Keresés
  • Németh Anikó

Bakancslista-beszámoló & "Julkaságok"


Szóval, az a helyzet, hogy adósotok vagyok. Hogy valakinek fel sem tűnt, hogy nem írtam a nyári bakancslistáról és a Julka.hu segítségével elindított nyári „zöldítő” kalandomról?

Akkor Veletek is az történhetett, mint ami velem: annyira kiélveztétek még a nyár utolsó napjait, annyira belefeledkeztetek az utolsó augusztusi napokba, hogy orvul, hirtelen csapott le Rátok a szeptember -ráadásul pont a hét közepét választva ebben az évben. Jól nyakatokba szakadt a sulikezdés, a nyári holmiktól való kesergő búcsú (azért még ne száműzzétek őket a szekrény mélyére), s most Ti is csak arra lettetek figyelmesek, hogy már szeptember közepe van.


No, egy kis nyarat lopva az őszbe újra, előrángatom a kis bakancslistás élményeket és már most felírom a „jövőre ki ne merd hagyni” listára, ami idén kimaradt.

Szerintem, ez a bakancslista dolog kicsit olyan, mint a szilveszteri fogadalmak: az ember nagy lendülettel felír mindent és aztán ahogy távolodunk a „fogadalomtételtől” időben és térben, egyre nehezebb arra fókuszálni a napi teendők sodrában, hogy ezeket mind-mind betartsuk vagy megvalósítsuk.

Hogy nehogy így járjak, idén egy kicsit reálisabban próbáltam összeírni a listámat és nem tűzdeltem tele olyan álmokkal, mint az űrrepülés vagy a világbéke elérése.


Helyette felkerült rá többek között egy piknikezés, legalább 2 olyan hely meglátogatása, ahol még sosem jártam, egy magas helyről letekinteni, s csak egyszerűen gyönyörködni a tájban, kipróbálni legalább 2 olyan dolgot, amit eddig csak halogattam, újra biciklizni, kipróbálni a SUP-ozást, legurulni a Kerektemplom alatti dombról, fára mászni, valami újat tanulni és korábban kelni reggelente.


Végigolvasva a kis listámat nyár végén, nyilván, hogy azokat szúrtam ki elsőre, amiket nem sikerült teljesíteni, de aztán rájöttem, ha így nézem a dolgot, kesernyés lesz a nyár íze, úgyhogy fordítottam rajta, s megnéztem, mi teljesült, s próbáltam az alkalmat, no meg az élményt is újra felidézni.

Így jóleső melegség öntötte el a szívemet, amikor arra gondoltam, hogy bringára pattanva kitekertünk a Gödrösbe és a naplementét nézve vacsoráztunk a kis dobozkánkból, úgy ülve a köztéri padon, mintha egy Michelin csillagos balatoni étteremben lettünk volna. Meg arra is, amikor Velencén a kilátó tetejéről messze elnéztem – még sosem jártam ott és a magasból szép látványt nyújtott a tó és környéke. A Mátrában is fedeztem fel új helyeket és bizony, Magyarország „tetejéről”, a legszebb pontokról tekinthettem le, s gyönyörködhettem a tájban – azt hiszem, kimaxoltam a dolgot.

Aki ismer, tudja, hogy korábban „akadtak kisebb gondjaim” a korai keléssel. Fogalmazzunk úgy, hogy inkább az éjjeli baglyok táborát erősítettem. Pontosan emiatt a kétkedők többször is hangot adtak a hitetlenkedésüknek, hogy én hogyan fogok 5-kor kelni. Igen, eléggé magasra pattintottam fel a lécet magamnak, de a lúd, legyen kövér! És sikerült! És már többször is. Egészen pontosan 2 hónapja csinálom. Igen, jó és nem, nem adom fel. Egyszerűen azért, mert egy teljesen más dimenzió nyílt meg előttem: sokkal hatékonyabb vagyok. Ha lassan „melegszik is be” az agyam, 7-re már tuti fitt vagyok és a délelőtt értékes óráiban minőségi munkát tudok végezni. Meg jut olyan huncutságokra is időm, mint az olvasás, balkon-kertészkedés és a meditáció. A jógára még rá kell gyúrnom – lehet, hogy 4-kor kell kelnem?!


