Keresés
  • Németh Anikó

Ej-mi-a-kő


Nos, egy kis blog-pihenő után újra itt vagyok és ezen a héten egy számomra nagyon érdekes témáról és személyről fogok nektek mesélni.

Azok, akik rendszeresen olvassák a bejegyzéseimet, biztosan emlékeznek Illés Gabriellára. Mandalát festeni mentem Gabihoz és nála találkoztam Sacival, aki testvérével együtt a színek, mandalák és ásványok csodálatos világába vezetett be.

Már akkor éreztem, hogy Illés Saciról egy külön, önálló bejegyzést is kell írnom, mert az a fajta szenvedély és lelkesedés, amivel az ásványokról mesélt, engem is magával ragadott. Kíváncsi lettem, hogy vajon honnan jön az ásványok iránti érdeklődése és hogy „mit is tudnak” ezek a színes kincsek.

Arra gondoltam, hogy eltöltök vele egy délelőttöt, elkísérem a vásárcsarnokhoz és amíg szebbnél szebb saját készítésű ékszereit, mécsestartóit és egyéb kincseit árulja, beszélgetünk egy jót. Így is lett. Repült vele az idő, hiszen hol nekem mesélt, hol az érdeklődőkkel beszélgetett, s bizony a visszatérő vásárlók is felkeresték az együtt tölött 3 óra alatt.

Amikor megérkeztem, egyből az ásvány-függők millió felé szórt fénye vonzotta a tekintetemet; mint valami kis szarkát, megbűvölt a csillogás.

A gyógyító kövekről a „bioszoláriumban” ülve és barnulva kezdtem el faggatni Sacit. Nemcsak azért írom ezt, hogy elkerüljem a szóismétlést (ásvány…), hanem mert valóban kivételes tulajdonságokkal rendelkeznek ezek a kövek és sok mindenben a segítségünkre lehetnek. Már 5000 évvel ezelőtt, a kínaiak is használták gyógyításra őket és a Kr.e. 4.századból, Arisztotelésztől is maradtak fent olyan feljegyzések, melyekben a drágakövek különleges tulajdonságairól olvashatunk.

Amikor azt kérdeztem, hogy mikor érkeztek Saci életébe az ásványok, először azt mondta, hogy akkor, amikor Gabi, a testvére a mandalákkal kezdett foglalkozni. Aztán kis gondolkodás után azt mondta, hogy igazából már tini korában bekúsztak az életébe a kis színes csodák.

Amíg beszélgettünk, sok nézelődő állt meg az asztal előtt és látszott, hogy őket is megszólították a kövek, ahogy engem is. Vannak, akik nem hisznek benne, csak a színek és a szép formák ragadják meg őket. A „hitetleneknek” nem erőlteti a gyógyító részt Saci, de egyre többen vannak, akik már eleve úgy keresik meg, hogy egy probléma kapcsán kérik a segítségét. Szép számmal akadnak olyanok is, akik a Facebookon keresztül találják meg (https://www.facebook.com/videkiangyal/?ref=br_rs). Ha ilyen „gyógyító” találkozásról van szó, a probléma feltérképezése úgy történik, hogy minden ásvány, kincs és „szépség” kikerül az asztalra és Saci hagyja, hogy a megfelelő kő „megszólítsa” a hozzá fordulót. Az esetek többségében ő már az előtt tudja, hogy mit fog választani valaki, mielőtt valóban „rányúlna” egy-egy ásványra. Ahogy beszélgettünk, végig az volt az érzésem, hogy egy kis boszival beszélgetek és hogy ennek a nőnek bizony bitang jók a megérzései. Maximalista, teljesen átadja magát annak, amit csinál és a csarnoknál felbukkanó vásárlókra is rögtön 100%-osan ráhangolódott; a szemem láttára, fülem hallatára mondta meg, hogy milyen probléma lehet a háttérben, amiért a nézelődők erre vagy arra a karkötőre, függőre figyeltek fel éppen.

Nagyon tetszett, hogy a vásárlóknak elmondta minden esetben, hogy „mivel” van dolguk és különösen jónak tartottam, hogy ügyes kis praktikákat, hasznos tanácsokat is adott egy-egy eladott portéka mellé. Megtudtam, hogy fontos megtisztítani, feltölteni és pihentetni az ásványokat és azt is, hogy ehhez a telihold és a délelőtti vagy délutáni napfény a legjobb. Sőt, meglepve hallottam, hogy például az ásványokból készült ékszereket estére le kell(ene) venni, hiszen egész nap segítik az embert, este nekik is kell egy kis „kikapcs”.

Olyan jó volt hallgatni, ahogy arról mesélt, hogy a csakrák harmonizálásához vagy egyes betegségek kezeléséhez mit érdemes választani. Még órákig tudtam volna hallgatni, amit mesélt.

És akkor megérkezett szépen sorban három olyan „vendég” is, akik élő tanúi annak, hogy Saci nem a levegőbe beszél. Igaz, az első kedves látogatónk némi elfogultsággal vádolható, hiszen, Vali, Saci anyukája érkezett. Elmesélte nekem, hogy sokszor kéri a lánya tanácsát és a korábban törött csuklóján viselt karkötő segített a fájdalomcsillapításban is például. Vali után Brigi érkezett a fiával. No, azon, amit ők meséltek meglepődtem. Brigiék egy epilepsziás kutyust fogadtak örökbe (sajnos azóta már az örök vadász mezőkön üldözi a cicákat) és Saci neki, a kutyusnak készített „függőt”. Mintha valami megnyugtató energiát érzett volna ő is, sokszor feküdt oda alá.

No, ha eddig nem hittem volna az ásványok erejében, megérkezett Erzsébet és minden kételyt eloszlatott, amit hallottam: visszatérő vásárló, mert Sacitól eddig minden egészségügyi problémájához kapott gyógyító köveket.

Ahogy Brigiéknek és Erzsébetnek is, másnak is készülhet személyes karkötő, nem kell feltétlenül a meglévő portékából választani. Sokan születésnapra, születési dátum és horoszkóp alapján készíttetnek ajándékot Sacival, de kedves meglepetés lehet egy páros karkötő akár anya-lánya, akár férfi-nő részére is. Mutatok is pár szépséget Saci munkái közül!

Lassan dél felé járt azt idő, a templom toronyórája és harangjai mellett bizony a nap is éreztette velünk, hogy több óra telt el a beszélgetés kezdete óta. Szép kis színt gyűjtöttünk be mindketten, én pedig még sok-sok infót és élményt is, amiken azóta is kattog az agyam.

Ha rajtam kívül másnak is bogarat ültetett a fülébe a dolog és szeretne még többet megtudni az ásványokról, vagy szeretne egy személyes találkozót kérni, esetleg Saci és Gabi iránymutatása mellett alkotni is, akkor érdemes a Facebookon és az Instagramon is követni a Vidéki Angyalt!

Idén nyárra még lehet jelentkezni a testvérpár által tartott táborra. A július 2-6-ig tartó, gyerekeknek szóló alkotó tábor garantáltan felejthetetlen élményt ad. S ha felnőttként kap valaki kedvet, akkor az év második felében a felnőtt táborba várja szeretettel Saci és Gabi a jelentkezőket.

Remélem, a mai bejegyzésben is találtatok érdekes és hasznos infókat! Még egyet mindenképpen ide kell „biggyesztenem” a végére: Saci jóvoltából két játék is lesz, két „kincset” lehet megnyeri a héten. A részletekért kövessétek a @hellofuredblog-ot az Instagramon és a Facebookon is!


152 megtekintés0 hozzászólás