Keresés
  • Németh Anikó

Noémi Nail Studio


Amikor a városban jövök-megyek és elgurulok vagy elsétálok egy-egy számomra fontos hely mellett, mindig eszembe jutnak a gyerekkori emlékeim. Nem tudom, Ti hogy vagytok vele (és ez most főleg az „echte” füredieknek szól), de én a „gyerekkori” Füredemben azt szerettem legjobban, hogy szinte mindenki mindenkit ismert. Jó volt úgy végigsétálni az utcán a szüleimmel, hogy mindig köszöntünk valakinek vagy megálltunk egy kicsit beszélgetni – mondjuk akkor ezt nem mindig viseltem jól.

Fotó forrása: balatonfured.hu

A szüleim generációja még többnyire maga építette a házat, társasházat, amibe aztán beköltözött. A közös munka, élmények révén az építkezés alatt nagy „családdá” kovácsolódtak az építkezésben résztvevők és nagyjából egyszerre érkezett meg a gólya is minden családhoz, így aztán együtt nőttek fel a szomszéd gyerekek. Mindig volt kivel játszani, bunkit építeni, csintalankodni; sőt én még arra is emlékszem, hogy a kiürült fém Nivea krém dobozába apró kavicsokat rakva, meg némi madzag segítségével „telefont” készítettünk, amin keresztül az udvaron álló két mandulafa között a kapcsolatot tartottuk.

Aztán ahogy teltek az évek, befejeztük az általános iskolát – ugye mondanom sem kell, hogy ott is osztálytársak voltunk -, mindenki más-más irányba indult el. Akik rendszeresen olvassák a blogomat, tudják, hogy 5 évet Almádiban, aztán még 5-öt Budapesten töltöttem, így, mire visszakerültem Füredre, már sok szomszéd elköltözött, sajnos jópáran már nem lehettek/lehetnek velünk, így mindig nagy öröm volt számomra -és még a mai napig is az-, ha összefutok a „régi arcokkal” és megtudhatom, kivel mi történt és hogyan alakult az élete. Pár héttel ezelőtt a Hello Füred és a Gombóc Artúr Csokiboltja által szervezett program is ilyen alkalom volt, sőt, a tegnapi Kotyogósbeli mese-program is tartogatott számomra efféle meglepetést. Volt szomszédokkal, iskolatársakkal, sőt, már az ő gyerekeikkel is találkoztam.

Fotó forrása: Horváth-Szabó Noémi, Facebook

A mostani bejegyzésemben is egy „szomszédomat” szeretném Nektek bemutatni. Számomra azért különleges az ő története, mert – bár saját bevallása szerint mindig is imádta a kreatív, bütykölős, kézügyességet igénylő dolgokat – nagy karrierváltó; egy inkább „száraznak” vélt munkakör után, 180 fokos fordulatot vett az élete. Hadd mutassam be Nektek Horváth-Szabó Noémit!

Noémi sokáig a Polgármesteri Hivatalban dolgozott, majd eljött a pillanat, amikor azt érezte, hogy váltani szeretne. Ahogy ő fogalmaz, kilépett a komfortzónájából, amikor a közigazgatásból a „körmök világába lépett”, de cseppet sem bánja, mert most a hobbija a munkája.

S hogy hogyan terelte az élet a kéz- és lábápoló szakma felé? Ahogy az internetet böngészte, szembejött vele egy oktató oldala és rögtön szimpatikus lett számára. Elmondta az ötletét a férjének, aki rögtön támogatta. A beszélgetésünk során többször is kiemelte Noémi – aki ugyanolyan nyugodt, mosolygós és kedves, mint amilyennek mindig is láttam őt gyerekkorunkban -, hogy a férje támogatása és biztatása nélkül mindezt nem tudta volna megtenni; Zsolt az ő igazi támasza és hátországa.

Noémi maximalista, ezért úgy nézett képzést is, hogy a legjobbtól tanulhasson – aki oktatóként és emberként is hiteles számára. Ezért is esett a választása Szatmári Melindára Székesfehérváron: jó szakember, szigorú, de a rendszer, amit felépített, s amely alapján a hallgatóit képezi, egybecseng Noémi hitvallásával is.

Fotó forrása: Szatmári Melinda, Facebook

Mióta elvégezte az első képzést, folyamatosan továbbképzésekre jár; mindig újabb kurzusokat keres és olyan oktatókat választ, akikre felnéz. Újvári Barbara és Krisztina nemzetközi oktatók és nagyon sokat tanult tőlük Noémi. Jó volt hallgatni, ahogy róluk mesélt és nagyon örültem, hogy a szakma kapcsán egy kicsit szóba került a tudás, elismertség és a versengés, irigység is.

Fotók forrása: Újvári Barbara és Újvári Krisztina, Facebook

Teljesen egyetértek azzal a véleményével, hogy a „pálya nyitva áll mindenki előtt”. A szorgalom, a becsületesség és a minőség, nem pedig egymás lehúzása, rossz hírének keltése fog előbbre vinni, bármilyen úton jár is az ember.

