Keresés
  • Németh Anikó

Egy mesés év története...


Az elmúlt év, és főleg annak vége, sok "életmesét" hozott számomra - csak hogy stílusosan fogalmazzak. Minden évben december utolsó napján el szoktam menni "kisétálni magamból" az évet, no meg persze összegezni, számot vetni.

Ahogy mentem az úton, hónapról hónapra számba vettem a történteket. Ha ezt valaki kipróbálja vagy gyakorolja maga is, tudja, hogy nem egyszerű feladat ez, mert bizony vannak részek, amikről az ember pikk-pakk megfeledkezik és ezek felidézése nem kis agyalást igényel.

No, ahogy így sétáltam, rájöttem, hogy tulajdonképpen minden évszakban és szinte minden hónapban valahogy velem volt a MESE; s az év második felére már annyira nagy teret és annyi időt követelt magának, hogy minden túlzás nélkül mondhatom, hogy "mesés" évem lett. Ahogy az a magyar népmesékben is lenni szokott, azért meg kellett tanulnom a leckét és csak utólag tudok sok dologra áldásként tekinteni, de visszatekintve már a rosszért is hálás vagyok.

Gyertek, megmutatom nektek, hogy mennyi, mennyi mesés élmény részesei voltunk tavaly azokkal, akik részt vettek a Hello Füred mese-túráin vagy egyéb mesés programjain!

Szóval... Menjünk visszafelé az időben!

Az évet egy gyönyörű napsütéses mese-túrával zártuk, melynek "célja" a Jókai-kilátóban volt.

Decemberben 3 alkalommal meséltem az adventi lélekfényesítő-sorozat keretében. Az utolsó ilyen alkalom egyben egy jótékonysági program is volt, melynek a Kotyogós Kávéterasz adott otthont. A képekért köszönet Erler Anitának!

Idén ősszel nyílt a balatonalmádi Bab Kávézó, s ez a specialty kávézó látta vendégül a "mesét". A Hello Füred ingyenes programján Vörös Ákos is részt vett, s hálásan köszönöm a képeket, amelyeket a programon készített!

Ősszel az iskolai szünetben két alkalommal is mese-túrázhattak velem a családok. Egy délelőtti és egy "félelmetesen jó" esti túra keretében jártuk be a mesehős útját. A fotókért köszönet Molnár Ádámnak!

Ezeken a túrákon kívül még számtalan "Mesén innen, mesén túl" és "Legendásan jó" mese-túra várta Tihanyban és Balatonfüreden is a résztvevőket, valamint bebarangoltuk a Koloskát, a Kiserdőt és a környező túraútvonalakat a Hello Füred programjaira jelentkező vállalkozókedvű felnőttekkel és gyerekekkel.

Ígérem, idén is nagyon sok meglepetéssel és programmal készül a Hello Füred és remélem, sokatokkal találkozom majd a túrákon! Azok számára is tartogatok meglepetéseket, akik nem szeretnek sétálni, túrázni, de nem szeretnének kimaradni a jóból! Tartsatok a Hello Füreddel, kövessétek a Facebook és Instagram profilt is, hogy mindig naprakészek legyetek!

https://www.instagram.com/hellofuredblog/

https://www.facebook.com/hellofured/

És hogy mi köze van a KOGART-nak a mesékhez?! Figyeljétek a bejegyzés következő részét és megtudjátok! ;-)


84 megtekintés0 hozzászólás