Keresés
  • Németh Anikó

Villa Vitae


A mai blog-bejegyzésben egy utazásra invitállak Benneteket. Úgy repítelek Titeket a dél-franciaországi Provence-ot idéző tájakra, hogy még csak ki sem kell tennetek a lábatokat az országból. Sőt, még a városból sem! Elég, ha a város legszélső csücskébe kalandoztok velem gondolatban és máris a francia történelmi régióban érezhetitek magatokat.

Idegenvezetőtöknek fogadjatok el engem; hadd mutassam meg Nektek ezt a helyet a Malomvölgy legszebb panorámájú szegletében! A magyar Provence neve pedig nem más, mint Villa Vitae.

A hotel felfedezésében Eppel Krisztián, a Villa Vitae ügyvezetője és Varga Györgyi, sales manager voltak segítségemre.

Ahogy Füred felől az Aszófő felé vezető („felső”) útról jobbra kanyarodtam, egyre inkább fokozódott bennem a kíváncsiság. Sok füredihez hasonlóan én is sokat hallottam már a Villa Vitae-ről, de ahogy a többség, én sem jártam még ebben a különleges kis boutique hotelben. A kacskaringós út végén egyszer csak azt hittem, hogy idő- és térugrással valóban Franciaországban termettem, hiszen az épület, a környezet kialakítása, a hangulat, mind-mind ezt az érzetet adják.

Az épületbe lépve olyan érzésem volt, mintha a francia nagynéni birtokára érkeztem volna, hiszen a recepció inkább emlékeztet egy hangulatos hallra, s az előtérből nyíló étterem olyan, mint egy mesés kilátással büszkélkedő tágas, világos étkező. Bizony, ez a Villa Vitae legnagyobb titka: méreténél, hangulatánál és stílusánál fogva a vendégek rögtön úgy érzik „hazaérkeztek”.

Ahogy Carrie Bradshaw mondaná: „Hát itt rejtegetik a fényt!” És valóban! Mindent bejár, megtölt és az egész házon visszaköszönő türkíz és „mediterrán” színeket még élettel telibbé teszi a fény.

Az aktív pihenés, a különleges, személyre szabott programok és gasztronómiai élmények otthona 2016-ban egy soft openinggel nyitott: a család, a barátok és az ismerősök voltak az első „vendégek”. A nagyközönség számára 2017-től foglalható szálláshellyel a tulajdonosok célja az volt, hogy ide belépve otthon érezze magát a vendég. Ehhez mérten az étterem, a saját moziszoba, a SPA rész, az edzőterem mind azt az otthonos, mégis különleges, finom és igényes hangulatot árasztja, amiben rögtön felenged az ember.

A med hotelként is ismert Villa Vitae az erdő és a szőlők ölelésében egy olyan nyugodt, szemet gyönyörködtető pont, amit a nyitás óta sok pár az álomesküvő helyszínének is választ. A kétszintes főépület terasza, a medence és a három épület által körbezárt kert a kerti tóval mind olyan pontjai a hotelnek, ahol szívesen elidőzik az ember. Nyáresti zenés party-kat, különleges grill-esteket álmodtak meg ide a tulajdonosok a vendégek örömére.

Mielőtt azt mondanátok magatokban mérgesen, hogy nem igazság, hogy ez a látvány, csak a vendégeknek jár, elárulom, hogy az étterem nyitott a helyiek, nem szállóvendégek számára is, habár csakis foglalással lehet érkezni, hiszen fontos, hogy a vendégek nyugalmát, kényelmét semmi se zavarja meg.

Az étteremben a menü összeállításánál a rusztikus ízek és a bistro-konyha sajátos keverékére törekednek; s ahogy Eppel Krisztián, ügyvezető elmondta, fontos számukra, hogy mindig szezonális legyen a kínálat és hogy a helyi alapanyagok domináljanak.

Érdemes követni a Villa Vitae Facebook és Instagram oldalát is, hiszen legújabb ajánlataik, különleges (külsősök számára nyitott) programjaik hirdetése ott is megtalálható.

Ottjártamkor a ház nyugodt volt, s a húsvét előtti napokban a hosszú hétvégére érkező vendégek fogadására készültek a felnőttbarát hotelben. Fontos, hogy azoknak a vendégeknek kínál a boutique hotel igazi kikapcsolódást, akik gyermek nélkül tervezik a balatoni kiruccanást. Hogy minden szempontból emlékezetes és szórakoztató legyen a Füreden töltött pár nap, a házon belüli szolgáltatások mellett a Villa Vitae készséggel áll rendelkezésre minden egyedi kívánság és program-ötlet megszervezésekor is. A hotel saját Vespa-flottája, az elektromos kerékpárok, a vendégek rendelkezésére álló shuttle-szolgáltatás csak néhány azok közül a dolgok közül, melyek a kényelmet és a szórakozást szolgálják. A tihanyi privát stég, a hőlégballonozási lehetőség vagy a helikopter-leszálló pedig olyan exkluzív szolgáltatásokat tesznek lehetővé, mellyel nem minden hotel büszkélkedhet.

Eppel Krisztiánnal a tágas nappalira emlékeztető szalonban beszélgettünk, mely egybenyitható egy tolóajtóval a mellette található könyvtárszobával. A berendezés és a Villa Vitae stílusa egyébként a tulajdonosok ízlését dicséri. A valóban provence-i hangulatú terek berendezése, a bútorok és kiegészítők kiválasztása mind az Eppel család érdeme.

Ha már a belső terekről és a berendezésről esett szó, a feltöltődés és pihenés egyik fontos helyszínét, a szobát is mindenképpen meg kell mutatnom Nektek. Nem mindegy, hogy milyen környezetben pihenhet az ide ellátogató vendég. Az elegáns és kényelmes, minden igényt kielégítő szobák, az apartmanok és a titkos ajtóval, a könyvespolc mögé rejtett bejáraton át megközelíthető elnöki lakosztály mind családias hangulatúak, ugyanakkor luxust biztosítanak. A neobarokk bútorok, a fehérrel festett, koptatott hatású kiegészítők és a kék szín mindenhol visszaköszönnek a házban. A szobák elnevezése egy-egy magyar borvidékhez köthető, így toppanhat be Füredre érkezve a kedves vendég Villányba vagy Szekszárdra.

Ha a világ zaja elől szeretne elbújni az ember, ennél jobb helyet nem is találhat hozzá! Pár perc autóval a város belső, nyüzsgő része; nehéz elhinni, hogy egy kőhajításnyira a nyáron turistáktól zajos reformkori városközponttól egy ilyen kis nyugodt paradicsom várja a vendégeket.

S hogy a pihenés, felfrissülés teljes legyen, a wellness kikapcsolódás mellett az egészségházban teljeskörű orvosi szolgáltatásokkal várják a Villa Vitae-be látogatókat.

Köszönöm Eppel Krisztiánnak, Varga Györgyinek és a Villa Vitae teljes csapatának, hogy egy kicsit beleshettem a kulisszák mögé és hogy beléphettem pár órára a füredi „Paradicsomba”!

Azt hiszem, ezek után már csak egyetlen dologgal tudom fokozni a „Villa Vitae-hatást”: nézzétek meg a házról készült videót, melyet Mozgai Lehel Richárd (Motion Photo & Film) készített.


719 megtekintés0 hozzászólás