Keresés
  • Németh Anikó

Akik nem engednek a minőségből - Ági Kozmetika és Sminktetoválás

Vannak olyan vállalkozók és szolgáltatók Füreden, akiknek a neve egybe forrt az általuk képviselt szakmával; több generáció is elismeréssel beszél róluk, hiszen munkájukkal, elhivatottságukkal nemcsak a szakmájuk, de Füred hírét is messzire viszik – jóval túl a város határain.

Habár az utóbbi időben többnyire induló vállalkozásokat mutattam be, most szeretném egy olyan helyi szolgáltató történetét elmesélni, aki immár 30 éve dolgozik kozmetikusként, s azóta számtalan elégedett vendég visszajelzése igazolja, hogy a 3 évtizede megálmodott út és jövő valóban az Ő útja!

Benedekné Szögedi Ágnes és az Ági Kozmetika és Sminktetoválás neve sokak számára ismerősen cseng. A hét elején a Köztársaság utca 16-ban található elegáns, finom stílusú, a kor minden igényét kielégítő szalonban beszélgettünk Ágival, s a kezdetektől a mai napig sok-sok témát érintve mesélte el vállalkozása történetének főbb mérföldköveit.

Úgy fogadott kolléganőivel, Zábrák Diával és Varga Ildikóval, mintha régi jó ismerősök lettünk volna, s olyan érzés volt belépni a kozmetikába, mintha haza érkeztem volna – az elegáns környezet, a 4 egymástól teljesen elválasztott kezelőszoba és a belső tér tökéletes harmóniát sugároz. Ide valóban kikapcsolni, feltöltődni és szépülni érkeznek a vendégek; minden adott a tökéletes énidőhöz.

A kezdeteket felidézve megtudtam, hogy Ági férje – aki szintén ismert füredi vállalkozó, Benedek István (Benedek Gumiszervíz) – volt az, aki menyasszonya álmait támogatva még oktatót is keresett, hogy Ági Fehérváron, egy szalonban tanulóként a legjobb helyen sajátíthassa el a szakmát.

A képzés évei után visszaköltöztek Füredre, s Ági már akkor olyan szemléletet hozott magával a szakmai tudás mellett, ami az akkori rendszerben még nem volt mindenki számára természetes. Az a stílus és magasra tett mérce azóta is jellemzi munkáját és hozzáállását.


Amikor a rendszerváltás után a KTSZ átalakult és lehetőség nyílt az üzleten belül vállalkozóként kozmetikus-ágyak „bérlésére”, vendégei és párja is inkább Ági azon elképzelését támogatták, hogy a saját útjára lépjen. Kezdetben a Noszlopy Gáspár utca egyik garázsában alakított ki üzletet, tele izgalommal és aggodalommal, de ezek a félelmek alaptalannak bizonyultak, hiszen egyre többen ismerték meg a nevét, s szakmai munkáját nemcsak vendégei, hanem a szép számmal hozzá jelentkező kozmetikus-tanulók is elismerték.

Hogy Ti is lássátok, hogy milyen „mester” ő, elárulom, hogy kolléganői, Ildi és Dia is tanítványból váltak kollégákká; a tanulóévek után a kozmetikában kezdtek el dolgozni, s bár voltak kisebb kitérők, már évek óta összeszokott csapatként dolgoznak és fél szavakból is megértik egymást.

A folyamatos fejlődés és megújulás részeként az üzlet később a mostani helyére, a Köztársaság utcába költözött, s a vendégek igényeit és kéréseit mindig szem előtt tartva, újabb szolgáltatásokkal bővült. Mind a mai napig rendszeresen részt vesz kollégáival továbbképzéseken, s nevét referenciaként említik más kollégák számára – épp a beszélgetésünk előtti napon vett rész egy mastermind programon, ahol sminktetoválóként osztotta meg tapasztalatait az ország számos pontjáról érkezett sminktetoválókkal.


Amikor a sminktetoválásról beszélgettünk, annyi gondolat cikázott mindkettőnk fejében – sok fontos kérdésem volt, mert azt hiszem, az emberek fejében is számtalan félreértés és rossz beidegződés van ezzel kapcsolatban. Ez a szolgáltatás is egy vendég kérdése/kérdése alapján kerül fel a szalon kínálatába. A kozmetikusmester lelkesen vetette bele magát a tanulásba, s az első képzések után sorban kereste a fejlődési lehetőségeket, így talált rá a Long-Time-Linerre és arra gépre, mely mellett büszkén tette le a voksát.Habár a harsány, vastag szemöldök és a démoni ajkak ugranak be elsőre sokaknak, egy rajzos ismertető segítségével én magam is megláthattam, hogy rengeteg technika közül lehet választani, s az alig észrevehető természetes hatástól az erős, hangsúlyosig minden megvalósítható a vendég személyiségének megfelelően. Ehhez azonban fontos a minőségi alapanyag, melyet kifejezetten sminktetováláshoz fejlesztetettek ki, valamint az a szakmai tudás és több száz órányi tetoválás, mely valakit mesterré tesz ezen a téren. A profi gép is adott az Ági Kozmetikában és a szakmai alázat is; ahogy Ági mondta, a vendég a bőrét viszi a vásárra szó szerint, nem lehet ezen spórolni. Azt hiszem, most már Ti is értitek, hogy miért lett Ági „Elit tetováló”, egy szűk kör tagja – csak kevesen kerülnek be az országból és a régióból is, s itt már meghívásos alapon zajlanak a képzések is.


A sminktetoválás mellett természetesen kezelésekkel és más szolgáltatásokkal is várják a vendégeket – minden igényt kielégítenek. A kozmetikában Ildikó és Dia többek között Anti-Ageing, „Problémamegoldó” és Lézeres mezoterápia kezelésekkel várja a szépülni vágyókat.

A bőranalízissel a bőr állapotának és szükségleteinek feltárása történik, hogy aztán a vendég számára tökéletes kezelést lehessen kiválasztani és alkalmazni. Ezek mellett a kezelések mellett sokan érkeznek lézeres szőrtelenítésre, melyhez a szalonban az Elysion gépet használják; de sokan keresik fel az Ági Kozmetikát, hogy az épített műszempilla vagy szempilla lifting szolgáltatást igénybe vegyék.


A kezelések elengedhetetlen része a minőségi alapanyag, ezért a szalonban a Matis Paris prémiumkategóriás professzionális termékeit használják, melyek hatékony, célzott kezelést tesznek lehetővé. Azok számára, akik szeretnék ezt az érzést nap, mint nap átélni, otthoni arcápolási termékek is elérhetőek a kozmetikában. Ráadásul most gyönyörű karácsonyi díszdobozos csomagokban is gyönyörködhettem, hiszen már az ünnepekre készülnek a szalonban is.

Nagyon izgatott vagyok, mert nemsokára visszatérek, s egy lézeres gyulladáscsökkentő eljárást fogok kipróbálni, amelyről Nektek is beszámolok majd!

Folyt.köv. hamarosan, addig is látogassatok el az Ági Kozmetika és Sminktetoválás Facebook és Instagram oldalára, valamint igényes, szép honlapjára, melyet a https://agikozmetika.hu/ címen érhettek el.6 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése