Keresés
  • Németh Anikó

Hello Füred - Visszapillantó (1.rész)


Ezen a héten elkezdődik a „visszaszámlálás” a Hello Füreden, ahogy a nagyok, én is készítek egy kis összegzést az idei évről.

Először is hadd köszönjem meg nektek, kedves olvasóim, hogy kitartóan követtetek és olvastátok az írásaimat hétről hétre; hogy velem játszottatok és hogy kommentjeitekkel mindig segítettetek!

Termékeny időszak volt ez a majdnem egy év, mióta elindult a Hello Füred, hiszen több, mint 40 bejegyzést írtam és rengeteg emberrel ismerkedtem meg a cikkek kapcsán. Sok kalandban volt részem és hol megható, hol vidám percek jellemezték a „kutatómunkát”.

A visszapillantóban az eddigi írásaim főszereplőit kértem, hogy ha van kedvük és idejük engedi, meséljenek nekem arról, hogy mi történt velük, mióta róluk írtam, hogyan készülnek az ünnepekre, illetve mit terveznek a jövő évre! Az első részben Pintér Kata, a Street 52, a GymBeam Fitness és a tihanyi könyvtár háza tájáról jönnek hírek.

Biztosan emlékeztek, hogy az esküvői blog-bejegyzés és az „E-csapat” kapcsán látogattam el Pintér Katához. A Horváth Mihály utcában lévő üzletben (gyógy)pedikűrrel és manikűrrel foglalkozik Kata. Sokat beszélget(t)ünk és tudom, hogy igyekszik mindig naprakész lenni, figyeli a továbbképzéseket, és ha minőségi, különleges képzést lát, mindig szívesen tanul. Ennek köszönhetően érhető el a vendégek számára például a körömszabályozás, ami a fogszabályozáshoz hasonlóan megzabolázza a rakoncátlanul növő körmöket vagy a benőtt körmök speciális kezelése, ami szintén nagyon sokakat érint.

Karácsony közeledtével sokat törjük a fejünket, hogy mivel lepjük meg a szeretteinket. Egyetértettünk Katával, hogy főleg az idősebb szülőknek, nagyszülőknek lehet nagyon jó ajándék a (gyógy)pedikűr (melyhez ajándékutalvány kapható az üzletben), hiszen sokan már nem látják, illetve nem is érik el saját talpukat, lábujjukat rendesen. Elsőre talán nem tűnik annak, de valóban nagyszerű ajándék, mert értelmes, hasznos és igazi segítség, nem csak a 100.pár zokni, vagy 862.törölköző érkezik a karácsonyfa alá. Akinek felkeltette az érdeklődését ez a lehetőség, keresse Katát a +36/20/365-4649-es telefonszámon!

Egy utcányira kell csak gondolatban sétálnotok velem, hiszen a következő blog-alanyom a Street 52 az Ady Endre utca 52-ben található. A mostani Hello Füred-játék nyereménye a Street 52 felajánlása, egy 3000Ft értékű utalvány. Az amerikai stílusú hely idén ősszel nyitott és a nyitás óta Halloween bulival, valamint különböző akciókkal várta a vendégeket.

A visszajelzéseket alapul véve a Street 52 újragondolta árait, így mostantól kedvezőbb árakkal és módosított étlappal várja a finom falatokra vágyókat. Siessen, aki kipróbálná a helyet, hiszen december 23. után február végéig bezár a „street food bistro”, hogy egy kis átalakítás után megújult formában fogadhassa a betérni vágyókat! Kíváncsian várom, hogy miben és hogyan újul meg a hely; sok sikert kívánok!

Ha már szóba kerültek a finom falatok, biztosan emlékeztek, hogy két nagy evés között elmentem egy kicsit „gyúrni”. A mostani bejegyzésben a legnagyobb átváltozó címet a GymBeam Fitness kaphatná, hiszen a mai visszapillantóban szereplők közül Hadi Dóriéknál volttörtént a legnagyobb változás. Már annak idején is írtam arról, hogy nagy változtatásokat tervez az edzőteremmel kapcsolatban Dóri és íme, láthatjátok, hogy a tervek hogyan valósultak meg!

Felújították a recepciót, kifestették az öltözőket is és Dóri rengeteg új funkcionális eszközt szerzett be, amivel az új óratípus, a Cross training óráját teszi változatossá. Teljesen lecserélte a Hot Iron szettet, vadonatúj step-padokat, szőnyegeket, színes tárcsákat vásárolt, és új rudakkal edzhetnek a Hot Iron szerelmesei! Szeptembertől kibővült az órarend is, sok újdonság került fel a GymBeam repertoárjára.

Nemsokára itt van a karácsony és Dóri bérlet-akciókkal, illetve ajándékutalványokkal készül a karácsonyra. Az akcióban: minden 10 alkalmas bérlethez 1, 20 alkalmas bérlethez pedig 2 ingyen edzés jár. Aki ajándékba venne bérletet, a plusz alkalom helyett most 10% kedvezményt kap a bérlet árából. De ezzel még közel sem értünk a meglepetések végére: Facebookos nyereményjátékukkal értékes ajándékokat lehet nyerni! Mutatok néhány képet a felújított edzőteremről, ti pedig keressetek rá a GymBeamre a Facebookon, hogy le nem maradjatok a nyereményjátékról!

A testmozgás után, egy kis szellemi felfrissülést is kínálok! Végül, de nem utolsó sorban a tihanyi könyvtárról essen pár szó a mai bejegyzésben! Tihanyba szomszédolni ment a Hello Füred és sok más érdekesség és látnivaló mellett a könyvtár is bekerült a többrészes írásba.

Horváthné Tóth Ivett mesélte el, szedte össze, hogy mi is történt az ott jártam óta, és hogy milyen programokkal készül a könyvtár az ünnepre. A jövő évről is szó esett. Már november végén elkezdődött a karácsonyi készülődés a könyvtárban. A gyerekek és szülők örömére Bartos Erika mesélt 6 Bogyó és Babóca történetet. Luca napján lesz az idei utolsó Olvasólámpa program, ahol Wass Albert Angyalka című novellájáról beszélgetnek a klubtagok, közben játszanak, és meghallgatják, hogy néhány nagy magyar költő mit gondol a karácsonyról. A közös adventi gyertyagyújtásokra Ivett puncsot főz a gyerekeknek, a nagyoknak pedig Dolák Saly Róbert abszurd estjét szervezi december 15-re.

Januárban indul a Kulturális közösségfejlesztés gyakorlata (szakmai továbbképzés a közép-dunántúli régióban), ennek megpályázásán gondolkodik az ünnepi készülődés közben a tihanyi könyvtár lelke, motorja. Azt is megtudtam, hogy jövő ősszel a könyvtár az új helyre költözik, s Ivett már most az elrendezésen, és a figyelem felkeltési lehetőségeken töpreng.

Mostanra búcsúzom, de hamarosan érkezem a következő résszel, melyben benézek Tanai Gerdához a Fit Life Power Plate-be, „visszapillantok” a Péklányhoz, majd az oviba, Szekeres Kornél bűnmegelőzési „csapatához” és megnézem a Szépleszel Beauty-ban Borsche Annamáriát is. Tartsatok velem akkor is!


125 megtekintés0 hozzászólás