Keresés
  • Németh Anikó

Hotel Margaréta - mintha otthon lennél


Ezen a héten egy olyan blog-randiról mesélek Nektek a bejegyzésben, amelynek minden percét élveztem, mert úgy éreztem magam rögtön, mintha otthon lennék, amikor megérkeztem a XING LONG Kft-hez.

No, gondolom, most egy kicsit meglepődtetek. Akkor pontosítok: amikor megérkeztem a Hotel Margarétába. Először én is azt hittem, hogy valami móka van a történetben, de beszélgetőtársam, Forsthoffer Ágnes, a szállodát üzemeltető család részéről elmesélte, hogy a Xing Long Kft. cégnév az előző, kínai tulajdonostól származik. A balatonfüredi Forsthoffer család 2006-ban vásárolta meg a Kft-t, a cég nevét megtartva. A búcsúzó kínai tulajdonos szerint ez a név szerencsét hoz és jó ómen.

Úgy tűnik, igaza lett, ugyanis a hotel nagy népszerűségnek örvend és az a családi(as) jelleg és hangulat, a barátságos légkör, amire törekednek, gyorsan a vendégek egyik kedvelt szálláshelyévé tette a Margarétát. Úgy gondolom, ebben nagyon nagy szerepet játszik, hogy a Forsthoffer család személyesen közreműködik a cég működtetésében.

Én még icinke picinke voltam, amikor a Hotel Margaréta 1982-ben megnyitotta kapuit, de barátok, ismerősök fotóiról, aztán később saját élményeimből is vannak emlékeim a „lépcsős” hotelről – amit Ágnes szerint sok idelátogató kisgyerek a mai napig így emleget az épület egyedi, lépcsőzetes kialakítása miatt.

A cégvásárlás óta számos fejlesztés és átalakítás történt, hogy a hotel a modern kor követelményeinek és a vendégek igényeinek is maradéktalanul megfeleljen. Technológia- és infrastruktúrafejlesztés is történt, de környezetvédelmi és energiahatékonysági beruházás is szükséges volt, hogy teljesen megújulhasson a szálloda.

Azok számára, akik a nyitás óta ismerik a Margarétát, biztosan látványos a változás, hiszen az eredeti, elhanyagolt állapotú szállodaépület kívül és belül is megszépült. Sőt, nemcsak a régi, „retro” épület, szobák kaptak ráncfelvarrást, hanem a közel 1 hektáros kert is szépen kiépült; a gyerekek örömére szép játszótér és - 2012-ben – egy kültéri úszómedence épült.

Mi is a kertben kezdtük a beszélgetést Ágnessel, ahol a saját szememmel láthattam, hogy a vendégek otthon érzik magukat – ahogy figyeltem, a „házigazda” is csillogó szemmel nézte, ahogy a gyerekek hintáztak és a családok az udvarban ejtőztek. Jó érzés is ez: megálmodik valamit az ember, kemény munkával megvalósítja és aztán látja a munkája gyümölcsét is.

A beszélgetésünk során megtudtam, 2014-ben épült az új épületszárny, amelyben 14 igényes szoba, egy kisebb wellness részleg jacuzzikkal, szaunákkal, gyermekpancsolóval, étterem, valamint egy hatalmas rendezvényterem került átadásra.

A fejlesztések mögött jól átgondolt, környezettudatos elképzelések is álltak, ezért (többek között) a fenntarthatóság jegyében napelemek kerültek az új épületszárny tetejére. A környezet kímélését kiemelt felelősségének érzi a tulajdonos, így az alternatív energia felhasználása mellett a szelektív hulladékgyűjtést is megvalósítják.

A sok-sok újításnak köszönhetően a korábban főként szezonálisan üzemelő szálloda mára már egész éves nyitva tartással várja a vendégeket és a nyári szezonon túl konferenciáknak, csapatépítő programoknak és különböző rendezvényeknek ad otthont. Elsősorban a belföldi vendégek kedvelt szálláshelye, valamint üzleti rendezvények helyszíne a Hotel Margaréta – mely utóbbihoz technikailag is minden adott, hiszen a rendezvényterem mindennel fel van szerelve, melyre szükség lehet akár egy nagyobb volumenű rendezvényen is.

