Keresés
  • Németh Anikó

A nagy konténervadászat

Tósoki Márkkal nem egyszerű találkozót egyeztetni – szervez, tárgyal, jön-megy. Amikor végül mégis sor került a blog-randira és a beszélgetésünkre, már teljesen megértettem, hogy mitől olyan zsúfoltak a napjai.


No, de ne rohanjunk ennyire előre!

Márk eredetileg magasépítész, és a 4. generációs építész a családban…valamint az első pályaelhagyó. Olyan irányba indult 2016-ban az élete, amilyenre, szerintem a legmerészebb álmaiban sem gondolt. 8 évig dolgozott édesapjával az építőipari családi vállalkozásban, majd egy teljesen új terület felé fordult.

Hebling Balázs feltett neki egy olyan kérdést, melyre kis gondolkodás után igent mondott.


No, akkor gyorsan tisztázzunk két dolgot! Ki az a Hebling Balázs és hogy kerül ő ide?


Nos, Hebling Balázs a balatonalmádi Trans-Comp 3000 Kft. alapítója, akivel Márk több füredi intézményt szerelt fel informatikai eszközökkel és így kerültek szorosabb kapcsolatba Márkkal, mint akkor alkalmazott rendszergazdával. Az ismeretség később barátsággá mélyült és Balázs, egy éjszakába nyúló beszélgetés alatt komoly döntés elé állította Márkot.

Balázs gyermekkora óta németországi áru-logisztikai központokkal tartotta a kapcsolatot, ahonnan kedvező árú és széles választékú termékkör volt számára elérhető. Ezen forrásból rengeteg terméket szerzett be cége számára a vevői örömére.

Sok olyan termék akadt ezek között, ami Magyarországon csak a

Trans-Comp 3000 Kft kínálatában volt megtalálható, máshol nem, ezzel a széles, és legfőképpen verhetetlen árú termékkörrel nyilván rengeteg ügyfelet szerzett magának, akik azóta is a Trans-Comp 3000 Kft ügyfelei. Később az élet úgy hozta számára, hogy adódott egy lehetőség és ezen a logisztikai területen folytatta tevékenységét Németországban.

Nagy fejtörés után, Márkot kérte meg, hogy másik nagy szenvedélyét és szíve csücskét, a balatonalmádi Trans-Comp 3000 Kft.-t „tokkal-vonóval”, ahogy mondani szokták, vegye át tőle, mert az árulogisztika felé jobban húz a szíve. Nos, így lett a füredi fiatalemberből hirtelen az üzlet tulaja, s 6 alkalmazott főnöke.


Balázs sem hagyta el teljesen a Trans-Comp 3000-et, hiszen ő biztosítja az informatikai termékeket az üzlet számára, mely alapvetően javítással, új berendezések és alkatrészek forgalmazásával foglalkozott… (És itt jön a csavar!) …mindaddig, míg egy szép napon Balázs „meg nem fertőzte” a verhetetlen árú és választékú árudömpinggel Márkot...


S hogy ez mit is takar? Azt, hogy a Szabolcs utcában lévő üzletben már kapható sok minden más is az informatikai termékek széles választéka mellett. Ahogy anyukám szokta mondani, kicsit olyan ez, mint a lengyel-piac: minden IS van. Valóban minden! A NASA-alkatrészektől az önmagát feltekerő, fűthető kerti slagig MINDEN!

A München melletti logisztikai központot, melyet Balázs üzemeltet, egyszer a saját szememmel is megnézném! Havonta nagyjából 10 hajós konténer érkezik, újabban már Amerikából is, és mind púpig van rakva áruval. A konténerek érkezésekor Balázs átgondolja, hogy mennyi és milyen árut irányítson az üzletfeleknek.

Ilyenkor mindig felpörögnek az események és a Szabolcs utcai boltban dolgozó srácok egyszerre rakodómunkássá avanzsálnak, mert bizony, amikor megérkezik a rengeteg kartondoboz, megindul a logisztikai okosság: mit hogyan és hová pakoljanak el; és persze mindent meg kell nézni, s fotózni, majd leltárba venni és végül eladásra kínálni a Vaterán, Jófogáson vagy az eBay-en.


Magyarországon belül átlagosan havi 100 csomagot küldenek ki, az EU-ban 30-at. A Vatera és a Jófogás mellett a hírlevélből értesülnek minden alkalommal a feliratkozók a legújabb termékekről és az ajánlatokról, de hamarosan indul a Trans-Comp 3000 új saját webshopja is, az idepo.eu, ahol az újonnan érkező árukról fognak naprakész infóval szolgálni.


A beérkező termékek 30-40%-a informatikai áru, de a fennmaradó rész TV, projektor, kerti medence, gyerekjáték, sőt, autógumi is van (legutóbb több, mint 800 darabot hoztak!) Olyan is volt már, hogy különleges ritkaság vagy gyűjtői darab került hozzájuk valamiből, amiért aztán sokan hálásak voltak nekik. Amikor a számokat hallottam és elképzeltem, hogy ennyi áru mekkora helyet foglal, elképedtem.

Ezen a ponton jutottam el oda, hogy ezt nekem látnom KELL. Tudjátok, amikor valaki azt mondja, hogy „hiszem, ha látom”. Elárulom Nektek, hogy hiába mentem el Almádiba, a szememnek is alig akartam hinni. Azért mutatok pár fotót, de ajánlom figyelmetekbe Vatera és Jófogás profiljukat, ahol ennél sokkal, de sokkal több terméket is megnézhettek, illetve honlapjukat, mely a http://shop.transcomp.hu/index.php .

Nekem hatalmas élmény volt és remélem, a termékek között szemezgetve Ti is találtok majd kedvetekre valót!

Mielőtt hagynálak Titeket elmerülten nézelődni a Trans-Comp 3000 webshopjában, meg kell köszönnöm Márknak, hogy az ő jóvoltából a pénteki Igazi beszélgetős este program résztvevőinek egy-egy power bankot adhattam ajándékba a belépő mellé!

174 megtekintés0 hozzászólás