Keresés
  • Németh Anikó

Sminksuli.hu


Csajok, lányok, asszonyok! Tegyétek a kezeteket a szívetekre és őszintén feleljetek a kérdésre! Ugye, ti is éreztétek már olykor Szörnyella de Frásznak magatokat? Időről időre vannak olyan időszakok minden nő életében, amikor egy kis megújulásra és kis lendületre van szükség, hogy újra magabiztosnak, „jónőnek” érezzük magunkat.

Ilyenkor szokta azt érezni az ember lánya, hogy „Milyen jó lenne pár óra, ami csak rólam szól!”. És valóban. Néha, bizony semmi más nem kell, csak egy kis „én-idő” és valami olyasmi, ami feltölt minket, aztán minden mehet tovább, jöhetnek a napi feladatok.

Van, aki ilyenkor vad shoppingolásba kezd és vannak, akik egy jó könyvet vagy egy kis alvást részesítenek előnyben.

Amikor 2 éve először találkoztam Borsche Annamáriával, nekem épp egy ilyen „én-időre” volt szükségem és a kozmetikai kezelés végén, amire elmentem hozzá, úgy éreztem, kicseréltek. Nemcsak az arcom lett ragyogóbb, de a szemem és a lelkem is mosolygott és bizony, szembetűnő volt a változás, mert mások is megjegyezték.

A kezelés közben relaxáltam, de a bevezető résznél, a tisztításnál Annamari sok hasznos dolgot mondott nekem a bőrömmel és az ápolásával kapcsolatban. A közel 90 perces „off” után, amikor a kezelés végére értünk, Annamari még egy kis sminket is tett rám, amitől egy szempillantás alatt NŐ-nek éreztem magam, pedig épp egy nehéz hét állt mögöttem és aznap reggeli arcom inkább volt elgyötört, mintsem tündöklő.

Annyira jó érzés volt mások tekintetében is azt az elismerést látni (pedig csak egy pici smink volt rajtam), hogy elhatároztam, bejelentkezem a Szépleszel Beauty Kozmetikába egy „neszeszer frissítésre” és megtanulom az alapokat.

Azóta is a fülemben cseng Annamari minden szava és igyekszem a tanácsait követni – persze, nem minden nap, mert bizony, van olyan, hogy bal lábbal sikerül felkelni vagy gyanúsan gyorsan telnek a percek reggel a munkakezdésig. Sokszor épp az 5-perces smink és a kis beauty trükkök mentik meg vagy teszik jobbá a napomat.

Nagyon megörültem, amikor megtudtam, hogy Sminksuli néven egy olyan hiánypótló projektet indított Annamari Füreden, amelynek keretében nem ő sminkeli ki a jelentkezőket, hanem megtanítja őket, hogyan ápolják a bőrüket és sminkeljék magukat a mindennapokban.

Nagyon örülök, hogy személyesen is megnézhettem, hogy hogyan is zajlik egy ilyen alkalom és meghívást kaptam egy 2-órás „Hogyan sminkeljem magam? alaptanfolyamra”.

A sminktanfolyamon maximum 2-3 fő vehet részt egyszerre, mert a kis létszám biztosítja, hogy tényleg személyre szabott legyen az oktatás. A 2-3 fő egyébként abból a szempontból is szerencsés, hogy ha valaki szeretné, elviheti a barátnőjét, testvérét is.

A tanfolyamra mindenki viheti a saját sminkkészletét, melyet átnéz Annamari és felfrissítésre kerül minden, hogy a megfelelő sminktermékkel tudjon majd otthon dolgozni az ember lánya. A tanfolyamra egyébként nem kell eszközöket vinni, mert minden, amire szükség lehet, rendelkezésre áll.

Ezen a héten Kriszti és Marianna mellé csatlakozhattam be és lehettem szemtanúja annak, hogy két óra leforgása alatt milyen ügyesen megtanulták a nappali smink elkészítésének fortélyait.

A rövid elméleti rész után, amikor típus és arcforma alapján is beazonosították magukat, megkezdődött a gyakorlati rész. Annamari nagyon praktikus és részletes, de könnyen érthető, sok képpel illusztrált anyagot állított össze a tanfolyamra. Nagyon nagy segítség ez akkor is, amikor otthon, a tanfolyamon tanultakat ismételve próbál az ember gyakorolni.

A lépéseket szépen sorba véve, színeket és sminkszereket gondosan összeválogatva elindult a sok nevetéssel és vidámsággal teli rész.

Kíváncsi voltam, hogy a lányok honnan szereztek tudomást a Sminksuliról és egy kicsit faggattam őket. Kriszti Annamarihoz jár és korábban készített neki sminket a kozmetikus mester, sminkes. Akkor gondolt arra, hogy ő, aki sosem sminkelte magát, most megtanulja azokat a fogásokat, amelyekkel egy kis „színt” vihet a napjaiba.

Marianna is szépült már Annamarinál és úgy érezte, jó lenne, ha ő maga is el tudná készíteni a sminkjét.

A két teljesen más korú, alkatú, típusú nő más-más élethelyzetben van, de mindkettőben közös, hogy szeretné a NŐ-t megajándékozni és kényeztetni a lelkében, mert igenis fontos, hogy akár kisgyermekes anyukaként, akár egy nagylány anyukájaként jól érezzék magukat a bőrükben (és ezt most vehetitek szó szerint).

A képzés során szó esett mindenről, ami a sminket illeti. Van, amiből nem feltétlenül a legdrágább a legjobb, de azt hangsúlyozta Annamari, hogy a jobban pigmentált, minőségi szemfestékek, a jó alapanyagokból készült alapozók, púderek és szemceruzák bizony mind elengedhetetlenek. Inkább legyen kevesebb, de jó minőségű termék a neszeszerünkben, mint sok silány, amik sajnos öregítik és tönkre is teszik a bőrt.

Mutatom, hogy milyen ügyesen sajátították el a lépéseket a lányok!

Az alap képzés után egyébként lehetőség van tovább fejlődni is. Ha már jól megy a nappali smink elkészítése érdemes elsajátítani az alkalmi smink elkészítését is. Én annyira kedvet kaptam a 2-órás tanfolyamon, hogy szerintem folytatom én is, amit elkezdtem, mert magabiztossá és vidámmá tesz egy jó smink.

Ha titeket is érdekelnek a részletek, kattintsatok a www.sminksuli.hu-ra! Ha a Facebook vagy az Instagram közelebb áll hozzátok, keressétek Annamarit ezeken a felületeken is:

https://www.facebook.com/sminksuli/

https://www.instagram.com/sminksuli/

Köszönöm Borsche Annamáriának, valamint Krisztinek és Mariannának, hogy megengedték, hogy bekíváncsiskodjak erre a szuper kis pénteki sminkoktatásra!


77 megtekintés0 hozzászólás