Keresés
  • Németh Anikó

Karácsonyváró körkép (1.rész)


Azon gondolkodtam, hogy vajon én vagyok-e az egyetlen, aki a napi teendők forgatagában egyszer csak arra eszmélt, hogy "HOPPÁ, DECEMBER VAN!" ?

Minden évben igyekszem ilyenkor egy kicsit lassítani a tempón (szinte hallom, ahogy felnevetnek a közeli ismerőseim) és tudatosan figyelni arra, hogy ne rohanjon el mellettem huszonegynéhány nap és ne úgy érkezzek meg az ünnephez, mint akit kifacsartak. Ezért találtam ki a lélekfényesítő mesealkalmakat is - hogy együtt emlékeztessük magunkat arra, hogy az ÚT (az adventi időszak) ugyanolyan fontos, mint a végén "csücsülő" ünnep.

Szóval, tegyétek fel a lábatokat, üljetek le kényelmesen (ha van egy ilyen kandalló otthon, akkor pont így, mint a képen) és megmutatom, hogy a városban (és a környéken) hol és hogyan segítenek nektek egy kicsit a közelgő ünnepre hangolódni!

Körülnéztem Balatonfüreden és mazsolázgattam a Facebook eseményei és a városi szolgáltatók programjai között is (a teljesség igénye nélkül), hogy lássátok, mi mindennel készülnek nektek és ti hogyan készülhettek karácsonyra.

Én tegnap Balatonalmádiban a Bab Kávézóban kezdtem az ünnepre való hangolódást, ahol a Mompreneurs Balatoni Vállalkozó Nők csoportjával ünnepeltünk. Amellett, hogy egymást is egy kicsit jobban megismertük és beszélgettünk, az est szervezője, Nagyné Czuri Eszter örömmel mesélte nekünk, hogy nemsokára Veszprémben karácsonyi vásár lesz a ZöldLakban (erről a holnapi bejegyzésben mesélek majd nektek részletesen).

Mielőtt Balatonalmádi felé vettem az irányt, szétnéztem egy kicsit Füreden. A Fukszia Udvarban kezdtem a sort, ahol éppen egy kézműves foglalkozás kellős közepébe csöppentem. Csodálatos antikolt díszeket készítettek a hölgyek és amíg az apró részleteken dolgoztak, Fuksz Zsanettet arra kértem, hogy a decemberi nyitva tartásról, valamint a még előttünk álló időszak eseményeiről meséljen.

Jövő héten sütis dobozokat, szaloncukor-tartót készíthetnek azok, akik jelentkeznek a Fukszia Udvar kézműves foglalkozására. Az év utolsó foglalkozásán pedig tortatálat készíthetnek az érdeklődők. (Minden esetben előzetes jelentkezés szükséges!)

A tervek szerint egy külön foglalkozás indul majd gyerekeknek és lehetőség van hétköznapokon a nyitva tartási időben egyéni vagy páros foglalkozásokra is (előzetes egyeztetéssel). Hétköznapokon az adventi időszakban este hat óráig tart majd nyitva a Fukszia Udvar. Mutatok néhány kedvcsináló fotót, hogy lássátok, milyen szépségekkel vár mindenkit Zsanett és azokról a csodás díszekről is mutatok képeket, amelyeket a hölgyek készítettek szombaton.

A Fukszia Udvarból Arács felé vettem az irányt, hiszen Dániel Viki és az Arad Utcai Virágbolt csapata egy kedves meglepetéssel készült erre a hétvégére: egy kis kuglófos adventi koszorúval lepték meg az Arácsi Cukrászdát, s én lehettem az ajándék-futár.

Halkan megsúgom, hogy érdemes lesz figyelni a Hello Füredet a Facebookon és az Instagramon is, mert minden adventi hétvégén meglepünk valakit Vikivel!

Mikor a virágboltban jártam, hogy átvegyem a meglepetést, készítettünk egy közös fotót, de szeretnék nektek mutatni pár szépséget, ami a lányok keze alól került ki. Ha még nem tudjátok, hogy mivel varázsoljatok ünnepi hangulatot az otthonotokba, itt is érdemes szétnézni, mert biztosan találtok kedvetekre valót! Nézzétek csak!

Arácsról a Zsigmond utca 12-be gurultam a kicsi kocsimmal és a Csupa Virág Wedding and Bloom kicsi kuckóját lestem meg. Gáll Linda várt a hangulatos karácsonyi díszekkel teli üzletben és amíg a számat tátottam, mesélt nekem. Nemcsak a nyitva tartásról szolgálhatok nektek információkkal, hanem egy meglepetést mondhatok... No, de akkor szépen sorban: Hétköznap minden délután este 18 óráig, szombatonként pedig 9-12-ig tart nyitva a Csupa Virág kuckója a Zsigmond utcában. Hamarosan egy új termék kerül bevezetése, de a termék még maradjon titok! Annyit viszont elárulhatok, hogy 2019 év elején webshop indul majd a Csupa Virág (Gáll Linda) termékeivel.

Természetesen fotóztam Lindánál is, mutatom is a nála készült képeket!

Gyorsan eltelt a hétvége és máris elérkeztünk az első adventi gyertya meggyújtásához - nyugalom, bár nem fogok ide beszúrni képet róla, nálam is ég az első gyertya. ;-)

De mielőtt meggyújtottam volna, Ági barátnőmmel ellátogattunk Fritz Mónika és Béla otthonába, hiszen most már sokadik alkalommal "nyitott házzal" és tárt kapukkal várták a barátokat, ismerősöket (és ismeretleneket is), hogy együtt ünnepeljék az adventi időszak kezdetét. Akik rendszeres olvasói a Hello Füred blognak, tudják, hogy tavaly egy teljes bejegyzést írtam a Fritz házaspárról, mert akkor első alkalommal jártam náluk. Most már mint barátok üdvözöltük egymást és idén barátosnémmal együtt csodáltuk meg a Mónika aprólékos, precíz és lélegzetelállító munkáját bemutató karácsonyi (házi) kiállítást. (Ha időtök engedi, pörgessetek vissza a blogban a tavalyi bejegyzéshez és olvassatok bővebben is a házaspárról és remek kezdeményezésükről!)

Erről a látogatásról is adok nektek egy kis képes összefoglalót.

A bejegyzésben elárultam magam - a mai bejegyzésnek holnap lesz folytatása...

De mielőtt mára elbúcsúznék tőletek, nézzétek meg egy kicsit összefoglalva (a teljesség igénye nélkül), hogy milyen adventi és karácsonyi programokra számíthattok Füreden!


227 megtekintés0 hozzászólás