Keresés
  • Németh Anikó

Arács Szíve Vendéglő - a szívem csücske


Ezen a héten nem egyedül mentem blog-felderítésre, hanem tettestársakkal érkeztem az Arács központjában – szívében – található vendéglőbe. Sok kellemes élményem és vidám emlékem kapcsolódik az Arács Szíve Vendéglőhöz, s mivel sosem csalódtam benne, Nektek is szerettem volna mindenképpen bemutatni.


Ha már soknak bizonyult a part nyüzsgése és a város forgalma, kocsival pár perc alatt, gyalogosan pedig egy kellemes sétával Arácson lehet az ember Füred központjából indulva. Egyébként az utóbbit javasolnám – hagyjátok otthon vagy a szálláson az autót -, mert mindenképpen érdemes kóstolni a helyi borokból, sőt most már a helyi pezsgőből is! (Akár az augusztus 15-i 2. Arácsi Pezsgő- és Borvacsora keretében, amire már jobb, ha most foglaltok asztalt, mert az első rendezvény sikere után, sanszos, hogy hamar elfogynak a szabad helyek!)

Ottjártunkkor is sokan voltak az étteremben -éppen vacsoraidőben érkeztünk - és amikor Bozsik Bence séfnek volt egy szusszanásnyi szünete, kicsit kifaggattam a Arács Szívéről. Kíváncsi voltam, hogy mi a népszerűségük titka, mi az, amitől ez a hely más, mint a többi.

Ahogy beszélgettünk, kiderült számomra, hogy igazából nem egy szűk réteget próbálnak megcélozni, hanem mindenkit szeretne megszólítani az Arács Szíve. Éppen ezért kínálnak napi menüt délben, melyet sokan kedvelnek, s jóformán órát lehet állítani a korgó gyomrokhoz; de a délutáni szusszanás után este szépen sorban érkeznek az újabb vendégek. Ki egyszerűbb, alacsonyabb árfekvésű ételeket keres az étlapon – ezekből is akad, hiszen széles a választék -, de vannak olyanok is, akik a drágább ínyenc fogások miatt teszik le voksukat a hely mellett.

Akik már jártak itt és a barátságos kiszolgálás és a családias hangulat miatt megkedvelték a vendéglőt, többször is visszatérnek. Jómagam meglepetés születésnap szervezéséhez kértem segítséget és azt kell mondanom, hogy mind étel, mint a szervezés szempontjából csak az elismerés hangján tudok szólni. Hozzám hasonlóan sokan választották már a vendéglőt jeles napok vagy esküvő megünnepléséhez, de zenés vacsoráknak és tematikus esteknek is rendszeresen helyszíne ez a hely.

Faggattam volna még Bencét, de sorban érkeztek a vendégek és vissza kellett engednem őt a konyhára, hiszen mindenki szorgalmasan nézegette az étlapot és Fülöp Ildikó és Rozs Szabolcs megállás nélkül sürgött-forgott a placcon.

Mivel én magam nem mindent ehetek (helló glutén és a többiek…), sajnos nem mindenhol járok szerencsével. Van, hogy csak egy mentes ásványvízzel ülöm végig a vacsorát, megvárva, míg a többiek végeznek. No, itt ilyen még sosem fordult elő. A rugalmas, hozzáértő és segítőkész csapat eddig még mindig gondoskodott arról, hogy ne rossz szájízzel térjek haza. Szerintem sok hozzám hasonló kényszer-diétázó sóhajt fel, hogy „Végre egy ilyen hely!!!”

Velem ellentétben Vörös Ákos barátom egy sajtburger mellett tette le a voksát ez alkalommal, a párom, István pedig egy cigánypecsenyét választott. Én maradtam a kacsa mellett, amelyhez párolt káposztát kértem.

Amíg az ételekre vártunk, jót beszélgettünk, néztem, ahogy a többi asztalnál is jó hangulatban, lazítva üldögéltek és falatoztak az emberek és azt hiszem, akkor fogalmazódott meg bennem, hogy mi adja az Arács Szíve különlegességét: a családias hangulat; a hagyományos ételek, amik azért mégis a modern kor követelményeinek megfelelően „fazonosítva” vannak, s a jó értelemben vett egyszerű, közvetlen, sztár-allűröktől mentes stílus.

Nagyon sok szeretettel ajánlom Nektek ezt a vendéglőt, s legyen a végső érv, hogy a két srác és én is 10-ből 11 pontot adtunk az estére!


Fotók: redphoto.hu & Hello Füred blog

323 megtekintés0 hozzászólás