Keresés
  • Németh Anikó

Kell a "bázis"!


A mai blog-bejegyzés rendhagyó, de nem csak azért, mert vasárnap helyett szombaton kerül ki a világhálóra, hanem azért is, mert egy klassz kis csajos nap apropóján írom.

Február 17-én a Koczor Pincészet és Vendégfogadó első alkalommal, de hagyomány teremtő szándékkal rendezte meg az első "Szépítő Szombatot". Ezen a napon minden arról szólt, hogy a hétköznapok rohanása után egy kicsit "lelassuljunk", magunkkal foglalkozzunk és feltöltődve induljon haza mindenki.

Ezen a héten 3 nap kényszerpihenőt kaptam és sajnos nem múlt el nyomtalanul; bizony, rendesen kiült az arcomra minden, nyomot hagyott a bőrömön a fejfájás. Gondoltam, ez igazán jó alkalom a feltöltődésre és bíztam benne, hogy ez a "Szépítő Szombat" visszatölti a lemerült "akksimat".

9:00 körül érkeztem Ági barátnőmmel és Koczor Dórával, a Koczor Pincészet és Vendégfogadó tulajdonosával és borászával az egyik igényesen berendezett, tágas apartmanba mentünk, ami a program helyszínéül szolgált. Igaz, reggel még szomorkás volt az idő, de a szürkeségben is sejteni lehetett, hogy a napsütéses, mosolygós napokon bizony a kilátás innen már magában is feltöltheti az embert.

Ahogy mindenki megérkezett a kiscsoportos szépítő délelőttre, Borsche Annamária szépség coach, kozmetikus mester és a ránctalan bőr szakértője először a mindennapi bőrápolásról mesélt nekünk, majd elkezdtük a délelőtt legizgalmasabb részét, a sminkelést. Miközben Annamari sminkelt minket, végig hasznos tanácsokkal látott el bennünket és praktikákat osztott meg velünk. Megtanultuk, hogy melyek a bőrünkhöz és szemünkhöz illő színek, hogy milyen "alap" sminkszerek kellenek ahhoz, hogy otthon is bárki el tudjon készíteni egy könnyű, természetes nappali sminket.

Szinte ittuk Annamari szavait és észre sem vettük, hogy elrepült az idő. A sminkelés végén Dóra is csatlakozott hozzánk és míg az ő make-upja készült, mi már kórusban mondtuk, hogy éppen mi kerül az arcára.

Sok-sok nevetés és vidám perc közben ezt is megtanultuk, meg a lelkünk is kivirult az arcunkkal együtt. A délelőtt végére amolyan cinkos kis mosoly ült az arcunkon, mikor egyszerre mondtuk, hogy a legfontosabb a "bázis". Mert mi már tudjuk, a délelőtt tulajdonképpen erről szólt leginkább: a sminkeléshez használt "bázis" mellett a lelki, szellemi és érzelmi bázis és egyensúly is kell és bizony, ha ez megvan, még a smink is szebben ragyog az arcunkon!

A folytatásban egy kellemes ebéden vehettünk részt, amelyre Holczer László ínycsiklandó fogásokat készített nekünk. Az ebéd után sokáig beszélgettünk még a többiekkel, finom Koczor Rozét kóstoltunk és már kedves ismerősökként vettünk búcsút egymástól a program végén.

Este még egy borkóstolós vacsora várta azokat, akik egész napra jöttek Füredre, de én úgy döntöttem, szemezgetek a sok-sok kép közül, amiket ma készítettem. Mutatom is őket mindjárt, de előbb megköszönöm a lehetőséget, Koczor Dórának, a Koczor Pincészet és Vendégfogadónak és Borsche Annamáriának, hogy részt vehettem egy ilyen remek programon, amit valóban csak ajánlani tudok minden nőnek, csajnak, lánynak és hölgynek, aki szeretné egy kicsit a lelkét és az arcát is szépíteni!

Nos, akkor jöjjenek a képek!


152 megtekintés0 hozzászólás