A bárpultnál ülve beszélgettünk tovább...

Bár az utóbbi időben sok változás történt, mindig egyre újabb terveken töri a fejét Ágnes és családja - jelenleg azon dolgoznak, hogy egy minden eddiginél nagyobb felújítást valósíthassanak meg az 50 db Standard szobában is.

Kíváncsi voltam, hogy a családias hangulat a dolgozók, a csapat körében is tapasztalható-e.

A kertből az épület felé vettük az irányt és jóleső érzéssel töltött el, amikor már a recepciónál ismerős arcok üdvözöltek és nagyon boldog voltam, amikor egykori diákjaimat is megpillantottam a Hotel Margaréta csapatának tagjai között. A beszélgetés során kiderült, hogy a szálloda vezetősége büszke munkatársaira, akik a vendégelégedettség kulcsát jelentik. Ágnes szavait idézve (mellyel teljesen egyet tudok érteni):

”Lehet bármilyen szép egy szálloda, ha a személyzet nem tölti meg lélekkel, szeretettel, kedvességgel. Hisszük, hogy az apró részletek közvetítik a vendégszeretetünket: egy szépen vetett ágy, egy mosoly, figyelmesség, egy gondosan elkészített, finom étel. A vendégeket ezekkel „öleljük” körül. „

Sokakkal évek óta együtt dolgozik a hotel és van olyan kolléga, aki 26 éve dolgozik ennél a cégnél. Ő Áron, akinek tapasztalataiból sokat merítettek.

Ahogy a szobák és a wellness részleg felé sétáltunk, megtudtam, hogy a wellness részleget nem csak szállóvendégek használhatják; a jacuzzik, szaunák, sószoba bárki számára látogathatók.

Ha már a szolgáltatásokról beszélgettünk, kitértünk egy kicsit más lehetőségekre is és megtudtam, hogy minden évszakban igyekeznek a vendégek számára vonzó és változatos ajánlatokat készíteni. Többek között kerékpárhasználatot, masszázst, borkóstolót, hajózást, cukrászdai kupont, kirándulási tippeket szoktak kínálni ősszel és tavasszal. Fontos számukra, hogy folyamatosan együttműködjenek a helyi szolgáltatókkal.

Az ízlésesen kialakított szobák és a gyönyörű wellness láttán megértettem, hogy miért csillog Ágnes szeme, amikor a hotelről mesél. Büszkék rá (és hozzá kell tennem, hogy joggal) önállóan elért eredményeikre és a pozitív megítélésükre. Számos alkalommal vehettek át szakmai díjakat szabadidős és rendezvényes szegmensben egyaránt, úgy mint a szallas.hu Év szállása szakmai díj III.hely vagy az Aranynap díj Magyarország legjobb ***-os konferencia szállodája cím.

Hogy ne csak írjak róla, képekben is mutatom, hogy mit láthat, aki a Hotel Margarétát választja szállásként.

Az egyéni vendégek, az üzleti partnerek és a csapatépítésre érkező trénerek is egybehangzóan azt mondják a szállodáról, hogy egy „jó energiájú hely”, és eredményesen tudnak dolgozni a Margarétában. Ezt jómagam is csak megerősíthetem – nem véletlen a mai bejegyzéshez a címválasztás: valóban otthon éreztem magam! Ha Ti magatok is kíváncsiak vagytok a hotelre, látogassatok el a Facebook oldalukra vagy a honlapjukra, hiszen az Instagram mellett az előző kettő is folyamatosan frissülő hírekkel várja a követőket és vendégeket! Sőt, ettől az évtől a szálloda holnapján is van lehetőség azonnali szobafoglalásra és a honlapon keresztül foglaló vendégeket számos előny várja, a törzsvendégeket pedig külön kedvezmények.

Szóval, tessék kattintani: https://hotelmargareta.hu/

Köszönöm Vörös Ákosnak (redphoto.hu), hogy elkísért a Hotel Margarétába és neki köszönhetően képekben is meg tudtam mutatni nektek, hogy milyen is Balatonfüred "legcsaládiasabb" szállodája!


516 megtekintés0 hozzászólás