Keresés
  • Németh Anikó

Balaton Best


Repülnek a napok, szinte „belerohantunk” a nyárba; lassan vége a tanításnak is és indul a vakáció. A legtöbben ilyenkor felkerekednek és megkezdik a jól megérdemelt szabadságukat.

Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, kedves Hello Füred olvasók, én (amennyire lehet) szeretem előre megtervezni a programokat és utazásokat és kicsit „körbeszimatolni” az úticéllal kapcsolatban, mielőtt nekivágok az útnak.

Ha ti nem vagytok ilyen tervezgetős fajták, akkor tartsatok velem és (bár maga a Hello Füred is azért született, hogy bemutassam a várost), most én fogok helyettetek kedvezményekre, programokra és lehetőségekre vadászni Balatonfüreden és a környéken!

Igazából, nem is kell sokat „vadásznom”, hiszen a legjobb kedvezményeket már összegyűjtötték nektek és Balaton Best néven elérhető egy kártya formájában mindenkinek, aki a Balatonhoz (konkrétan Tihanyba, Balatonfüredre, Csopakra, Lovasra, Paloznakra, Alsóörsre, Felsőörsre vagy Balatonalmádiba) érkezik.

No, de nézzük meg közelebbről, hogy mit is takar ez a kártya és hogy mit tud!?

A BBC (ami jelen esetben nem a British Broadcasting Corporation, hanem a Balaton Best Card) kártya nem más, mint egy térségi turisztikai kedvezménykártya, amely a Balaton Best térségben szálláshely szolgáltatást igénybe vevő vendégek számára adható (amennyiben a partner szálláshelyek valamelyikén száll meg). A vendég érkezésének napján 14:00 órától a távozás napján 16:00 óráig érvényes. Mindjárt mutatom is, hogy hogy néz ki maga a kártya!

A BBC egy hitelkártya méretű műanyaglap, amely egy chippel van ellátva és a leolvasó készülékhez érintve lehet információt kapni a kártya érvényességéről, illetve az adott kedvezmény(ek) igénybe vehetőségéről. A Balaton Best Card magazin is segít a kedvezmények és a kedvezményeket adó helyek feltérképezésében.

Jó is, ha valaki „képben van” a kártyát illetően, hiszen több mint 100 kedvezményes vagy ingyenes szolgáltatás igénybevételére jogosít a Balaton Best Card! A magazin helyett inkább elektronikusan böngésznétek a kedvezményeket? A card.balatonbest.hu oldalon is megtalálható minden információ, ami a magazinban benne van, úgyhogy a segítséget „zsebre is vághatod”.

Ahogy végignéztem a listát, nagyon megörültem, hiszen több olyan szolgáltató is megtalálható a felsorolásban, akikről már én is írtam korábban a bejegyzéseimben és akiket jó szívvel ajánlok!

Ha jó az idő, akkor persze a legfontosabb a csobbanás és nekem például ez az egyik „kedvenc kedvezményem” a sok közül. Mutatom is nektek, hogy ez mit takar (segítségért a card.balatonbest.hu oldalra kattintottam)! „A BBC kártya jelentős strand kedvezményekre jogosít, melynek mértéke függ az itt-tartózkodás időtartamától. 1-4. éjszaka itt-tartózkodás esetén 40% kedvezmény, 5-7. itt töltött éjszaka után 100% azon települések strandjain, ahol a vendég megszállt. A 8. éjszakától a strandkedvezmények 7 napos ciklusokban ismétlődnek, azaz 8-12. éjszaka után 40%, a 13-15. napokon 100%, és így tovább. A strandkedvezmény naponta egyszeri belépést tesz lehetővé és más kedvezménnyel nem vonható össze.” Ugye hogy jól hangzik?!

De tudok ennél is jobbat mondani!

A BBC kártyával rendelkező vendégek ingyen, korlátozás nélkül vehetik igénybe Balatonfüred város helyi menetrend szerinti autóbusz járatait, valamint az Északnyugat- magyarországi Közlekedési Központ Zrt. Balaton környéki regionális autóbusz járatai közül a partnerként megjelölt járatokat. (A programban résztvevő járatok menetrendjéről a megállókban, a card.balatonbest.hu oldalon a menetrend menüpontban, ill. a

+36 88 590 750 telefonszámon lehet tájékozódni!)

Sorolhatnám még a kedvezményeket, de egy bejegyzés nem is lenne elég hozzá!

Ha te is szeretnél a nyaralásod alatt ilyen kártyához jutni és már az utazás előtt is informálódnál, a card.balatonbest.hu a legjobb segítséged, megérkezésedkor pedig a helyi Tourinform vagy Turisztikai Információs Iroda tud felvilágosítást adni.

Füredi vállalkozóként/szolgáltatóként olvasod ezt a bejegyzést, tetszik az ötlet és csatlakozni szeretnél? Részletes információkért keresd a Balaton Best-et e-mailben az info@balatonbest.hu címen!

Remélem, a mai bejegyzéssel tudtam egy kicsit segíteni a nyaralás tervezésében és akár ti, akár a környékre látogató ismerőseitek hasznát veszik majd az olvasottaknak!


85 megtekintés0 hozzászólás