kapcsolat   hellofured@yahoo.com - 30 403 4066 

adatvédelem  

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White LinkedIn Icon
Keresés
  • Németh Anikó

Valami Amerika (Füreden)


Hello Füred!

Már pénteken sem volt titok, főleg a játék sorsolása kapcsán, hogy a héten egy most nyílt "street foodos" helyen jártam.

A mai bejegyzés címe nem túlzás, mert a Street 52-be belépve (ami egyébként az Ady Endre utca 52.-re utal) az '50-es, '60-as évek amerikai éttermeinek hangulata köszön vissza. És ha a zene, a dekoráció, színek még nem győznének meg valakit erről, nos, akkor az étlap biztosan eloszlat minden kétséget. Van itt minden, ami szem, s szájnak ingere: a részben helyi, részben pedig külföldről érkező alapanyagokból készülő burgerek, shake-ek, smoothie-k és egyéb fogások egy falat Amerikát hoznak Füredre.

A 8:00-20:00-ig nyitva tartó hely a megszokott üdítőkön kívül például DrPepper, Big Red és Coke Vanilla italokkal csábít és holnaptól külön reggeli ajánlat is lesz azok számára, akik nem otthon indítják a napot.

Elvitelre is kérhetőek az ételek és italok, így ha valaki csak "futtában" ugorna be valami fogára valót venni, megteheti. A sétálótálcával és a praktikus zárható smoothie-s pohárral akár útközben is elfogyaszthatóak a Street 52 ínycsiklandó ételei és italai. (A kiszállítás is tervben van, de erről és más újdonságokról is a Street 52 Facebook-oldaláról értesülhet "Füred népe", ahol rendszeresen frissülő tartalom gondoskodik arról, hogy mindig naprakészek legyünk.)

Aki buszra vár vagy csak szeretne nyugodtan leülni egyet, esetleg az ebédszünetben is dolgozna egy kicsit a laptopján, jó kis kuckóra lel ebben a helyben, mert minden asztalnál van konnektor és bizony a ma már elengedhetetlen WiFi is a vendégek rendelkezésére áll.

A szombati megnyitó előtt jártam a Street 52-ben, így még a pörgés előtt volt lehetőségem beszélgetni Márk Évivel, aki a helyet jegyzi. Megtudtam, hogy a Street 52 kicsit "önzés" is, hiszen Évi azokat az ételeket és italokat szolgálja most fel, amiket maga is nagyon szeret (a kedvencei mindig a Street 52 nevet viselik a menüben), de eddig olyan formában, ahogyan az neki igazán ízlik nem találta sehol Magyarországon és a közelben. Olyat szeretett volna csinálni, ami máshol nincs (ilyen például a pálcikára felszúrt, akár séta közben is fogyasztható Corn Dog).

Ki is kerekedett a szemem, amikor megmutatta a közel 1kg-os XXL burgert, ami 1/2kg-os bucival és 40dgk marhahúsból készül. Annyira XXL ez az XXL, hogy bizony a "tettestársamon" is kifogott. Én meg sem próbáltam ilyen nagy fába vágni a fejszémet, helyette a nem kevésbé különleges fekete burgert kóstoltam meg. Látva a méreteket (bár, ugye azt mondják, nem az a lényeg - most megcáfoltuk!), nem lesz könnyű dolga azoknak, akik a jövőben rendezendő, kupával is díjazott burgerevő-versenyre neveznek majd.

Évi szeretne az amerikai ünnepkörökhöz kapcsolódóan programoknak is helyet adni a Street 52-ben (Halloween, Hálaadás, Valentin-nap), valamint szülinapi- és gyerekbulik helyszíneként is szolgálhat a "faloda", ha valaki nem otthon szeretné vendégül látni a köszöntők hadát.

Fontos szempont, hogy a közelben van ingyenes parkolási lehetőség és a Street 52 mozgáskorlátozottak számára is könnyen megközelíthető. Készpénzzel, bankkártyával, valamint (K&H-s) SZÉP-kártyával is lehet fizetni.

Jó látni, hogy egy álom valóra vált és ahogy Évi megálmodta és már látta a lelki szemei előtt az éttermet, úgy most itt is van és már dübörög a Chevi-lámpákkal (is) dekorált hely. Amikor a szöszi tulajdonos belépett az üzlethelyiségbe, érezte, hogy ez a hely bizony neki való és hogy itt meg tudja valósitani azt, amiről eddig csak álmodott.

És hogy milyen "szájízzel" távoztam a Street 52-ből? Csípőssel, mert a jalapenos hamburger fergeteges ízélményt adott és a mogyoróvajas (neeeem, ez nem a Nutella) shake lehűtött és szó szerint megédesítette a napomat! Ha nem hiszitek, járjatok utána! Kóstoljátok meg ti magatok is az italokat és egy falat Amerikát!


1833 megtekintés
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now