Keresés
  • Németh Anikó

Karácsonyváró körkép (2.rész)


Tegnap úgy búcsúztam el tőletek, hogy ma folyt.köv. És valóban: ma este folytatom a karácsonyváró körképet.

Hogy egy kicsit ki tudjuk szellőztetni a fejünket a napi munka után, fény-leső-sétára indultunk a párommal. Igaz, ma olyan ködös, fura a levegő és a fények nem olyanok, mint a profik lencséin keresztül, de azért nem adtam fel és fotóztam. Őszinte leszek, jól esett egy kicsit a csendes utcákat járni - egész más szemmel lehet ilyenkor a várost nézni.

Úton a sétány felé tettünk egy kis kitérőt az Esz-Fri Borostyán Virágüzlet felé, mert mindig megcsodálom a sok mesébe illő díszt, mikor nappal arrafelé járok és kíváncsi voltam, hogy este is tartogat-e meglepetést az üzlet! Ha szeretitek a "mesés" hangulatot és szívesen időznétek, nézelődnétek egy kicsit a "mini karácsonyi' kiállításnak is beillő üzletnél, látogassatok el a Horváth Mihály utcába! Mutatom, hogy mikkel találkozhattok Eszter és Fritz virágboltjában.

A parton sétálva eszembe jutott, hogy karácsonyig minden vasárnap adventi hangulattal, és izgalmas gasztro kínálattal várnak mindenkit a Blaha utcában. A Morzsa Bisztróban több olyan program is lesz, mely segít az ünnepre hangolódni. A Morzsa házigazdái, András és Saci olyan programokkal készülnek, amelyek a család minden tagjának tartogatnak meglepetést. Kézműves vásár, gyermekfoglalkozások és újbor-kóstolóval egybekötött borvacsora is szerepel a "menüben". Vasárnaponként közös gyertyagyújtásra kerül sor 16:00 órakor és hogy igazán családias legyen a program, házi süteményekkel és forralt borral vagy meleg teával teszik még hangulatosabbá a programot.

December 7-én 19:00 órától kerül sor a már említett borvacsorára, ahol a badacsonytördemici SKIZO Borház borai és Kaizer András menüsora kapják a főszerepet.

December 9-én, vasárnap ugyanitt, a kézműveseké lesz a tér, hiszen 9:00 és 18:00 között beltéri karácsonyi piac, a gyerekeknek arcfestés és karácsonyi zenemaraton lesz.

December 16-án az ünnepi készülődés "gasztro-végét" fogják meg a szervezők és a helyszínen egy kerekasztal beszélgetés után a gyakorlatban is megnézhetnek egy-két hasznos fogást a résztvevők. Ezekben Kaizer Andris, Jónás Gyurka (Zománc Bisztrócska) és Farkas Szilvi (Tündérsziget) lesznek a vendégek segítségére.

Aki a receptek és ötletek helyett inkább kész ételt szeretne, megrendelheti a Morzsában, hiszen december 20-ig halászlé és házi fonott kalács is rendelhető az ünnepre.

Zárásként december 23-án a Morzsa programján 11:00-16:00-ig már a "célegyenesbe" fordulva közösen készülhetnek a résztvevők a fa díszítésére.

Ha már karácsonyi vásárt emlegettem, hadd meséljek nektek egy különleges karácsonyi vásárról - igaz, ezért a szomszédba kell menni (és én megyek is, december 8-án).

Veszprémben a ZöldLak (Diófa utca 3.) ad otthont ennek a különleges karácsonyi vásárnak. Hogy mitől nem mindennapi? Ahogy a neve is mutatja, "zsebkendőnyi" és 12 alkotó árulja majd itt különleges, egyedi portékáit.

A Facebook esemény leírása szerint:

"Nem kell sem nagy hely, sem nagy tömeg a nagy ötletekhez. Egy kis, lelkes közösség, egy barátságos zöld ház és igazi karácsonyi hangulat vár december 8-án a ZöldLakban a Zsebkendőnyi Karácsonyi Vásáron." Más, hagyományos karácsonyi vásárokkal ellentétben ez egy emberléptékű rendezvény, ahol egy pohár teával a kezében járhatja végig a standokat mindenki, aki szereti az egyedi, kézzel és lélekkel készült ajándékokat.

Mielőtt megmutatnám a részletes programot, kedvcsinálóként jöjjön egy-két kép az alkotásokról!

Program: 9.00 -14.00 Vásár - 12 Veszprém környéki alkotó kínálja szebbnél szebb portékáját az ékszerektől a gyerekjátékokig. 11.00 Teatér - Búzás Csaba „szőnyegnyi” gyerekkoncertje 12.00 – Kerülj képbe és nyerj! nyereményjáték sorsolása. Infók: https://www.facebook.com/events/258505874809281/ A vásár ideje alatt cipősdoboz ajándékokat gyűjtenek a szervezők, amit a veszprémi Családsegítő Szolgálat karácsonyi rendezvényén osztanak szét. Emellett a vásár ideje alatt a szervezők mindenkit örömmel vendégül látnak egy finom teára. A "Bögre to go" kezdeményezés itt is él: ha van olyan bögréd, amit szívesen bedobnál a közösbe, vidd magaddal a karácsonyi vásárba! Tedd a „Bögre to go” kosárba és teázz! Kerüljük ezzel is a műanyagot!

Végül, de nem utolsó sorban ajánlom magam! Igen, szeretném még jobban nagy dobra verni, hogy decemberben 3 alkalommal is fogok mesélni és ezek a mese-alkalmak ingyenesek! A korábbi évekhez hasonlóan idén is kerestem azokat a helyeket és társakat, akik befogadják az adventi mesét és ezzel lehetővé teszik, hogy egy ingyenes program keretében együtt készülhessünk az ünnepre.

A 3 fenti plakáton ti is láthatjátok, hogy 2 felnőtteknek és 1 gyerekeknek szóló program lesz.

December 7-én, pénteken a balatonfüredi Védőnői Szolgálat ad otthont a batyús vendégséggel egybekötött mesés programnak, december 15-én, szombaton pedig Balatonalmádiban töltekezhettek velem a Bab Kávézóban. Bár ingyenesek a programok, regisztráció szükséges, mely megtehető a hellofured@yahoo.com emailcímen.

December 16-án, vasárnap Tihanyban találkozhatunk és az idei évre számomra ott zárul a nyilvános mese-alkalmak sora. Egy jótékonysági rendezvényen fogok mesélni a Belső-tó partján található Kotyogós Kávéterasznál. Remélem, minél többen el tudtok jönni ezekre a programokra és sokatokkal személyesen is találkozhatok majd, kedves Hello Füred olvasók!

Mára zárom soraimat, de még bejelentkezem a karácsonyváró helyszínekről a héten!

Ne feledjétek, december 7-én zárul a Hello Füred játéka, az Álomból valóság! Aki kívül-belül szeretne megújulni és megszépülni, még írhat (a Mikulás helyett) a Hello Fürednek és jelentkezhet a játékra!

Nagy, nagy ölelés Nektek és meseszép adventi időszakot kívánok!

Anikó


174 megtekintés0 hozzászólás