Keresés
  • Németh Anikó

Táskán innen, táskán túl (2.rész)


Ahogy tegnap ígértem, ma mutatom a folytatást és ma a táskán "inneni" részt, vagyis egy füredi "táska-tündért" szeretnék bemutatni nektek!

A városban sétálva biztosan sokszor haladtatok el ti is egy kedves kis üzlet mellett, aminek már a táblája is tündéri. Ez a Tündér Műhely Varroda a Kossuth utcában, ahová csütörtök délután (és még előtte nagyon sokszor) tértem be, hogy Grim Nikivel a táskákról és még sok minden másról beszélgessek.

Be kell vallanom, hogy Nikit régóta ismerem és a szemem láttára született meg, öltött testet az álma: függönyboltban, majd mások műhelyében, másoknak varrva kezdte és végül saját üzletet nyitott. Persze hosszas álmodozás, tervezés és több év előzte ezt meg, de most úgy érzi, végre a helyén van. Sorra véve az eddigi állomásokat, úgy érzi, hogy mindenhol sokat tanult és hálás minden szakmai fogásért, amit elleshetett.

Milyen érdekes a sors: bár ruhát varrni tanult az iskolában és a táskákról még csak érintőleg sem volt szó, mégis ez most a szíve csücske és ruhát kevésbé varr. Inkább javításokkal foglalkozik most és üzletébe szépen sorban jöttek is a helyiek, míg ott csücsültem a kanapén (erősen vendégmarasztaló fajta): felhajtás, cipzár-csere, foltozás, miatt is felkeresték. Régebben függönyöket varrt és úgy mesélt erről az időszakról, hogy szinte csillogott a szeme - de megértem én és érzem rajta, szereti, amit csinál.

Nem tudtam levenni a szemem a polcról, amin a kanapé mellett a táskák sorakoztak. Niki mosolyogva mondta, hogy "nagyon le van fogyva a polc". Hiába no, amint elkészül egy darab, a szemfülesek kiszúrják és sokszor hamarabb elkel, minthogy fotó készülhetne róla; a polcon pedig Isten bizony nem ücsörög sokáig egyik sem.

Erről jut eszembe: ha kíváncsiak vagytok Niki portékáira, a Facebookon itt éritek el:

Sok táska készül megrendelésre, többen érkeznek a műhelybe határozott elképzeléssel és bizony Nikinek is be kell osztania Irénhez hasonlóan a napokat és munkákat, mert oly sok a megkeresés. Sőt, még egy hasonlóság (Irén, megnyugodhatsz, máshol is így van ez): a lendület mindig túl nagy, sok a terv és bizony egy-egy meseszép és különleges anyagot látva, nagy az elcsábulás-veszély. (Meg is értem...)

Hihetetlen jól mutatnak a különböző kiegészítők is a táskákon, Niki igyekszik egyre jobb minőségű "kütyüket" beszerezni a kollekcióihoz és kiszúrtam a szép kis tündér logót is, amit saját maga tevezett. A"pasis darabokhoz" is készül egy külön embléma, de még egyelőre nem árulom el, hogy az milyen lesz; tessék mindig figyelni a Facebookon az új termékeket és a szemfülesek biztosan ki fogják szúrni!

Megkérdeztem Nikit, hogy ő milyen táskát hord és hogy magának varr-e. Mindketten jót nevettünk, mert így hangzott a válasz: "Természetesen! Tesztelnem kell mielőtt árulni kezdem, persze, kipróbálom!" Ugyan, sietve hozzátette, hogy van, ami neki tetszik, mégsem keresik annyian, viszont vannak olyan formák, amikből nem tud eleget varrni, mert viszik, mint a cukrot. Itt jegyezném meg halkan, hogy én is simán többoldalas listát tudnék írni arról, hogy melyik táskákból/fazonokból varrjon nekem.

No, visszaolvasva, hogy mennyit is meséltem eddig, úgy döntöttem, megmutatok néhány táskát; beszéljenek a képek helyettem.

Niki, köszönöm a csodaszép fekete táskát, ami a Firén által készített piros méltó párja lesz. További sok sikert kívánok Neked; no meg azt, hogy mindig azt varrhasd, amihez kedved van!


450 megtekintés0 hozzászólás