Keresés
  • Németh Anikó

WOW


Sokáig száműztem a Facebookot az életemből, 2011 és 2016 között "jegeltem" a dolgot. De aztán rájöttem, hogy az ember olykor kincsekre is akadhat a Facebook segítségével. Így történt ez most is, amikor pár hónappal ezelőtt megláttam a rendszerüzenetet, hogy "Cseri Ilona nevű ismerősöd új képet töltött fel". Egyből rá is kattintottam és láttam, hogy egy nagy W a kép és sejtettem, hogy ennyiben nem fog megállni a dolog.

Teltek, múltak a napok és aztán jött az újabb üzenet, hogy "Cseri Ilona nevű ismerősöd megosztott egy hivatkozást". Ekkor már láttam, hogy valami különleges kis bolt nyílik Veszprémben. És hogy a Hello Füred-et miért érdekli ennyire egy veszprémi bolt? Nos, ennek több oka is van:

1) Be kell vallanom, hogy mivel nőből vagyok, viszonylag könnyen elcsábulok divat, ruha és cipő témakörben (ugye hölgyeim, ez nem egyedi eset?!), ezért egy új, különleges bolt nyitása nem semleges számomra.

2) Az üzletet jegyző páros hölgy tagja FÜREDI!

No, a több héten át tartó "szemezés" után, fogtam magam és egy ügyintézős délutánomon bevágtattam Veszprémbe. Az első meglepetés akkor ért, amikor a Fortuna udvarba érve, a boltba belépve egy srác (azóta kiderült, hogy komoly, felelősségteljes apuka) fogadott. Gondoltam, csak beugrott az eladó helyett vagy az eladó is ott van valahol és ő csak benézett hozzá. A mostani blogos látogatásom során kiderült, hogy bizony nem "beugrós" Nánási Krisztián, hanem ő a bankárból lett divatdiktátor, aki nap mint nap fogadja a vásárlókat.

Kértem, hogy miközben az épp 50%-kal leakciózott ruhák között matatok,ugyan,mesélje már el nekem, hogy egy pasit mi visz arra, hogy turkálót nyisson. A család Pestről költözött Füredre, hogy kislányuk egy nyugodtabb, kevésbé zajos és rohanós környezetben nőjön fel. Míg Ilona, az angoltanár feleség, azonnal talált állást a megyeszékhely egyik iskolájában, addig Krisztián bizony csak banki értékesítői hírdetéseket látott, melyekben pesti munkája után nem igazán látott fantáziát. Ekkor jött a 180-fokos fordulat gondolata: a korábbi szakmai vonalat elhagyva olyan turkálót nyit, melyben krém minőségű ruhadarbok kaphatnak csak helyet. Kezdetben mindenki le akarta beszélni erről a párost, mondván, hogy a sokadig turkálót nyitva, a nagy cégek árnyékában bukásra van ítélve az egész terv. Hála Istennek nem hallgattak senkire és belevágtak!

Jó, jó, azért nagyban hozzájárult ehhez az is, hogy Krisztián testvére is ilyesmivel foglalkozik (ez egyébként nagy segítség volt számára a források felderítésekor).

A "használt ruházás" mellett szólt számukra az is, hogy igyekeznek környezettudatosan élni és az évente több kollekciót is piacra dobó divatcégek "ruhafeleslegét", elfogadható áron kínálják. Sokan pontosan a még sosem hordott, márkás ruhák láttán el sem akarják hinni, hogy egy "second hand"-ben járnak. Az öko-szemléletmód részeként papírtáskába téve kapják meg a vevők a megvásárolt portékát.

Arra a kérdésemre, hogy az üzlethelyiséget mi alapján választották, először egy mosolyt kaptam válaszul. Krisztián azt mondta, hogy mindennek megvan a maga ideje és véletlenek nincsenek (ezt egyébként én is vallom). E mellett a kis kuckó mellett többször is elsétált korábban, de csak akkor lett rá figyelmes, hogy kiadó, mikor éppen minden egyben volt ahhoz, hogy a WOW elinduljon. A büdös, használt ruha szagú helyektől eltérően egy stílusos, fiatalos és hangulatos üzletet szerettek volna (ami szerintem sikerült is). A régi kofferekben csücsülő kendők és táskák, a próbababákon gondosan összeválogatott szettek mind-mind mágnesként vonzzák a tekintetet, no meg persze az elgyengülni hajlamos nőket.

Azért én vissza-visszakanyarodtam ahhoz a ponthoz, hogy nem megszokott egy férfi eladó egy turkálóban. Ilona nevetve mondta, hogy bizony, kemény kiképzésen esett át a férje, megtanultatta vele az európai, amerikai, brit és még ki tudja mennyi féle mérettáblázatot és a ruhadarabok pontos nevét is kenni-vágnia kell. Lássuk be, azért egy férfitől ez csúcs-szuper teljesítmény!

Nem én vagyok az első, akinek kikerekedett a szeme, amikor meglátta Krisztiánt a WOW-ban. Az üzlet előtt az egyik báburól leesett egy kendő és egy arra járó bácsika az üzletbe lépve, a tulajt akkor még nem látva, azt mondta: "Ez leesett, aranyom." Amikor aztán Krisztián előlépett, az úriember zavartan adta a kezébe a kendőt és gyorsan távozott.

A megmosolyogtató történet után aztán újra komolyabb vizekre eveztünk. (Közben persze próbálgattam és szépen gyűltek a ruhadarabok a képzeletbeli kosaramban.)

Érdemes a feleség által (szerintem csudajó és kreatív módon) kezelt Facebook oldalt követni, hiszen gyakran frissülő tartalmakkal és nyereményjátékokkal is találkozhatunk.

Az árucsere folyamatos, de természetesen az évszakváltásokkor nagyobb volumenű a csere.

A WOW név és a képregényes logo, illetve megjelenés a férj ötlete volt és maga a név arra is utal, hogy bár néha hihetetlen, de használt ruhából is lehet stílusosat és minőségit találni.

Őszinte leszek, akár minden nap el tudnék bogarászni az üzletben (szerintem még jópárszor fogok is), de indulnom kellett. Nagy volt az öröm, mert 6 ruhadarabbal és egy "muszájmegvennem" táskával távoztam. Tetszett, hogy a fizetéskor választhattam a készpénz és a bankkártya között; másnak ez talán nem fontos, de én nem szeretem az "Ezt-el-tudná-tenni-nekem-addig-amíg-elszaladok-pénzt-kivenni-az-automatából?" helyzeteket.

Innentől kezdve még jobban résen leszek és figyelni fogom a nyereményjátékokat! Tudom, most rontom a saját esélyeimet, de tegyétek ezt ti is, mert ilyen szuper kis üzletet nem minden nap talál az ember (lánya).

Ilona és Krisztián, nagyon örülök, hogy ilyen bavállalós, kreatív (és környezettudatos) kis család vagytok Ancsi lányotokkal hármasban és kívánom, hogy a WOW még sok-sok ruhacserés hónapot és évet megéljen és hogy elérjétek a kis üzlettel azt a célt, amit megálmodtatok!


163 megtekintés0 hozzászólás