Keresés
  • Németh Anikó

A Hello Füred színt vall - avagy kalandozás a színek és stílusok világában


Tavaly novemberben indult az Álomból valóság projekt, melynek eredményeként januárban a Szépítő Angyalok segítségével valóra váltotta a Hello Füred 3 hölgy álmát.

Minek is tagadnám, ahogy közületek sokan, én is vágytam rá titkon, hogy egyszer valaki "megmondja a tutit" és lássam, érezzem, milyen az, amikor "egyben van rajtam minden".

A közös munka (de nevezhetnénk kalandnak is) során volt alkalmam bepillantást nyerni abba, hogy Végh Kata szín- és stílustanácsadó egy-egy napra hogyan készült fel. Mivel alapos, precíz és hiteles volt számomra az első pillanattól kezdve, már az Álomból valóság projekt után egyeztettem vele egy időpontot személyes találkozóra.

Gondolhatjátok, hogy alig vártam, hogy elérkezzen február 22. és végre a "stíluskuckóban", ami Veszprémben, a Levendula Üzletházban található, én is okosodjam egy kicsit színek és stílusok vonatkozásában.

Ahogy beléptem az ajtón, rögtön a helyiség közepén álló nagy asztalra szegeződött a tekintetem, mert Kata "kiterítette a (szín)kártyáit", így várt rám. No, de ne szaladjunk ennyire előre, hiszen mi sem ilyen roham tempóban beszélgettünk. Pontosan ez tetszett az egészben a legjobban: az "én-idő" valóban minőségi idő volt számomra.

Egy-két nappal ezelőtt az Instagramon, a privát profilomban sokkoltam az ismerőseimet néhány 8 évvel ezelőtti fotómmal. Jól esett, hogy Kata "készült belőlem" és a színelemzés helyett más jellegű beszélgetéssel indítottunk. Fogalmazhatunk úgy is, hogy nem lehet ajtóstól rontani a házba, hiába a megfelelő szín, ha a lélek nem készül elő a fogadására. Éreztem, hogy arra kíváncsi, hogy reálisan látom-e magam és hogy milyen élethelyzetben vagyok; hogy a külsőm mögött milyen a lelkem.

Szépen egyik részből a másikba léptünk és a 4 alaptípus színeit és jellemzőit nézegetve Kata segítségével "magamra ismertem". Érdekes volt, hogy voltak színek, amiket eddig is ösztönösen jól használtam, de be kell látnom, hogy egy-egy választásomnál mellényúltam és bizony, most már tudom, hogy miért nem éreztem magam sosem jól azokban a ruhákban - tudjátok, ezek a "megvettem, de sosem hordtam" darabok, amik vagy a szanálásban kötnek ki vagy a szekrény mélyén bújnak meg örökre.

Az asztal mellől az ablakhoz, a tükör elé ültem (jó érzés volt a természetes nappali fényben fürdetni egy kicsit az arcom) és Kata szépen sorban felhelyezte rám a színkendőket - volt, amikor betakartak a kendők, mint "Moszkvát a hóesés", ahogy mondani szokták. Ezután egyesével vette le őket, hogy lássam a különbséget. Szerintem Vörös Ákos (redphoto) képeit nézve Ti is észreveszitek, hogy melyik színeknél szisszentem fel. Nagyon büszke voltam magamra, amikor már én is megláttam a különbséget az árnyalatok között és ki tudtam választani, hogy melyik áll jobban, illetve jól nekem.

A "Tükröm, tükröm..." rész sokak rémálma, mert ilyenkor bizony oda kell állni a tükör elé és szembe kell néznünk önmagunkkal. Nagyon érdekesnek, de jónak találtam, hogy Kata azt kérdezte meg először, hogy mit szeretek magamon és csak ezután jött az a kérdés, hogy mivel nem vagyok maradéktalanul elégedett. Ekkor hangzott el a nagyon fontos mondat, amelyet most minden nőnek (de a férfiaknak sem árt!) bele kellene vésnie a buksijába: MINDENKIBEN VAN SZÉPSÉG ÉS AZ A FONTOS, HOGY AZT MEGKERESSÜK ÉS ERŐSÍTSÜK! Tessék!

Mielőtt azt hinnétek, hogy csak álltam és hallgattam végig ezeknél a részeknél, tévedtek! Sőt, nemcsak beszélgettünk - volt itt sírás és nevetés is! Szerintem, a képek magukért beszélnek!

Aztán persze a blogger énem is előbújt és kérdeztem is. Nem meglepő módon sokan érzik elveszettnek magukat a színek, szabásvonalak és stílusok világában és akár hosszú évekig is olyan ruhákban járnak, amik abszolút nem előnyösek számukra. Kata egy személyre szabott tanácsadás keretében -mint amilyenen én is voltam szombaton - megismerteti a hozzá fordulókat a számukra legelőnyösebb színekkel és fazonokkal, hogy a későbbiekben akár egyedül is magabiztosan tudjanak majd ruhákat és kiegészítőket vásárolni – hiszen ezek is nagyon fontos részei a megjelenésünknek; mert mindig a harmonikus összkép a cél!

Bármennyire is ez lehet sokak fejében a kép a stylistokról, nem az a cél, hogy az eddigi ruhatárat máglyán elégetve, méregdrága holmik beszerzéséről szőjenek terveket az alanyokkal. Sokkal inkább azon van a hangsúly, hogy a gardróbot közösen átnézve, a ruhatár legelőnyösebb és legjobban kihasználható darabjait megtartva összeálljon egy jól kombinálható ruhatár, mely valóban azokból a ruhadarabokból áll, melyekre szükség van.

Nekem ezen a hétvégén a tanácsadás és a látogatás Katánál többet adott, mint színek és stílusok megismerését. Ma már teljesen más szemmel léptem be egy boltba és a "tanárnőm szerint jól oldottam meg a házi feladatot", amikor vettem egy-két új ruhadarabot. És tudjátok mi volt a nagyszerű az egészben? Olyan voltam, mint a hőkövető rakéta: belőttem, hogy merre vannak az én színeim a boltban és arra indultam el. A tavasz, nyár és ősz típusoknak való portékákat alapból el is kerültem.

Amennyiben Ti is szeretnétek egy ilyen élmény részesei lenni, keressétek Katát bizalommal és napi stílustippekért kövessétek az Instagram profilját vagy Facebook oldalát (https://www.facebook.com/sziluett.veghkata/)!


210 megtekintés0 hozzászólás