Keresés
  • Németh Anikó

Andi Szépítő Angyalai (3.)


Niederhoffer Edina a második szépítő nap történéseinek megörökítője. Párjával egy ideig Győrben éltek, aztán – több, mint 10 éve – Csopakra költöztek. Jelenleg is Csopakon él családjával; egy tízéves nagyfiú, Botond büszke anyukája. A csopaki Mandulavirág Óvodában dolgozik pedagógiai asszisztensként. Bár gyermekkori álma az volt, hogy óvónő legyen, az élet mégis a győri közgazdasági szakközépiskola felé vitte, az iskola elvégzése után könyvelőként dogozott.

Nagyon szeret fotózni és főállása mellett – a Balaton igazi szerelmeseként – imádja megörökíteni a Balaton sokszínűségét, a természetet és a különleges pillanatokat. Fotóiból kiállítást is megtekinthettek az érdeklődők Csopakon; kedves barátnőjével, Lakatosné Nagy Zsuzsannával közösen állítottak ki. De mielőtt azt hinnétek, hogy a fotózásnak ez az ága vonzza csak, el kell mondanom, hogy egyre többen hívják, kérik, hogy fotózza őket.

Képeit megtalálhatjátok a Facebookon is a https://www.facebook.com/edusnikon/ oldalon. Nekem különösen tetszik, hogy posztjaiban nemcsak egy képet, hanem mindig egy hozzá illő idézetet is mutat a követőinek.

Edina örömmel csatlakozott az Álomból valóság kezdeményezéshez és vált a Szombati Andi átalakulásának megörökítőjévé. Azt vallja, hogy örömöt szerezni jó és a lélek abból táplálkozik, aminek örül.

Az meg már csak hab a tortán, hogy nekem is nagy örömöt szerzett azzal Edina, hogy elfogadta a felkérésem, hiszen személyében egy életvidám, kedves nőt is megismerhettem a nagyszerű fotós mellett. A csütörtöki szépítő napon jókedvben és nevetésben nem volt hiány. Olyan volt Edinával dolgozni, mintha már régóta ismertük volna egymást. Mintha egy rugóra járt volna az agyunk; még a móka is egyszerre jutott eszünkbe.

Ha a csütörtöki nap fotózására gondolok, azt kell mondjam, hogy megnyugtató volt. Edinából olyan türelem, nyugalom és kedvesség sugárzott, ami még a legizgulósabb fotóalanyt is meg tudja nyugtatni. Jó volt látni, ahogy fényképezőgépe előtt Andi szépen lassan felengedett és a végén már igazán élvezte is azt a részt, ami miatt talán a legjobban izgult.

Edina, remélem, lesz még közös élményekben részünk és hálásan köszönöm a munkádat! Szerintem maximálisan sikerült, amit a bemutatkozódban mondtál decemberben: örömöt szereztél és tápláltad a lelket (elárulom, nemcsak Andiét)!


190 megtekintés0 hozzászólás