Keresés
  • Németh Anikó

Visszapillantó (2.rész)


Ahogy ígértem, ezen a héten ismét „visszapillantok” és megmutatom, hogy mi történt a Fit Life Power Plate háza táján, mit sütött ki a Péklány karácsonyra, mi a helyzet az oviban és Szekeres Kornél bűnmegelőzési csapatánál. Végül, de nem utolsó sorban belestem Borsche Annamáriához is. Indulhat a móka?

Emlékeztek még? Áprilisban kemény edzős hetet nyomtam le, ennek részeként látogattam el Tanai Gerdáékhoz a Fit Life Power Plate stúdióba. Megkértem Gerdát, hogy meséljen kicsit, mi történt azóta.

A nyár hihetetlenül gyorsan elrepült és a két edző szeptemberben egy közös nyaraláson pihente ki annak az időszaknak a fáradalmait. Egyiptomban töltekeztek, ahol aktív, felejthetetlen időt töltöttek. Lélekben felkészültek az őszi-téli szezonra.

A nyaralás után más is szóba került; Gerda elmondta, hogy fontosnak tartja, hogy a folyamatos fejlődés, tanulás legyen a cél, mert csak így lehetnek hitelesek. Több továbbképzésen is részt vettek és a jövő évben is szeretnének minél többet fejlődni szakmailag.

Ahogy ott jártamkor is, most is egy időben két vendég tud edzeni, ezért mindig nagyon családias, baráti a légkör. Igyekeznek mindig valamivel kedveskedni a vendégeknek. Most éppen karácsonyi fénysorral és kiegészítőkkel díszítették fel a termet és egy vendégük mézeskalácsból készült advent koszorúval lepte meg őket, ami a pulton kapott helyet.

Karácsonyra készülve ajándékutalvánnyal, valamint bérlet-akciókkal várják a vendégeket és minden törzsvendég egy edzést kap ajándékba az e havi bérlete mellé. A Facebookon játékot hirdettek, melynek nyertesei bérletet kaptak ajándékba. Karácsonykor csak néhány napra mennek pihenni Gerdáék, de a két ünnep között már várják azokat, akik egy kis mozgásra vágynak.

A mozgás után most megengedhetünk pár plusz kalóriát, így hát nézzünk be a Péklányhoz! Orsiéknál nem is olyan régen jártam, azóta szépen halad náluk minden a maga útján és nagy erőkkel készülnek a karácsonyra. Tőlük rendeltem mákos és diós bejglit, már alig várom, hogy átvehessem! A bejgli mellett adventi kalácsot és sok-sok karácsonyi kekszet is készítenek (narancsos-csokis és aszalt vörösáfonyás-fehércsokis), illetve van Téli varázs kávéjuk is - kézműves mandulasziruppal és különleges karácsonyi fűszer keverékkel.

Érdemes a karácsonyváró időszakban betérni a Péklányhoz, meginni egy finom kávét és kicsit letenni a stresszes, rohanós „bevásárló feelinget”, hogy jó kis karácsonyi keksz illatba mártózva úgy induljunk tovább intézni a teendőket.

Gondolatban most gyertek velem, sétáljunk le az Ady Endre utcán, vegyünk a giminél egy kanyart jobbra, aztán balra és már vissza is tértetek velem a volt ovimba.

Sok minden történt, mióta utoljára itt jártam. Nemcsak az ovi falain belül zajlik az élet, többször is nyakukba vették a várost és voltak például a Vaszary Villában ovisoknak szóló múzeumpedagógiai foglalkozásokon. Népszerű az ovifoci és jártak a gyerekek a rendőrségen és a tűzoltóságon, de madárovi program is színesítette a kicsik mindennapjait.

A farsang, a húsvét és a karácsony mind remek alkalmat nyújt, hogy a szülőkkel is közös programot szervezzen az óvoda. Az óvodás időszak végét a nagyok számára a ballagás jelzi, de egyben ez az időszak az évzáró ideje is. Erre az időszakra esett most az óvodavezető-váltás, ami zökkenőmentesen történt, s folytatja az óvoda munkaközössége a megkezdett munkát.

Az óvónők több továbbképzésen is részt vettek, nyáron pedig felkészültek a kicsik őszi fogadására, s az új tanévre. Az idei tanév során óvónői meseelőadásokkal örvendeztették meg a dolgozók a gyerekeket, s folytatódtak a „kalandozások” a városban: a nagyok részt vettek a Fut a Füred futóversenyen, s voltak, akik elkirándultak a Lóczy-barlangba. De számtalan más programot is sorolhatnék, hiszen a hangszeres bemutatóval egybekötött zeneovitól, a Tökparádén át a Timár András fellépésével színesített karácsonyi forgatagon át volt itt minden. Most épp a karácsonyi ünnepségre készül az ovi közössége és már számolják vissza a napokat karácsonyig.

Ha már az óvodáról meséltem, el kell mondanom, hogy a tanév kezdetével Szekeres Kornél a nyári strandi bűnmegelőzési csapat „motorja” más szerepbe bújik és „ovizsaruként” tart előadást a címzetes rendőr őrnagy.

A program során az ovisok idén is az életüket is meghatározó, alapvető biztonsági szabályokkal ismerkedhettek meg, a program két bábfigurájának segítségével.

A lelkes és érdeklődő kicsik sok kérdést tettek fel, miközben az előadóval közösen gondolkodva tudatosult bennük a szabályok betartásának fontossága, mely bármely élethelyzetben a mindennapi biztonságukat szolgálja.

Az intézményben hosszú évek óta népszerű rendőrségi bűnmegelőzési programot a csemeték, és az óvodapedagógusok is szívesen fogadták, mely hatékonyan járul hozzá a legkisebbek biztonságra neveléséhez.

A mai visszapillantó utolsó szereplője Borsche Annamária és a Szépleszel Beauty. Annamari a mai képzeletbeli „nagy változás díj” nyertese, hiszen nála több minden is történt az év során, de a legnagyobb változás, hogy üzlete új helyre költözött. Mostantól az Arácsi út 9.szám alatt, a Spartól nem messze várja szépülni vágyó vendégeit.

Annamari az adventi időszakban meglepetésekkel kedveskedik a hozzá kezelésre érkezőknek. Nála is kapható ajándékutalvány és újabb minőségi sminkes anyagok, a Pierre René termékei jelentek meg nála a kínálatban.

Annamari az év során több továbbképzésen is járt és bizony, volt olyan, aki a kedvéért ideutazott, hogy taníthassa. Novemberben egyéni sminkoktatás volt, ahol Annamari sajátított el új ismereteket és emelte most már művészire eddig is szuper sminktudását. Aki minderről élőben is szeretne meggyőződni, siessen és foglaljon időpontot vagy keresse fel a SzépleszelBeauty Facebook oldalát!

Mára zárom soraimat, de tartsatok velem az utolsó visszapillantós részben is, kivételesen 23-án, szombaton, amiben magamról is mesélek kicsit.


78 megtekintés0 hozzászólás