Keresés
  • Németh Anikó

Egy mesés ZSIZSEGÉS története


A múlt hét olyan volt, mint amikor azt érzed, hogy egy hatalmasat fordul Veled a Föld - megélsz mélységeket és magasságokat, s mint a mesében, a próbatételek után elnyered méltó jutalmad. No, nekem valahogy ilyen volt a múlt hetem.

Örömmel a szívemben mondhatom, hogy az a "jutalom", amit én nyertem el, minden szempontból nagy ajándék volt. Ha kíváncsiak vagyok rá, el is mesélem az egész történetet az elejétől a végéig!

Ahhoz, hogy értsétek miért volt nagy a jutalom számomra, el kell mesélnem egy történetet a családi legendáriumból.

Az anyai nagyszülőknél én voltam a legkisebb unoka. A nagypapám már rég ősz és sokat látott, sokat tapasztalt volt, mire én megszülettem; még a Don-kanyarnál is járt, s bizony éltette az életet, mikor (ugyan golyóval a testében, de élve) hazakerült. Az udvarukban állt egy vén diófa, s amikor már jó idő volt, nagypapa (Jánka papa) a kabátját leterítve a diófa alá szokott leheveredni. Amikor már én is részese lettem ennek a "rutinnak", gyakran nagypapát én meséltem álomba a fa alatt. Az árnyék játéka, a fű és a zöld dió illata mind mind bevésődtek az emlékezetembe. No, most hétvégén ezt az érzést kaptam vissza - most már felnőttként - a csopaki fa árnyékában mesélve.

No, de ne szaladjunk ennyire előre!

Amikor megismertem Dobosné Szabó Juditot (róla korábban már olvashattatok bejegyzést a Hello Füred blogban) és a Lélekrezdülések kuckójában jártam nála, rögtön éreztem, hogy hasonlóan gondolkodunk. Többszöri találkozás és beszélgetés után már tudtuk, hogy egy olyan programot KELL szerveznünk, ahol az általunk ismert és szeretett alkotókat látjuk vendégül, s hozzátesszük, amit mi tudunk: hangtálakkal varázsolni és mesélni.

Sok-sok tervezgetés, szervezgetés, nagy izgalom és agyalás után úgy éreztük, hogy bizony van létjogosultsága egy olyan programnak, mely a "tucatáruk" és az érzékek letompítása helyett inkább az egyedire és az értékre koncentrál.

Csopakon, a Lélekrezdülések "bázisára" terveztük meg végül a programunkat, ahol nagy (igazából soha ki nem mondott) vágyam teljesült: egy nagy fa óvó-védő árnyékában mesélhettem újra!

A programra kedvenc alkotóink is elfogadták a meghívásunkat, így velünk tartott /a fotón jobbról balra/ Papillon Ékszer (Pap Ilona), Startas Hungary (Kis Orsika), KnitKate Project (Kántás Kata), Feezo Ékszer (Édes Fatima), Unique Bags by Kovács Anett (Kovács Anett), valamint Kata Gyöngy (Takács Brindza Kata).

Ó, Istenem, nemcsak tehetséges alkotók mind, egytől egyik, hanem kivételes emberek is! A családias hangulatban zajló program során nem vetélytársat láttak egymásban, hanem az első pillanattól kezdve beszélgetve, egymásnak segítve, tanácsot adva - tapasztalatcserével - fordultak egymás felé. Olyan volt, mintha már régóta ismertük, ismerték volna egymást.

A nap folyamán Végh Kata szín- és stílustanácsadó is ellátogatott hozzánk és bizony, egyetértettünk abban, hogy a meghívott alkotókat minél több embernek meg kell ismernie kis vidékünkön - s tágabb környezetünkben is!

Most képekben is mutatom, hogy milyen volt a hagyományteremtőnek szánt program!

A programot Lélekrezdülések hangtálas mini koncertje nyitotta, amelyen a gyerekek nemcsak hallgatói, hanem "művésztársai" is lettek Juditnak.

A délelőtt másik programja a fa alá heveredős mese volt, de délután is megszólaltak a "hangszerek" és újabb mese került elő a mesetarisznyából.

A nap végén nemcsak csodajó élményekkel (nem sorozat-gyártott kínai), hanem értékes, egyedi és kézzel készült különlegességekkel, valamint sok új barátsággal lettem gazdagabb.

Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy kik kerültek még közelebb a szívemhez, figyeljetek, mert kedden, szerdán és csütörtökön is bemutatok Nektek 2-2 alkotót!

És a meglepetés, amit ígértem: játék, amely ezen a héten csütörtökön este érkezik majd!

A mai bejegyzés végén szeretném megköszönni szervező-/tettestársamnak, Juditnak a közös zsizsegést és mindenkinek, aki valamilyen formában hozzájárult a "Csopaki Zsizsegés" program létrejöttéhez!

Köszönet a fotókért (mert ma nemcsak saját fotókkal színesítettem a bejegyzést): Csapó Gábornak, Horváth Csillának és Kántás Katának!


139 megtekintés0 hozzászólás