Keresés
  • Németh Anikó

@HOME


Ahogy az előző bejegyzésemben ígértem, egy kis meglepetéssel érkezem ma. Talán emlékeztek arra a posztomra -ha nem, akkor tessék megkeresni és (újra) elolvasni-, amelyben az edzésekről írtam. Akkor mutattam be nektek Szöllőskei Krisztiánt, akinek a TRX edzéséről tudhattatok meg részleteket. Ahogy sokan itt Füreden, a balatoni „szezonban” én is kicsit pörgősebb napokat éltem és az edzéseket sajnos ki kellett hagynom. Azonban kíváncsi voltam a nyüzsgő nyári időszak végeztével, hogy mi a helyzet Krisszel.

Tudom, hogy minden edző álma egy saját stúdió vagy terem megnyitása, ezért aztán nagyon megörültem, mikor Krisztián elújságolta, hogy párjával, Kelemen Andival, megnyitották saját stúdiójukat Veszprémben a József Attila utca 42-ben.

Gondoltam, ha már Veszprémben járok, megnézem a Home Fitness-t és nektek is megmutatom, hogy hogyan vált valóra Andi és Krisztián álma és hogy milyen edzéseket és szolgáltatásokat vehetnek igénybe az oda ellátogatók.

Pénteken délután a Pilatesre érkezők előtt „blog-randiztunk” Andival és sok-sok kérdést szegeztem neki, majd később a vendégek is megérkeztek és bepillanthattam egy Pilates órába is, amit ezúton is köszönök mind a csoportnak, mind az edzőnek!

Elsőre talán meglepő lehet számotokra is a stúdió névválasztása, de ha megmutatom a képeket, rájöttök, hogy a vendégek miért szavaztak erre a névre. A belső és a berendezés főleg Andi ízlését dicséri; az ezüstös, selymes hatású tapéta, a puha padlószőnyeg, a kényelmes nagy kanapé és a vendégeket „fogadó” festmény (mely Kővári Zsuzsanna alkotása) valóban otthonossá teszi a legkört. Amikor a képet nézegettem, felmerült bennem a kérdés, hogy vajon Andinak van-e köze a baletthez, de meglepetésemre nem azt a választ kaptam, amire számítottam. A múlt a kosárlabdához fűzi, de ha a Pilatesre, a jelenre gondol és az apró, finom, de mégis igen fontos, precíz mozdulatsorokra (amik a Pilatest is jellemzik), számára ez a balett-táncos és ez a kép fejezi ki legjobban a mozdulatok alapját, szépségét és lényegét.

Mielőtt a Pilatesről kezdtünk beszélgetni, a fali táblára pillantottam és láttam, hogy igen változatos órarenddel várják az edzeni vágyókat a Home-ba. Krisz TRX/köredzését már ismerem, de mellette a gyermek légtorna teljesen új dolog volt számomra, ahogyan érdekesnek találtam a „szárazedzést” is, amiről később kiderült, hogy a szinkronúszó lányok balett óráját takarja. Helyet kap még a József Attila utcai fitness stúdióban a Nia is és bátran bejelentkezhetnek a baba-mama Pilates iránt érdeklődők is. A sokszínűség egyik magyarázata, hogy a terem bérelhető is, így igény szerint és a szabad időpontok függvényében bármilyen sportos (vagy esetleg nem csak sportos) csoportnak/edzésnek otthont adhat a Home.

A „kínálatból” nekem a kismama Pilates tetszett meg a legjobban, mert sajnos azt hiszem, még mindig tartja magát sokakban az a nézet, hogy a várandósság alatt a kismama ne mozogjon, „vigyázzon”, mintha beteg lenne és nem épp élete egyik legmeghatározóbb eseményére készülne. Andival egyetértettünk abban, hogy a körültekintéssel és szakértő, képzett edző irányítása és felügyelete mellett végzett torna nemhogy árt, hanem nagyban megkönnyíti a kismamák dolgát a szüléskor és utána is.

(Szülés után 6 héttel, császár után 8 héttel lehet a mozgást újrakezdeni.)

De hogy is kezdődött a Pilates-szerelem?! A Nyugat-Magyarországi Egyetem Rekreáció és egészségfejlesztés szakképzésére járva Andi egyik csoporttársa mindig áradozott, hogy a Pilates milyen csodálatos dolog. Egy ízületkímélő edzést keresve kanyarodott Andi a korábbi aerobic-os vonalról ebbe az irányba. Klasszikus Pilatest Szőke Mariannánál tanult, majd sorba vette hozzá az eszközöket, amivel még kreatívabb, izgalmasabb órákat lehet tartani. A kismamatorna régi szép emlékeket idézett Andiban, hiszen 3 gyereke van, és ő is járt a várandóssága alatt tornázni, ez egy gyönyörű időszak volt az életében, ezért ezt szeretné továbbadni a most gyermeket váró kismamáknak.

Amikor ehhez a részhez értünk, már szépen sorban érkeztek a vendégek az órára. Igaz, mindenki a tiszta, kulturált öltöző és zuhanyzó felé vette az irányt, de Andi fél füllel és szemmel már rájuk figyelt. Nem is akartam zavarni a ráhangolódásban, így zárásként, az óra kezdete előtt, a személyi edzésről beszéltünk már csak.

Olyan embereknek tart személyi edzést, akik nem tudnak a csoporttal dolgozni különböző okokból kifolyólag (például csavarozott gerinc, több gerincsérv, mozgásszervi betegségek vagy akár egy jobb erőnlét – utóbbi esetben erősebb az edzés, mint egy csoportos órán). Mostanában azonban a legjellemzőbb, hogy reumatológusok küldik Andihoz a betegeket, akik túlvannak már az orvosi kezelésen és a kórházi gyógytornán és mégsem javult az állapotuk. Ilyen esetekben is, állapottól függően, néhány hónap alatt eléri, hogy megszűnjenek a fájdalmak és normális életet tudjon élni a hozzá forduló személy. Igazából Andi ezt imádja saját bevallása szerint a Pilatesben.

Ezt a szeretetet és odaadást a saját szememmel is láthattam és tapasztalhattam, hiszen elkezdődött az óra, amit a „Home” kanapén ülve nézhettem, s fotózhattam végig. Ha a képekkel nem éritek be és szeretnétek kipróbálni a Pilatest, jelentkezzetek be Andihoz! Hogy naprakészek legyetek, kövessétek a Home Fitness Facebook oldalát is!

https://www.facebook.com/HOME-Fitness-Veszpr%C3%A9m-310950872819868/

Sőt! Ha szeretnétek egy újabb villámjátékban ingyenes próbaórákat nyerni, figyeljétek a Hello Füred bejegyzéseit a Facebookon és az Instagramon!


200 megtekintés0 hozzászólás