Keresés
  • Németh Anikó

Álomból valóság - Maya álma


A mai bejegyzés Maya történetét meséli el szövegben és képekben. Nem lenne azonban teljes ez a történet, ha az őt megszépítő Hajnit, Csillát, Marcsit és az egész folyamatot megörökítő Krisztit nem mutatnám be nektek, így a mai este folyamán róluk is olvashattok a Hello Füred blogban.

A játék első nyertese Papp Maya volt, aki a saját bevallása szerint „az esélytelenek nyugalmával”, az utolsó pillanatban jelentkezett a játékra. Már magában az nagy boldogság volt a gyermekorvosi asszisztensként dolgozó hölgy számára, hogy nyert. Szerintem azt maga sem gondolta akkor, hogy valóban valóra válik az álma: egy erős, gyönyörű, valódi NŐ köszön majd vissza a fotóiról.

Szerdán reggel a parton találkoztunk Mayával és a kislányával, Alával, s a nemrég megújult Arany Korona (jelenleg Korona Üzletház) felé vettem velük az irányt. Az izgalomtól nem sokat aludtak, de lelkesen és kíváncsian vágtak bele az átalakulásba. Maya elsőre szerény és csendes, de szépen lassan kiderült, hogy a visszafogottság mögött egy kreatív, örökmozgó és vagány nő rejtőzik.

Miután Csokonai Kriszti elkészítette az „előtte” fotót, Bendéné Hajni az En-vi Nails Körömstúdióban piros géllakkal és egy kis sellőporral varázsolta széppé Maya körmeit, s míg készült a lakkozás, jót beszélgettünk. Kiderült, hogy Maya gyermekeknek oktat táncot a főállása mellett, s hogy művészetek iránti fogékonyságát kislánya is örökölte tőle. Igazán jó páros Maya és Ala és minden mozdulatukon, pillantásukon látszott, hogy nagyon mély, szoros anya-lánya kapcsolat az övék.

Amint Hajni az utolsó simításokat is elvégezte, a szomszédos szalonba „vonult át” a kis csapat és következett az új frizura elkészítése a Hajszál Fodrászatban. Györkös Csilla megnézte Maya haját és új színt és fazont megálmodva elkezdte a szépítés következő fázisát. A beszélgetés itt is folytatódott és igazából egy jó hangulatú csajos délelőtt kerekedett, ahol szóba kerül minden igazán „nőcis” téma. A Szépítő Angyalokat is kicsit jobban megismerhettem és sokat nevettünk, amely oldotta a kezdeti izgalmat és szépen lassan kezdtünk úgy beszélgetni, mint akik már hosszú évek óta ismerik egymást.

Egy kis hullám került még a festés, vágás és szárítás után Maya hajába, majd mikor elkészült az új frizura, autóba pattantunk és az Arany Csillag felé vettük az irányt, ahol a Perfekt Kozmetikában Kárpáti Marcsi várta már a nyertest.

Amíg Végh Kata sytlist és Kárpáti Marcsi a színeket és a smink részleteit egyeztették, én sétáltam egy nagyot Alexával a Balaton-part felé.

Ugyan hideg volt, de a szikrázó napsütésben elkészítettük a „kötelező” balatoni selfiet és a mosolygós tinilány beavatott a modern tánc rejtelmeibe, merthogy ez az egyik kedvenc hobbija. Mire visszaértünk a sétából, elkészült a smink és őszinte leszek, kicsordultak a(z öröm)könnyeim – rám is szóltak, hogy ne ríkassam meg a nyertest, meg odalesz a sminkje -, mert olyan jó volt látni, hogy a reggeli megszeppent nőből egy csodás, ragyogó hölgy lett… És ekkor még bőven a fotózás előtt voltunk, mely aztán mindenkit meggyőzött arról, hogy egy kis figyelem, törődés és szakértelem irányul egy nőre, csoda születhet. Nagyon fontos itt megjegyezni, hogy nem MÁSt szerettünk volna faragni Mayából, hanem előhozni, felszínre segíteni és megmutatni a benne lévő csodás, színes és vagány NŐt. Ehhez nagyban hozzájárultak a ruhák is, melyeket Végh Kata előzetes egyeztetés és megbeszélés után a Street One és a Cecil aktuális kollekciójából választott ki Maya számára.

Nézzétek meg a képeket, azt hiszem, ezek magukért beszélnek!

Előtte Utána

A fotózás helyszíne az Aura Hotel volt, melynek finom, visszafogott és modern stílusa tökéletes hátteret és keretet adott a végeredmény megörökítéséhez. Alig vártam, hogy elkészüljenek a fotók és egyben megnézhessem, hogy milyen a valóra vált álom!

A fotózás végeztével elbúcsúztunk és Maya, s kislánya elindult hazafelé. Egy nagy öleléssel köszöntünk el és azt hiszem, az utolsó mondat sokáig a fülemben cseng majd: „Köszönöm ezt a mai napot és az egészet, mert nem hittem, hogy ilyen sok van bennem.” Megérte! Ugye Ti is így gondoljátok?!


1097 megtekintés0 hozzászólás