Keresés
  • Németh Anikó

Aviva


Szeretem, amikor véletlennek tűnő módon kiderül azokról az emberekről (vagy helyekről, esetleg dolgokról), akikről már korábban írtam, hogy valamilyen szinten kapcsolatban állnak egymással vagy egy épp tervezett blog-témával. No, most is egy ilyen ’kapocsra’ bukkantam és az eheti bejegyzésből kiderül, hogy mi köze a Zsidó Kiválóságok Házának az Aviva tornához. Ha kíváncsiak vagytok, olvassatok tovább! Sőt, a bejegyzés végén egy játék is vár rátok!

Amikor a Zsidó Kiválóságok Házáról írtam és megnéztem a kiállítást, magam is megdöbbentem, hogy mennyi híresség (orvos, feltaláló, pszichológus, fizikus stb.) életrajza és adatai közül választhattam ki azokat, akikről részletesebben is szerettem volna olvasni.

Aviva Steiner neve nem szerepelt a listán, de róla most én adok egy kis „összefoglalót” és arról is mesélek nektek, hogy az általa kidolgozott Aviva Módszernek mi köze van Füredhez.

Aviva Gabriella Steiner (Fazekas Gabriella) magyar származású táncosnő, tornász és fizikoterapeuta volt és ő dolgozta ki az Aviva Módszert. Már a hatvanas évektől tanította a tornát, de akkoriban elsősorban a női ciklus rendezésére használták.

A 60-as években megalkotott egy olyan bemelegítő gyakorlatsort egy idősebb nőkből álló tornacsoportnak, melynek elvégzése után a klimaxtól szenvedő, rendszertelenül menstruáló nők elkezdtek menstruálni. (Bocs, kedves férfi olvasók…) Mondhatjuk, hogy innen indult minden. Később a torna és a gyakorlatok többi jótékony hatására is fény derült és onnantól kezdve elindult az Aviva Módszer hódító útjára. Közel 30 éven át figyelte, tanulmányozta Aviva az alhasi vérkeringést serkentő gyakorlatokat és finomította, fejlesztette azokat. Ahogy a hivatalos Aviva honlapon is olvasható a nők sok mindenre használhatják a tornát (sőt, nemcsak a nők, de erről egy kicsit később…) „rájött arra, hogy beállíthatják a rendszertelen ciklusukat, ovulációt serkenthetnek, inkontinenciát gyógyíthatnak az alap (Egyszerű Módszer) és az inkontinencia programmal, miómákat, cisztákat tornázhatnak el az alapgyakorlatokkal, pajzsmirigy problémákat tudnak megszüntetni, és az adott korra jellemző természetes hormonális állapotot tudják visszaállítani szervezetükben változókori tünetek esetén is. Legbüszkébb mindig azokra a szép és okos gyerekekre volt, akiket az évekig meddőséggel hiába kezelt asszonyok szültek – az ő gyakorlatainak hatására.”

Ugye milyen jól hangzik?! És ugye, hogy sajnos mennyi embert érintenek ezek a problémák?!

Magyarországra Tóth Lívia közreműködésével jutott el a módszer. Lívia sajnos 2014-ben elhunyt, de nagyon sokan lehetnek hálásak munkájáért! Amikor lekezdtem egy kicsit utána olvasni, hogy ki is volt ő, nagyon meglepődtem. Képzeljétek, eredeti végzettsége rádió- illetve elektroműszerész volt! A betegségei miatt a természetgyógyászat felé fordult és elkezdte képezni magát; különböző tanfolyamokat és képzéseket végzett el, s rekreációs sportoktató lett, majd a Szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán - egészségtan tanári diplomát szerezett.

1998-ban elhatározta, hogy elutazik a Tel Avivban élő Aviva Steinerhez, hogy megtanulja a módszert. Ahogy a róla szóló Aviva bejegyzésben olvasható, „mivel megtapasztalta, hogy mennyit javíthatunk egészségünkön a mozgás, torna segítségével, szeretett volna az egészségügyi problémákkal küzdő nők sokaságán ezzel a lehetőséggel is segíteni. Így került kapcsolatba és kötött barátságot Avivával, akit attól fogva minden évben meglátogatott és beszámolt neki tapasztalatairól, eredményeiről.”

Kitartásának és munkájának köszönhetően több ezren értek már el eredményt az Aviva Módszerrel.

Én magam pár évvel ezelőtt „véletlenül” jutottam el egy tanfolyamra. A legnagyobb meglepetés pedig akkor ért, mikor a jelentkezéskor kiderült, hogy egy nagyon kedves ismerősöm – Nagy Edina Viktória – fogja tartani a tanfolyamot. 4 évvel később, nyáron, a MindEgy Jógaközpont megnyitóján találkoztam újra Edinával, hiszen a nyitónapon bemutatókkal várta a MindEgy az érdeklődőket és az Aviva sem maradhatott ki a sorból.

Nemsokára, egészen pontosan november 18-án, Edina újra várja az Aviva iránt érdeklődőket. 8 órától gyakorló alkalom lesz azoknak, akik már elvégezték a tanfolyamot, 9 órától pedig szeretettel várja a tanfolyamra jelentkezőket. 13 óráig tart az oktatás és most párok jelentkezését várja. Igen, jól olvastátok, jövő hétvégén pároknak szóló Aviva lesz. Mivel én magam is csak az alap tanfolyamot ismerem, megkértem Edinát, hogy mondja el nekem, miben más ez a tanfolyam és hogy kinek ajánlja.

„Kinek ajánlom a tanfolyamot?” kérdezett vissza. „Lássuk csak! Azoknak ajánlom,

*akik kisbabát szeretnének;

*akiknél nőgyógyászati/urológiai probléma áll fenn;

*akik szeretnének egy természetes módszert, ami az egészséges menstruáció mellett fogamzásgátlást is biztosít;

* akik szeretnék a méhüket felkészíteni szülés előtt, akár lombik program előtt is;

* akik szeretnék megőrizni sokáig a férfiasságukat;

* akik megelőznék a merevedési zavart és a prosztatagyulladást;

* akik már meglévő problémájukon szeretnének javítani, teljesen meggyógyulni.

A tanfolyamon megtanuljuk a női és férfi gyakorlatokat és az Aviva módszertan táplálkozását!”

Limitált a létszám a terem adottságai miatt, ezért még most érdemes jelentkezni! Edina erre az alkalomra 6 pár jelentkezését várja. A tanfolyam díja: 22.000.- pároknak és ezután heti két alkalommal kell tornázni otthon. A könyv, amely segítségével otthon végezhetők a gyakorlatok, a helyszínen igény szerint kérhetők. A férfi gyakorlatokról szóló könyv 2500.-, a hozzá tartozó DVD 1000.- A női gyakorlatokról szóló könyv kedvezményesen 3500Ft-ért elérhető 4600.- helyett.

Ha szeretnétek még többet megtudni a Módszerről vagy jelentkeznétek a november 18-i tanfolyamra, keressétek Edinát (telefon: 36 70 7733496; email: aviva.veszprem@gmail.com)! Az eseményről a Facebookon itt olvashattok:

https://www.facebook.com/events/744980769199325/

A játékban a mostani alkalommal egy páros Aviva tanfolyam-részvétel kerül kisorsolásra! A részletek és a játékban való részvétel feltételei miatt figyeljétek a Hello Füred blog Facebook és Instagram oldalát!


83 megtekintés0 hozzászólás