Keresés
  • Németh Anikó

A Margaréta új szirmai

Biztosan emlékeztek rá, kedves HelloFüredesek, hogy korábban már jártam a Hotel Margarétában és erről bejegyzés is született. Az akkori baráti hangvételű beszélgetés óta is folyamatos a kapcsolatom a hotellel és a tulajdonos Forsthoffer családdal.

Amikor a „vírus-helyzet” felütötte a fejét, kíváncsi voltam, hogy hogyan érintette ez a Margarétát, s Forsthoffer Ágnes mesélt nekem arról most, hogy hogyan telt a számukra az elmúlt bő két hónap.

A Forsthoffer család 2006 ősze óta tulajdonosa a Hotel Margarétának. Azóta hatalmas energiákkal fejlesztik a szállodát. Az az álmuk, hogy a szálloda a 40. születésnapjára, azaz 2022-re teljesen megújuljon és további szolgáltatásokkal bővüljön. Van határozott koncepció, a teljes megvalósításhoz a forrást még keresik.


Sajnos, kár lenne szépíteni, a vírus épp akkor törte meg a balatoni lendületet, amikor téli álmából ébredni készült a város és újra fogadni tervezte a vendégeket. Volt, aki ebben a helyzetben a letargiába süllyedt, s voltak olyanok is, mint a Hotel Margaréta csapata, mely villámgyors helyzetelemzéssel „újratervezett” mindent. Egy dolog azonban változatlan maradt: a családias hangulat és a közvetlenség.

A vendégek visszajelzései és az én véleményem alapján is ennek a szállodának van egy különleges varázsa. Nem a közvetlen vízparti fekvés, és nem is egy hatalmas élménymedence az. Belépsz és megérzed az atmoszférát. A vendégek, céges ügyfelek élvezik a hely pozitív energiáit, a kedves, személyre szabott vendéglátást és a jó minőséget. A szálloda nem kicsi és nem nagy, de mindenképpen családias. Ennek megfelelően nagyon élhető, és rugalmasan reagál az igényekre.


A jelen helyzetben új célokat tűzött ki a vezetőség és most a fő cél a "bleisure" hotel koncepció megvalósítása (ez a business+leisure szavakból ered; magyarul üzlet és kikapcsolódás). Tehát az üzleti és a szabadidős szegmens tökéletes kiszolgálását szeretnék megvalósítani, tekintettel arra, hogy ez a kettő tökéletesen kiegészíti egymást itt a Balatonnál. Az évnek vannak időszakai (például a nyár, ünnepek, iskolai szünetek), amikor a szabadidős vendégek keresik a szolgáltatásaikat, az év egyéb időszakaiban pedig az üzleti rendezvények kaphatnak teret.


A szálloda rendezvénytermei tökéletesen és változatos lehetőségekkel elégítik ki egy akkora létszámú csoport igényeit, amennyi szállásférőhellyel rendelkezik a Hotel Margaréta. Szabadtéri programokhoz is ideális a hely, hiszen a szálloda közvetlen közelében „hemzsegnek” a sportolásra alkalmas lehetőségek.


A beszélgetés közben kiderült, hogy a háttérben végzett kemény szakmai munka elengedhetetlen, s ha nem is azonnal jönnek az eredmények, akkor sem szabad leállni egy percre sem. Ebben egyetértünk Forsthoffer Ágnessel, mert az eredmények mindig magukért beszélnek. Ha csak az idei évre gondolunk (ami ugye a covid-helyzet miatt igen rövidke „aktív” időszakot jelentett eddig), a Margaréta nem tétlenkedett és 2020 januárjában megszerezte a Családbarát védjegyet, s több felújítási munkálat is történt.

Ha kíváncsiak vagytok, hogy mitől családbarát egy hotel, a következő linkre kattintva megtudhatjátok.


https://csalad.hu/csaladbarathely/


Forsthofferék sikeresen és az országban az elsők között tanúsíttatták a szállodát ebben a programban. Az eddigi gyakorlatuk alapján is megfeleltek a védjegy kritériumainak.

A védjegy megszerzése számukra inkább egy hivatalos és felelős garanciavállalás. Garanciát vállalnak arra, hogy a családok maximális kiszolgálása számukra nagyon fontos. Ez nem csupán a szolgáltatásokban rejlik, hanem csomagajánlataikban is tükröződik (például a honalpjukon is olvasható gyermek- vagy nagyszülői kedvezmények).

Az elmúlt időszak fejlesztései között 50 szobát újítottak fel. Superior szoba néven mutatják be a most elkészült szobákat és nagyon büszkék rájuk, mert óriási munka volt ezek elkészítése. Ami talán még különlegesebbé teszi a felújítást, hogy a szobák kialakítását maga Ágnes tervezte meg. Több szempontot is figyelembe vett, ezek közül néhány nagyon szimpatikus volt számomra, mert a vendégközpontúság tükröződött bennük.


