Keresés
  • Németh Anikó

Lomi Lomi


Az elmúlt hetekben annyi minden történt, hogy nem is tudom hol kezdjem a „mesélést”.

Arra gondoltam, hogy nemcsak a testemet, a lelkemet is felfrissítem márciusban és olyan dolgok, programok után néztem, amik belülről (is) kényeztetnek. Így jutottam el Nagy Adrihoz, aki, bár egy masszázsra látott vendégül, a lelkemet (is) simogatta a Lomi Lomival.

Most jut eszembe: ti tudjátok mi a Lomi Lomi? Én ugyan hallottam már róla, de természetesen pontosan nem tudtam mire is számítsak. Megkértem Adrit, hogy foglalja össze nekem, hogy igazából mit is takar a Lomi Lomi.

„Aloha a hawaii-i nyelven azt jelenti: légy boldog és oszd meg az élet örömét másokkal! A Lomi Lomi egy fejlesztő, tápláló és szerető érintést nyújtó olajos, teljes test masszázs, ahol a masszőr hosszan elnyújtott alkar mozdulatokkal dolgozik. A táncos lesimítások és a mély nyomások váltakozása által képes a test és a lélek mély rétegeit megérinteni. Hatékonyan levezeti a stresszt és a régi mintákat megtartó feszültségeket, blokkokat, így az energiák szabadon áramolhatnak a testben. A Lomi-Lomi jelentése a masszázson kívül változtatást, változást, cserélést, elmozdulást is jelent. „Légy csendes és figyelj! A módszer egyszerű: a masszőr megcsinálja a munkát és a bölcsesség megérkezik magától.” – mondja egy Hawaii Kahuna.”

No, akkor most ezeket lefordítom „Anikóra” és „Hello Füredre”.

Mielőtt a masszázs elkezdődött volna, levetkőztem és egy sarongba bugyoláltam magam. Ennek is nagy szerep jutott a masszázs közben, hiszen ezzel takarta Adri azokat a részeket, amiket épp nem masszírozott.

Amikor a „szentély” szobába léptem, kellemes meleg és finom illatok fogadtak: narancsvirág, fahéj és az olaj jellegzetes „selymessége”. Halk zene szólt, amolyan igazi lélekringató. Amikor kényelmesen elhelyezkedtem, Adri csendben hozzálátott a Lomi Lomihoz és egy szempillantás alatt más dimenzióba kerültem. Nagyon érdekes volt maga az élmény, mert hol sikerült annyira „kiüríteni a fejem”, hogy kiestem térből és időből, hol olyan élesen villantak be képek, számok és nevek, hogy még most, napokkal később is tisztán emlékszem. Persze, hogy rögtön rákerestem az interneten, vajon ezek jelentenek-e valamit. 😊

A ringató mozdulatok és a meleg olaj hatására olyan biztonság-érzet járt át, mely máshoz nem fogható, kellemes élmény volt! A masszázs után még majd egy órát beszélgettünk Adrival, aki elmondta, hogy fontos számára, hogy természetes alapanyagokkal dolgozzon és eredeti szakmája (kozmetikus) révén is úgy érzi, hogy nagy hangsúlyt kell helyezni a természetes, illóolajokból és egyéb „bölcs” összetevőkből álló készítményekre.

A technikákkal, amelyeket megtanult (és gyakorol) az évek alatt, minél több nőnek szeretne segíteni NŐvé válni. Nemcsak Balatonfüreden, hanem az ország több pontján is tart női jóga alkalmakat és olyan hétvégi vagy speciális csoportokat, összejöveteleket, melyeken a résztvevők magukról tanulhatnak és magukra figyelhetnek. Fontosnak tartja, hogy a lányok, nők, asszonyok olyan technikákat is tanuljanak tőle, amiket otthon, egyedül is tudnak használni.

Remélem, ti is kedvet kaptatok hozzá és szívesen kipróbálnátok a Lomi Lomi masszázst! Ha így van, akkor keressétek Adrit a +36/30/642-0609-es telefonszámon vagy a Facebookon az alábbi oldalon:

Sőt, most egy kis szerencsével nyerhettek egy ajándékutalványt, melyet Adri ajánlott fel a Hello Füred olvasóinak/követőinek.


120 megtekintés0 hozzászólás