Aztán a kis kitérő után a továbbképzésekről faggattam, hiszen az Arany Csillag épületében található szalonban a falat a sok-sok elismerő oklevél és igazolás mellett szebbnél szebb „mintakörmök” ékesítik.

Fotók forrása: Facebook

Kicsit meglepett, hogy a képzéseken nem modellen, hanem a saját körmükön tanulnak és gyakorolnak; legyen szó technikai vagy díszítő továbbképzésről. Mindig magukon dolgoznak, mert ha maguknak is meg tudják csinálni, amit a mester kér, akkor a vendégeknek is biztosan meg fogják tudni adni ugyanazt a magas minőséget. Tud mindkét kézzel dolgozni – lássuk be, ennél jóval egyszerűbb dolgokat is nehéz ugyanolyan ügyesen a jobb és bal kezünkkel is elvégezni – és néha furán is néznek az emberek, hogy „vegyes” a keze, de őt nem nagyon zavarja, hiszen azon gyakorol.

Fotók forrása: Facebook

Csak ittam a szavait és olyan jó volt hallgatni, ahogyan mesélt! Sokszor elmondta, hogy sokat kell gyakorolni, hogy az elsajátított tudás beépüljön – nem az oklevelek száma számít, hanem a tudás, a háttér. Önmagában a papír még nem sokat ér és nagyon fontos, hogy a „körmös” úgy gondolkozzon a szakmáról, hogy ez nemcsak egy munka, hanem egy hivatás.

Olyan gyorsan változnak a szépségipar trendjei, hogy lépést kell tartani mindig a fejlődéssel. Mind a tanfolyamokon, mind a szalonban munka közben a díszítés a szíve csücske; ez kikapcsolja, feltölti.

Fotók forrása: Facebook

Amíg egy pillanatra magam maradtam, körülnéztem és a stiletto (főleg a pasik kedvéért, ez az a forma, ami leginkább egy lándzsára hasonlít) mintákon akadt meg a szemem. Egyrészt tátva maradt a szám, mert a megfestett mintát a herendi porcelánfestők is megirigyelhették volna, másrészt viszont felmerült bennem a kérdés (szerintem ezzel nem vagyok egyedül), hogy ilyen körmökkel a hétköznapokban hogyan lehet létezni is egyáltalán. Noémi elmondta, hogy nagy felelőssége van abban a szakembereknek, hogy elmondják a vendégnek, hogy mi az, amit nem ajánlanak és hogy vannak formák és díszítések, melyeket inkább csak versenyekre, szakmai fórumokra készítenek el. (Tetszik, hogy nem bármit bármi áron!)

Fotók forrása: Facebook

Amikor a színekre és formákra terelődött a szó, óhatatlanul az alapanyagra is kitértünk. Így kezdtünk el beszélgetni az Indigo márkáról – mely egyébként egy lengyel prémium márka- és a „Minősített prémium partner” címről.

Fotók forrása: www.indigonails.hu

A prémium partnerség lényege, hogy minden partnernek ugyanazt kell biztosítania és ezért aztán külön vizsgát kell tennie minden körmösnek, aki szeretné, hogy üzlete ezt a címet elnyerje. Az Indigó nem köti ki a kizárólagosságot, más termék és márka is használható a szalonban. Kovácsné Fábián Viktória és az Indigo Nalis Magyarország csapata teljesen családként tekint az Indigosokra és minden olyan támogatást megad a körmös szakembereknek, mellyel minőségi, pontos, precíz (és művészi) munka végezhető.

Amikor megkérdeztem, hogy az alkotáson kívül mit szeret még hivatásában és hogy mik a tervei a jövőre nézve, mosolyogva azt mondta:

  • Azt szeretem benne, hogy ide mindenki kikapcsolni jön. Nem tehetem meg, hogy morcosan fogadjam őket. Ide feltöltődni jön mindenki, az itt töltött idő az „énidő” és sokan a bizalmukkal is megtisztelnek. Ez nagyon jó érzés.

A jövőre nézve a szalon berendezésével és arculatával kapcsolatban vannak tervei. Az pedig nem is kérdés, hogy továbbra is keresi a jobbnál jobb továbbképzéseket, mert – ahogy mondja – a „lányoknak mindig a legjobbat szeretné nyújtani”. S egy cinkos kis mosollyal hozzáteszi: meg ez az, ami neki is kikapcsolódást jelent.

Nézzétek a sok-sok csodát, amiktől a szalonban ámulatba estem!

Ha szeretnétek még többet megtudni Horváth-Szabó Noémiről, szalonjáról és az Indigo Nails-ről, kattintsatok az alábbi linkekre!

https://www.facebook.com/No%C3%A9mi-Nail-Studio-Min%C5%91s%C3%ADtett-Indigo-Pr%C3%A9mium-Partner-1678846575463158/


175 megtekintés0 hozzászólás