Például, fontos szempont volt a tervezéskor, hogy a hálószobába nagyon kényelmes ágyak és matracok kerüljenek. A „GYIK”, azaz gyakran ismételt kérdések között a honlapon sokszor megjelenik, hogy a szálloda hol szerezte be a matracait/ágyait; ez azt jelzi, hogy jó választás volt mind, mert nagyon kényelmesek.

A kényelmes és méretes – munkavégzéshez is alkalmas – íróasztalok; a tágas érzés, a pótágyakkal könnyen bővíthető ágyszám, a babaágyak számára is elegendő hely mind-mind a vendégek visszajelzésén alapuló változtatások, illetve szempontok voltak a tervezéskor. Az előszobák áttekinthetőek és jól pakolhatók; hatalmas tükör és megfelelő világítás került mindegyikbe; s a biztonságról szólva a széf, s a tűz- és hanggátló szobaajtó is említést érdemelnek.

A fürdőszobák is megújultak az utolsó szegletig. A vendégek kérésének eleget téve jobb megvilágítás, nagy tükör; nagy, épített zuhanyzó és nagy esőztető zuhanyfej várja a kényeztető tusolás-élményre a Margarétában megszállókat.Biztos vagyok benne, hogy SUPERIOR és DELUXE szobák azt a magas minőséget tudják közvetíteni a vendégek számára, amelyre a vezetőség is büszke lehet.

A szobák mellett két kisebb, 50 nm-es rendezvényterem is megújult a hotelben.

A nagy, 214 nm-es rendezvényterem mellett ezekre a kisebb termekre is egyre nagyobb igény mutatkozott; kisebb tárgyalások, találkozók, megbeszélések, tanfolyamok ideális helyszínei lettek. Most szép külsőt kaptak, megfelelő technikai felszereltséggel rendelkeznek.

Nem maradhatott ki a nagy kérdés, hogy ugyan sok-sok fejlesztés és újítás történt, de vajon mikor és hogyan élvezhetik ezt majd a vendégek. Forsthoffer Ágnes megnyugtatott, hogy felkészültek a megváltozott helyzetben történő vendégfogadásra, mely talán az étkezések megoldásában jelentette a legnagyobb feladatot. A tisztaság és higiénia eddig is alapvetés volt számukra. Ha valaki részletesebben is olvasna

a covid-19-intézkedésekről, az a Margaréta honlapján talál részletes információkat.


https://hotelmargareta.hu/covid-19-intezkedesek


A hivatalos rész után, egy kicsit személyesebb irányba ment a beszélgetés és Ágnes elárulta, hogy a kollégáinak már nagyon hiányoznak a vendégek. Aki szereti ezt a szakmát, pontosan azért csinálja, mert szeret örömet okozni másoknak, kiszolgálni másokat. Nagyon boldogok, amikor búcsúzóul a vendégeken látják az örömöt és azt a visszajelzést kapják, hogy a vendégek jól érezték magukat.

Mindketten egyetértettünk abban, hogy a következő időszak nagy megpróbáltatások elé állítja a turizmust. A koronavírus járvány felbukkanása miatti kereslet-visszaesés, valamint az új szálláshelyek várható megjelenése fokozza a kihívást, de a Margarétánál bíznak benne, hogy az a szálloda, amely 38 éve stabil szereplője a város turizmusának, továbbra is bástyaként fogja megállni a helyét. Mindent megtesznek ezért és a vendégek elégedettségéért.


Öröm volt hallgatni, hogy milyen mély érzelmekkel és elhivatottan mesélt Ágnes a hotelről. Minden szaván érezni, hogy családjával együtt büszkék a jelenükre, de tudom, szeretnek néha nosztalgiázni is.

Van olyan kollégájuk, aki bár még mindig fiatal, de 27 éve a szállodában dolgozik. Jó hallgatni, ahogy mesél, hogy mi hogyan volt régen.

Nem is olyan régen a kezükbe akadt egy fénykép, talán a szálloda megnyitásához készült mint reklámfotó. Egy hölgy látható a szobában. Vajon ki lehet ő?

Ha sikerül megtalálni, meghívnák egy hétvégére, hogy kipróbálhassa az új kényelmet is!

Kedves HelloFüredesek, Ti messze földön híresek vagytok arról, hogy összefogtok és együtt vagytok, ha kell. Benne vagytok egy kis mókában? Segítsük megtalálni a fotón szereplő hölgyet!


Búcsúzóul még mindenképpen át kell adnom a Forsthoffer család üzenetét: ugyan sok minden megújult a Hotel Margarétában, de mindenkit a megszokott vendégszeretettel várnak és remélik, hogy hamarosan minél több régi és új vendégükkel találkozhatnak majd!

289 megtekintés0 hozzászólás