Keresés
  • Németh Anikó

PelsoTrend


Egy kép, egy jól kiválasztott logó, egy precízen megtervezett arculat rögtön odavonzza a tekinteted, felkelti az érdeklődésed. Hogy minden tökéletes legyen és a legapróbb részletek is a helyükre kerüljenek, nos, ehhez kell egy olyan szakember, aki az első ötleteléstől az utolsó logózott termék vagy szórólap elkészültéig minden részletnél segít.

Ma a PelsoTrend és Hoffmann Timi történetét mesélem el nektek; tartsatok velem!

Pár hónappal ezelőtt lettem figyelmes egy "stílusra" és egy "érintésre", mely sok, általam igénybe vett szolgáltatás vagy vállalkozás megjelenésében otthagyta lenyomatát. Kíváncsi lettem, hogy jól érzem-e, hogy valamilyen kapocs és összefüggés van ezek között.

Aztán egyik nap az Instagramon nézelődve felugrott Gombár Magdolna, Mazsi egyik fotója, melyen hajstúdiójának logója és a névjegykártyája jelent meg. Forró nyomon voltam, mert bejelölt rajta egy nevet: #hoffmanntimi. Gyorsan utánanéztem, hogy vajon hová vezetnek el a szálak, és az utolsó pont, ahová kilyukadtam, a PelsoTrend név volt. Elkezdtem hát követni a PelsoTrendet a közösségi média felületein és egyszer csak egy rendezvényen, tavaly decemberben ott állt velem szemben Timi "élőben" is. Amikor azon az összejövetelen bemutatkozott, már tudtam, hogy szeretnék egy bejegyzést írni róla.

A blog-randink a balatonfüredi Karolina Kávéházban volt - Timi azért választotta a beszélgetés helyszínéül ezt a kávézót és koktélbárt, mert a PelsoTrend történetében fontos láncszem ez a hely. No, de kezdjük szépen a kályhától!

Ha valóban a kályhától kezdjük, akkor Timi kreativitásának forrását kell keresnünk, ami apai örökség: nagyon jó kézügyességű ember, aki a mai napig jó érzékkel, jó meglátásokkal készít egyedi dolgokat.

Amikor 2012-ben Timi, két vagány kissrác anyukája, a Gyesről tervezte a visszatérést, jött egy lehetőség és egy dekorműhelybe szállt be társként. A dekorműhelyben eltöltött két év alatt kollégáitól sokat tanult és mivel hajtotta a kíváncsiság, képezte is magát. Korábbi családi vállalkozásuk kapcsán (turkálókat üzemeltettek férjével) már elvégzett egy kiadványszerkesztő tanfolyamot, de úgy érezte, hogy egy weblap-készítő képzésnek is hasznát venné. Miután lezárta a dekorstúdiós időszakot az életében, Timi -egy elsőre édesebbnek tűnő irányba – a tihanyi Marcipánház felé vette az irányt, amit 4 évig üzemeltetett.

Hiába gondolta, hogy a dekor vonalnak ezzel vége, folyamatosan elérték a felkérések és Tóth Tímea, a Karolina event és social media managere nem hagyta, hogy Timi búcsút intsen élete ezen részének. Mindig valami mást, valami különlegeset szeretett volna és tudta, Hoffmann Timi a maga maximalizmusával és kreativitásával pont az az ember, akire neki szüksége van.

Már többszörösen bebizonyosodott, hogy az élet a legnagyobb rendező és hogy ami számunkra van kitalálva, az elől, ha akarunk sem tudunk kitérni életünk folyamán, Timi mégis sokáig úgy érezte, nem játszhat a dekor főszerepet az életében. Amolyan mellékállásként tekintett rá, de az egyre sokasodó, vele szembejövő feladatok már ennél többet „követeltek” tőle.

A tihanyi éveket lezárva, sok mindent átértékelve az életében két momentum jelent meg újra – hiszen mindig visszatalált hozzá minden, amivel most már ő is tudja, hogy dolga van a jövőben. A szervezete is jelzett, hogy itt az idő váltani. Egy sokkal tudatosabb, egészségesebb irányt vett az élete, s elhatározta (a saját szavait idézve): nem lesz nyúzott anya, s főállasú PelsoTrend lett. A Pelso Trend mellett a másik dolog, ami sosem hagyta és most már "komolyan" belépett az életébe, a Forever Living Products.

Érezve, hogy a korábbi tanulmányai a piac jelenlegi kihívásainak már nem felelnek meg teljesen, újra iskolapadba ült és képezte magát, frissítette tudását és naprakésszé vált a design legújabb irányzatait illetően. Férje, akit csak Fonoknek hív (igen, így, Üvegtigrisesen) mindenben mellette áll és támogatja, s ha kell, ő a realitás, a két lábbal a földön járó rész a vállalkozásban. Csaba egy személyben Timi kritikusa, támogatója, legjobb barátja és Társa is.

S hogy mi kellett még a vállalkozáshoz?! Leginkább a megváltozott szemlélet és élethez való hozzáállás, s egy kis stúdió szoba, egy kreatív kuckó, ahol nagymamája néz rá egy régi fotóról nap, mint nap. A nagyi volt az, aki mindig azt mondta neki: “Jaj kislányom, hát valahogy lesz majd, mert olyan még nem volt, hogy valahogy ne lett volna.”

A lendület tehát megvolt, kellett még egy név. A PelsoTrend név története nagyon tetszett, ezért most veletek is megosztom:

A név már korábban megszületett, mint Timi vállalkozása, de a fiókban lapulva várta azt a pillanatot, amikor új szerepben előléphet. A nevet eredetileg ugyanis a turkálókkal kapcsolatban, egy pályázati anyaghoz találta ki Timi (utalva a Balatonra - Pelso - és a ruhákra, divatra - trend), de abban a formában végül nem lett rá szükség. Véletlenek nincsenek - lassan ezzel a mondattal fogtok azonosítani engem, kedves Hello Füred olvasók -, s a PelsoTrend név új szerepben, de a legjobb helyen újra megjelent Timi életében.

Jó is lesz, ha Ti is megjegyzitek, mert szerintem még sokat fogunk hallani a PelsoTrendről és Timiről.

Addig is nézzetek körül a https://pelsotrend.hu/ oldalon és kövessétek a dekor és webdesign stúdiót a Facebookon és az Instagramon!


118 megtekintés0 hozzászólás