Keresés
  • Németh Anikó

Mompreneurs a TIHANYI PIAC PLACCon


Idén a "késői húsvét" miatt, amikor még szinte fel sem ocsúdunk a tormás-sonkás-piros tojásos napokból, egy újabb ünnep kopogtat az ajtón. Ez nem más, mint az ANYÁK NAPJA!

Igen, így, csupa nagybetűsen.

Gyerekkoromban mama kertjében ilyenkorra bújtak elő az első gyöngyvirágok, amiknek az illata még ma is az orromban van. Mindig izgatottan vártam, hogy majd együtt leszedjük, hogy azt adhassam anyukámnak. Közben persze lázasan tanultam a verset, amit meglepetésként mamának szavaltam - hiszen, a gyöngyvirággal az ő segítségével leptem meg anyukámat, de neki is szerettem volna valamivel kedveskedni.

Amikor a szüleimnél ünnepekkor előkerülnek a régi családi képek, mindig kikacsintanak a dobozokból az oviban, később az iskolában készített ajándékok is- közöttük az anyák napi "kincsek". Amikor az ember felnő, már nem feltétlenül készít saját kezűleg ajándékot -igaz, én igyekszem a karácsonyi, húsvéti, név- és születésnapi lapokat a mai napig magam elkészíteni. Ezekben benne van a szívem-lelkem és a figyelmem, szeretetem azok iránt, akiknek készítem.

Akit nem áldott meg az ég jó kézügyességgel vagy nincs ideje, lehetősége saját kezűleg ajándékot készíteni, annak sem kell lemondania a szép, igényes, kézműves figyelmességekről. Hála Istennek egyre több helyi és környékbeli alkotó kínálja portékáját és egy remek kezdeményezésnek köszönhetően, már anyák napja előtt is lesz olyan program, ahol a Balatoni Vállalkozó Nők/Anyukák megmutathatják, hogy milyen kincsek, gyönyörűségek születnek a kezük munkája által.

Idén tavasszal két egymást követő hétvégén is szervez a Mompreneures- Balatoni Vállalkozó Nők csoportja kézműves vásárt a Tihanyi Piac Placcon, melyen a tagok árulják szebbnél szebb termékeiket.

Mindkét szombaton (április 27. és május 4.) 12 balatoni kézműves, alkotó, nő, anya és a Tihanyi Piac Placc várja a vásárlókat. A szervezők szívüket-lelküket beleadva egyedi, helyi termékekkel, alkotásokkal készülnek.

Ahogy a főszervező-ötletgazda Nagyné Czuri Esztertől megtudtam, az alapanyagok között van textil, üveggyöngy, ásvány, kerámia, papír, szatén, s kapható lesz bio olaj, luxus természetes kozmetikumok, és még sok más fantasztikus, egyedi termék.

Az eseményről a Facebookon is olvashattok (sőt, folyamatosan felkerülnek a bemutatkozó anyagok a résztvevőkről) az alábbi linkre kattintva:

Mind a két vásári napra kísérő programokkal készülnek a szervezők, melyek gondoskodnak róla, hogy a kicsik és a kicsit nagyobbak (értsd ez alatt a szülőket, nagyszülőket) is jól érezzék magukat.

Külön öröm számomra, hogy a csoport tagjaként, Nagyné Czuri Eszter (a csoport lelke, motorja) felkérésének eleget téve magam is részt veszek a programon: mese-túra keretében találkozhattok velem május 4-én délelőtt.

Remélem, sikerült felkeltenem az érdeklődéseteket és találkozunk április 27-én és május 4-én Tihanyban a rév melletti piac területén!


70 megtekintés0 hozzászólás