Keresés
  • Németh Anikó

TúraBOT - ami egészen Törökbálintig vezetett...


Azok, akik hétről hétre követik a Hello Füred bejegyzéseit, tudják, hogy múlt héten a Telenor Hungary Hipernet TúraBOT-ját teszteltem a barátaimmal.

Sok kérdés merült még fel bennem, ezért egészen Törökbálintig mentem a válaszokért, ahol Mészáros Attila kommunikációs igazgatóval beszélgettem. A beszélgetés során nemcsak kérdéseket volt lehetőségem feltenni, hanem megosztottam a tapasztalataimat is a TúraBOT-ról.

A Telenor az idei nyárra szeretett volna egy különleges élményt kínálni az embereknek, aminek révén kihasználhatják az okostelefonjuk és a mobilinternet előnyeit. Azt hiszem, ez teljes mértékben sikerült, hiszen én magam is azt tapasztaltam és Tőletek is olyan visszajelzéseket kaptam, hogy olyan élményekre tettetek szert az alkalmazás segítségével, amelyekre Ti magatok sem számítottatok. Az általatok ismert utcák és épületek rejtett történeteire bukkantatok, amelyekről nem is tudtatok, pedig karnyújtásnyira vannak.

A chatbot megalkotásával az volt a Telenor fő célja, hogy egy olyan eszközt adjon a felhasználók kezébe, mellyel többek lehetnek, különleges élményekkel gazdagodhatnak. Mindezt egy olyan platformon (a Facebook Messengeren, a Google Térképet használva), ami egyébként is a mindennapjaink része.

A Hipernet TúraBOT-ot elsősorban az idei nyárra szánta a cég, és szeptember végéig teszik elérhetővé. A visszajelzések fényében azonban megvizsgálják, hogy hosszabb távon is elérhető legyen-e, és esetleg más helyszínekkel is bővítsék-e. Őszinte leszek, én nagyon örülnék neki, mert egy hiánypótló és forradalmi szolgáltatás került a piacra a TúraBOT-tal.

A számos pozitívum közül számomra a legjobban az tetszik, hogy a „virtuális idegenvezető” bárki számára elérhető, akinek van okostelefonja, amin fut a Facebook Messenger alkalmazás, és szeretné felfedezni a városok utcáin megbúvó kulturális értékeket, legyen szó akár helyiekről vagy turistákról. A Hipernet TúraBOT magyar nyelven érhető el bárki – tehát nem csak Telenor-előfizetők – számára, és ingyenesen használható. Érdemes azonban szem előtt tartani, hogy használatához wifi- vagy mobilinternet-elérés szükséges, az utóbbi pedig a felhasználó tarifacsomagja szerinti költségekkel járhat.

Nagy öröm volt számomra, hogy a turisztikailag kiemelt helyszínek között Balatonfüred is bekerült a projektbe! A Telenor kifejezett célja volt, hogy ne csak Budapesten, hanem vidéki helyszíneken is elérhetők legyenek a séták; így esett a választás a főváros mellett Balatonfüredre, Debrecenre, Pécsre és Szegedre. Az adott városokban pedig olyan helyszíneket kerestek, amelyek könnyen megközelíthetők, és olyan történeteket, érdekességeket rejtenek, amelyek a helyiek és a turisták számára egyaránt érdekesek.

A Telenor partnere a chatbot elkészítésében a tematikus városi sétákat szervező Hosszúlépés volt, az ötletgazda és kivitelező pedig a márka lead ügynöksége, az Artificial Group. Az útvonalak állomásairól hosszas kutatómunkával gyűjtötték össze a legérdekesebb infókat, amiket utána egy lelkes, fotósokból, illusztrátorokból és szövegírókból álló csapat formált szórakoztató és informatív tartalommá.

Ha még nem próbáltátok ki a Hipernet TúraBOT-ot, feltétlenül tegyétek meg és örömmel fogadom a visszajelzéseket róla a hellofured@yahoo.com emailcímen!

Mészáros Attila, a Telenor kommunikációs igazgatója és a poszt megszületésében közreműködő kollégák ajándékcsomagokkal engedtek útnak, így a Telenor jóvoltából újabb játékkal vár Titeket a Hello Füred blog. Részletek hamarosan a Facebookon és az Instagramon!


40 megtekintés0 hozzászólás