Keresés
  • Németh Anikó

IRány a GYMSTICK


Mindig fürkészem a Facebookon és a városban járva is az érdekességeket, újdonságokat, hogy majd miről írjak nektek. Mindig sokat gondolkodom, hogy mi lehet az, ami nemcsak engem, hanem titeket is érdekel majd.

Március nálam (a blogon és az életben, Anikó-mivoltomban is) a megújulás hónapja – egyedül csak szegény tavasz pajtás van lemaradva mögöttem, de ő rendesen…

Keresgélés közben lettem figyelmes egy hirdetésre: GYMSTICK edzés Sándor Timivel a Happy Body Fitness-ben. No, kíváncsi lettem és bejelentkeztem Timihez egy edzésre, de kértem, hogy hadd menjek előbb, hogy egy kicsit tudjunk beszélgetni is.

Mielőtt elmesélném, hogy milyen is volt az edzés, elmondom nektek, hogy nagyobb meglepetésben volt részem, mint amilyenre számítottam.

Ahogy megérkeztem az Aranyeső utcába, a Happy Body-ba, a hangulatos kis előtérben leültünk Timivel beszélgetni. Fél szemmel közben a heti edzés-rendre néztem és láttam, hogy Timi nemcsak GYMSTICK-ben „utazik”, hanem van egy IRányvonal edzése is. Naná, hogy kíváncsi lettem és először arról kérdeztem.

Jómagam 7 éves korom óta sporiázistól (vagy ahogy én szoktam mondani, „pikkely(C)sömörtől”) szenvedek és millió diétát, gyógyszert és gyógymódot próbáltam ki, hogy enyhítsek a bajomon. Az immunrendszerem, a személyi „őrző-védő-szolgálatom” hamar kimerül és figyelnem kell(ene) a táplálkozásomra is. Tisztító-kúra, máj-tehermentesítés, stb. Nem egy fáklyás menet.

Hogy ezt miért meséltem el? Képzeljétek, Timi olyan csoportot és életmód-programot indított, aminek a hátterében egy másik „alattomos” kis sztori, a pajzsmirigy-problémákkal összefüggésben álló inzulin-rezisztencia áll. Igaz, az én „sztorim” más, de mint megtudtam, a diéta, a folyamatos küzdelmek és a kihívások hasonlóak. No, tessék! Egy laza könnyed kis edzésre mentem és máris komoly témát boncolgattunk!

Timi maga is „érintett”, így számomra teljesen hitelesen képviseli ezt a vonalat. Világ életében sportolt, azt mondja, de amikor orvosai szembesítették a ténnyel, hogy az immunrendszere „makacskodik” és bizony komoly a baj, elhatározta, nem hagyja magát és a saját egészsége miatt elkezdett futni. A pajzsmirigy-alulműködés miatt „megiperedett”, ezeket a kilókat szerette volna leadni elsősorban. Később megismerkedett és aztán jó barátságba is került Helmeczi Zsuzsával – ugyanis a Happy Body-ba is járt Timi edzeni. Zsuzsa bíztatta Timit, hogy végezze el az edző-képzést. Timi végiggondolva ezt arra jutott, hogy ha ezt végigcsinálja, elvégzi az iskolát, magáról is tanul, sikerül lefogynia s másoknak is tud majd segíteni. No, így indult az ő története.

(Zárójelben mondom, hogy aki ma látja és ismeri Timit, nehezen hiszi el, hogy a csinos, filigrán edző korábban 80kg-ról indult.)

Azóta van egy 7-fős összetartó kis csapat, Timi segíti őket az edzéseken kívül is receptekkel, tanácsokkal és bizony a lelkeket is ápolja, ha épp „megtorpanás” van. A beszélgetés során többször is kiemelte Timi, hogy sokszor az emberek nem is tudják, hogy „bajuk van” és nem is mennek el orvoshoz, mert a hízást, fáradékonyságot és az egyéb tüneteket betudják a stressznek és a rohanó életnek. Pedig…

Az első félmaratonja lefutása után jelentkezett végül az 1-éves edző-képzésre, a veszprémi Pannon Egyetemre, s Helmeczi Zsuzsánál töltötte a gyakorlatát. Sok edzőnél, sok helyen járt, hogy minél több féle irányt, típust és szemléletet lásson. Az anyagcsere-betegsége révén a maga tapasztalata alapján jött rá, hogy mi a legjobb edzés, s mi az, amivel valóban segíthet az IR-eseknek. Heti 3 alkalommal edzenek az Irányvonalasok és az étrenddel kapcsolatban is segít Timi a zárt Facebookos csoporton belül. Abban hisz, hogy valóban csak az irányt kell mutatnia (s persze támogatást ad), de mindenkinek magának kell dolgoznia azon, hogy előbbre jusson.

No és akkor ezután a beszélgetés után, sok új infóval a fejemben nekivágtam életem első (és büszkén mondhatom, hogy nem utolsó!) GYMSTICK edzésének. Annyit emlegettem, de tudom, aki még nem hallott róla, annak maga a szó nem mond semmit.

Íme, ez a GYMSTICK:

Ez egy olyan átfogó edzésmódszer változatos gyakorlatokkal, amiket könnyedén lehet követni. A GYMSTICK olyan, mint egy súlyzórúd, de mindössze 1,5 kg, aminek a két végéhez gumikötél illeszkedik. A kötél ellenállása (1-15 kg) edzettségi szinthez mérten változtatható. A kezek és a lábak között, egy állandó erőteret létrehozva kell dolgozni az edzéseken. Amint a kezébe veszi valaki a GYMSTICKET és az első gyakorlatot végzi, azonnal érzi, hogy szinte minden izom tónusba kerül. És hogy mit várhatunk az edzéstől? Állóképesség-fejlesztést, erőfejlesztést, izomtónus fokozást és robbanékonyságot, s mindezt gerinc és ízület-stabilitás fokozása mellett.

A GYMSTICK egy szerelem és Timi azt vallja, aki egyszer kipróbálja, beleszeret biztosan. A mozgás függővé tesz. Ezt csak alátámasztani tudom! Kellemesen elfáradtam és az edzés végén lévő relaxos-nyújtós részben végiggondoltam, hogy mennyi mindent is kaptam! ”Gyanútlanul” besétáltam egy edzésre és két egészen új és érdekes világ is feltárult előttem.

Mielőtt elköszöntünk, megtudtam Timitől, hogy futóedzés is indul(t) az alapoktól. Azoknak is, akik voltak futni és azt mondják egy próbálkozás után, hogy az nem az ő sportjuk és azoknak is, akik még csak gondolkodtak rajta eddig. Ha a futóedzés, a GYMSTICK vagy esetleg az Irányvonal felkeltette az érdeklődéseteket, keressétek bátran Sándor Timit a Facebookon és az Instagramon!

https://www.facebook.com/S%C3%A1ndor-Timi-Fitness-edz%C5%91-Gymstick-Muscle-Instructor-156242278356311/

Hab a tortán?! Igen! Timi egy 5-alkalmas bérletet ajánlott fel a Hello Füred játékos kedvű

olvasói számára, így nemsokára ezért szállhattok versenybe.


279 megtekintés0 hozzászólás