József is velem tartott, akinek a bejegyzés képanyagát ezúton is köszönöm.

Nemcsak a kis cserfes Levi, hanem az apukája főztje is teljesen levett a lábamról, Lilla csodás képeiről nem is beszélve, melyek igazán otthonossá teszik a BazsaLicom belső terét. Látszik, hogy itt semmi sem véletlen, mindenben szív és szeretet van, legyen az étel vagy berendezési tárgy. Szeretnék, ha ez a hely egész évben találkozó-pont lenne baráti társaságok és családok számára, s akkor is tárt karokkal várja majd a helyieket is, amikor a nyári szezon végeztével elcsendesedik a város.

Amíg Lilla körbevezetett minket, s mesélt, Levi a gyerekeknek kialakított játszó-sarokban készített nekem lilahagymás szivacs hot-dogot, Balázs pedig az „igazi” ételekkel foglalatoskodott a konyhában. Örült a szívem, hogy folyamatosan érkeztek a vendégek és a jópofa vágódeszka-étlapról sorra adták le a rendeléseket.

Miután minden helyiséget, zegzugot és részletet szemügyre vettem, a Mercatino (a hazai termelők portékáit felvonultató mini piactér) előtt állva beszélgettünk még, aztán érkezett a kóstolás ideje. Nem könnyű velem, mert a modern kori átok miatt sok ínyenc falat kiesik a listámról, de Balázs „mentesen” is olyat rittyentett nekem (apró változtatásokkal az eredeti étlaphoz képest), hogy elállt a szavam is (halkan jegyzem meg, hogy azóta már újra jártam a BazsaLicomban és repetáztam az isteni paradicsomlevesből). El kell mondanom, hogy a hozzám hasonló „nehezebb esetek” is bátran vehetik az irányt a Blaha utca felé, hiszen a vega-, gluténmentes, laktózmentes vagy egyéb „mentes” vonalat követők is bőven találnak a fogukra valót a kínálatban.

Jocó szinte szájban olvadó, kicsit mediterrán – kicsit magyar vaddisznós tésztaétele mindkettőnknek meglepetést okozott, de nem ez az egyetlen újragondolt, játékos és könnyeddé tett étel a BazsaLicomban. Ezután alig vártam, hogy az én főételem mit nyújt majd. Nem csalódtam! Sőt, olyannyira nem csalódtam, hogy Nektek is bátran ajánlom, hogy keressétek fel a helyet. Szerdánként tartanak szünnapot, így egy tökéletes hétindításra vagy egy siestás hétvégi programra is választhatjátok őket célpontként.


Ha szeretnétek naprakészek lenni és követni őket a Facebookon vagy az Instagramon, itt megtehetitek:

https://www.facebook.com/bazsalicombisztro/

https://www.instagram.com/bazsalicomabisztro/

304 megtekintés0 hozzászólás