A balkon-kertészkedésről jut eszembe, hogy például ez is szerepelt a listámon és köszönöm a @julka.hu csapatának, hogy segítettek nekem ebben is, meg még sok minden másban is korlátokat döntögetni. Szóval, nagy büszkeséggel töltött el, hogy a magokat elültetve, a kis sali-kezdeményeimet becézgetve asztalravalót neveltem magamnak. S ha már a konyhánál járunk, próbáltam átszokni a kávéról a teára, amihez mosható filter-szütyőket is kaptam „bátorításként” a Julkától – egyelőre a nagyon nagy kísértésnek csak részben tudtam ellenállni, így a kávé-tea meccsben még a kávé vezet 2:1-re… Mondjuk, ha beszerzek még több adagnyi Bazsalikomoskert Nap teát, akkor könnyebb lesz az átállás, mert a nyár nagy felfedezéseként ezt a teát piszkosul megszerettem.

Ezúton is köszönöm Erdélyi Lacának, a Bazsalicom Bisztró felszolgálójának (a sztárok pincérének - mutatom a fotót mellékelve), hogy a figyelmembe ajánlotta.


A legjobb az egészben, hogy egy vízszűrős kancsót is beújítottam a konyha-művekbe, így már nem kell több zsugornyi ásványvizet hazacipelni.
FONTOS! Konzervatívabb és a női ciklus iránt nem nagyon érdeklődő férfi követőimet megkérem, csak akkor olvassák tovább a bejegyzést, ha készen állnak kilépni a komfortzónájukból!

Intim vizekre evezünk, mert ezt a témát fontosnak tartom, több szempontból is. Akik tudták, hogy a Julka.hu felkérésére (és saját kíváncsiságom kielégítésére) intimkehely-tesztelésbe kezdtem, meg-megállítottak az utcán vagy többször is írtak üzenetet, hogy mi a véleményem, bevált-e.


Csajok, nők, asszonyok – még mindig tesztelem, de nekem eddig bevált. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy mindig ezt használom, mert egyelőre (3 hónapja) csak a lakáson belül tesztelem, de jelentem, itt bevált. A következő lépés nyilván az lesz, hogy külsős bevetésre viszem a kicsikémet. Számomra nem kényelmetlen a viselése és nem idegenkedem tőle, de nyilván ez attól is függ, hogy alapjában véve ki mit használ(t eddig). Az egyszerhasználatos, eldobható menstruációs eszközökkel ellentétben, higiénikusan kezelve (fertőtlenítve, kifőzve) az intimkehely naggggggyon sokáig használható. Két méretben kapható és a választásban, valamint az első lépéseknél nagy segítség a Julka.hu webshopjában található ismertető is. Engem jókor talált meg a tesztelés lehetősége, mert régóta kerestem az alternatív megoldást a tampon helyett. Szemeztem a kehellyel és mindig levettem a boltban a polcról, majd visszatettem, hogy „na, majd a következő hónapban nekifutok”. Azt hiszem, a bakancslistám „komfortzónából való kilépés” pontját ezzel teljesítettem, de nem bántam meg.

Mielőtt azt hinnétek, hogy ennyiben megállt a dolog, elárulom, hogy Naszti és Anett (a Julka.hu megálmodói) más meglepetéseket is csempésztek a teafilteren, magokon és intimkelyhen kívül a csomagomba. A natúr bőrápoláshoz Medinatural mandula- és szőlőmagolajat, a kényeztető fürdőzéshez valódi só alapú fehérteás, shea vajas Origi Yoga fürdősót küldtek nekem. Mindegyik nagyon bevált, de a kedvenc a fürdősó lett, amelynek illatáért (és az utána érzett kellemes, selymes bőrért) odavagyok!


Hű, jól elkalandoztam, de azt hiszem, most mindent sikerült töviről hegyire elmesélnem Nektek. Végre nagy kő esett le a szívemről, hogy betartottam a szavamat és „tiszta lappal” vághatok bele az idei őszi „kalandokba”. Ha kérdésetek lenne, írjatok, kommenteljetek bátran – mindig örömmel veszem, ha írtok nekem, s megtiszteltek a bizalmatokkal!


Folyt.köv., addig is pusszantás!

Anikó


A fotók forrása: saját fotók, illetve Erdélyi László, a julka.hu és a Pixabay képei


111 megtekintés0 hozzászólás