Keresés
  • Németh Anikó

Hello Füred, Helló nyár!


Hello Füred! Helló nyár!

Ma végre egy kicsit előbújt a nap és simogattak a napsugarak. Talán mire júliusra fordítjuk a naptárt, az „igazi” nyár is elkezdődik.

Az idei nyár több szempontból, több dologban is újat hoz a Hello Fürednek. Nemcsak a bejegyzések „időzítése”, de a tartalma is kicsit más lesz a szünidőben és a blogos/netes környezetből kilépve, élőben is találkozhattok velem és a Hello Füreddel.

Eddig is igyekeztem minden héten valami nyereményjátékkal és ajándékkal kedveskedni nektek és a nyáron sem lesz ez másként. Viszont, hogy ne csak egy embernek kedvezzen a szerencse, a játékok mellett minden héten kedvezményekkel is várlak titeket. Időről időre hírt adok majd arról, hogy éppen hol, milyen programon veszek részt és hogy azok, akik velem tartanak, milyen kedvezményben részesülhetnek vagy milyen ajándékot kaphatnak.

Ezen a nyáron elviszlek titeket a kedvenc helyeimre; azokra a helyekre, amikről már írtam korábban a blogomban és magam is kipróbáltam. Ha van kedvetek különleges idegenvezetéseken részt venni, ragadjatok billentyűzetet, mert mostantól indulnak a „Fald fel Füredet!” séták és a mesetúrák (ebben a bejegyzésben kicsit lejjebb még lesz erről szó), de bizony egyéb kalandokban is részt vehettek velem. A hellofured@yahoo.com emailcímen és a Messengeren keresztül tudtok naprakész információkat kapni a kiszemelt programokról.

Hogy mivel kezdjük a sort? Lássuk csak!

Június 28-án, csütörtökön „Virággal egy mosolyért” program lesz Füreden, melyben szerencsére mosolygó lelkű és ügyes kezű füredi virágosaink is részt vesznek, így jó lesz, ha nyitott szemmel jártok a városban, hiszen ezen a napon bármikor, bárhol „elétek ugorhat” egy csokor virág, melynek csak egy mosoly az ára! A Facebookon kukkantsátok meg ezt, ha több infót is szeretnétek!

https://www.facebook.com/405074913208399/videos/604912989891256/

Balatonfüreden egyébként Dániel Viki, Gáll Linda és Marton Marcsi az arcokra „mosolyt csalók”.

Linda és Marcsi a kezdetektől, Viki pedig az idei évtől csatlakozva lepi meg az embereket egy-egy ajándék kompozícióval (melyeket megtalálva az emberek fotót készíthetnek és feltölthetnek a Facebookra köszönet képpen) a virágos kezdeményezés keretében. Én is felkerekedem és vadászom a virágokra csütörtökön, gyertek ti is!

Hála Istennek egyébként a lányok „virágos jókedve” nemcsak erre a napra korlátozódik, hiszen mindegyikük szokott ajándékozni vagy nyereményjátékokban virágot kisorsolni. Érdemes tehát követni őket a Facebookon, hátha kiderül, hogy idén merrefelé csempésznek virágot a napunkba.

A korábbi években készült fotókból most itt mutatok néhányat.

Június 29-én este a Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál keretein belül a spanyol gitárművész, José Maria Gallardo Del Rey koncertjén veszek majd részt a Vaszary Villában. Ha van kedvetek, hangolódjatok „gitárra” ti is! Jó hírem van, ez a koncert a fürediek számára ingyenes (a többieknek 2500Ft a belépő)!

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem zenéből sosem elég, ezért aztán másnap,

30-án este a Vino Terazza felé veszem az irányt és egy jó kis zenés-gasztro programra hívlak titeket! Érdemes időben érkezni (én 18:45-re megyek), mert az első 5 vendég, aki a Hello Füred bejegyzésére hivatkozva megkeres engem a helyszínen, egy 10%-os kedvezményre jogosító kupont kap és egy pohár proseccora a ház vendége.

(A 10% kedvezmény a számla végösszegéből kerül levonásra.)

További információk: https://www.facebook.com/vinoterazza/

A bejegyzés elején ígértem, hogy mesélek még a Hello Füred túrákról. Akkor most hozzá is fogok!

Idén nyáron 4 alkalommal mese-túrázhattok velem az Óperenciás tengeren túlon - de legalábbis Tihanyban és Balatonfüreden biztosan. A 2 óra időtartamú túrákon kincskeresés, fejtörők, feladványok és egy különleges formában feldolgozott mese várja a résztvevőket. Mindenki, aki végigjárja a mesehős útját, meglepetést kap a túra végén. A mese-kalandozást elsősorban a kisiskolás korosztály számára ajánlom, de 4 éves kortól bátran lehet jönni, s az sem baj igazából, ha a jelentkező többször 4 is elmúlt, hiszen a mesék mindenkihez szólnak (igaz, minden életkorban mást mesélnek nekünk). Minimum 5 fő részvételével indul minden program és személyenként 1500 forintba kerül a részvétel.

Azoknak, akik édesszájúak, de a sütik mellett egy kis kultúr-infóra is fáj a foguk,

augusztus 2. kivételével minden csütörtökön 14:30-tól „Süti Séta” indul. Ez nem más, mint idegenvezetés egy kis csavarral, hiszen a reformkori városrészben sétálva nemcsak a nevezetességekről és a látnivalókról, hanem finomságokról is hallhatnak a résztvevők. Sőt, a séta végén egy édes meglepetés is vár mindenkire, hiszen a Kedves Cukrászdába betérve a délutáni kávé vagy tea mellé mindenki egy feladatot kap – ígérjük a végén mindenki jó szájízzel távozik majd! A program minimum 5 és maximum 15 fő részvételével indul. A program ára 3000Ft/fő.

Füreden már mindent láttál? Akkor sétálj velem Tihanyban a legendák nyomában és győződj meg a saját szemeddel arról, hogy a Balaton legszebb terasza valóban Tihanyban van-e! Ha egy kis pluszra vágysz, egy különleges apátsági látogatással is megtoldjuk a programot! Augusztus 3. kivételével minden pénteken várlak Tihanyban a „Titkokkal Teli Tihany Túrára”! Minimum 5 fő részvételével indul minden program és személyenként 2000 forintba kerül a részvétel (Az ár a templombelépőt nem tartalmazza!).

Ha ez még mind nem volt elég, akkor jelentkezz a „(S)Öröm-ünnep” vagy a „Kalandos vacsora” programra, mely új szintre emeli a városnézés és a gasztro-élmények találkozását! Pontos időpontokért kövesd a Hello Füred Instagram és Facebook oldalát!

Remélem, élményekkel teli nyarunk lesz és ebből sok-sok élmény közös lesz! Tartsatok velem és megtöltjük mosolyokkal, vidámsággal a nyári napokat!


19 megtekintés0 hozzászólás