Keresés
  • Németh Anikó

Valami Amerika (Füreden)


Hello Füred!

Már pénteken sem volt titok, főleg a játék sorsolása kapcsán, hogy a héten egy most nyílt "street foodos" helyen jártam.

A mai bejegyzés címe nem túlzás, mert a Street 52-be belépve (ami egyébként az Ady Endre utca 52.-re utal) az '50-es, '60-as évek amerikai éttermeinek hangulata köszön vissza. És ha a zene, a dekoráció, színek még nem győznének meg valakit erről, nos, akkor az étlap biztosan eloszlat minden kétséget. Van itt minden, ami szem, s szájnak ingere: a részben helyi, részben pedig külföldről érkező alapanyagokból készülő burgerek, shake-ek, smoothie-k és egyéb fogások egy falat Amerikát hoznak Füredre.

A 8:00-20:00-ig nyitva tartó hely a megszokott üdítőkön kívül például DrPepper, Big Red és Coke Vanilla italokkal csábít és holnaptól külön reggeli ajánlat is lesz azok számára, akik nem otthon indítják a napot.

Elvitelre is kérhetőek az ételek és italok, így ha valaki csak "futtában" ugorna be valami fogára valót venni, megteheti. A sétálótálcával és a praktikus zárható smoothie-s pohárral akár útközben is elfogyaszthatóak a Street 52 ínycsiklandó ételei és italai. (A kiszállítás is tervben van, de erről és más újdonságokról is a Street 52 Facebook-oldaláról értesülhet "Füred népe", ahol rendszeresen frissülő tartalom gondoskodik arról, hogy mindig naprakészek legyünk.)

Aki buszra vár vagy csak szeretne nyugodtan leülni egyet, esetleg az ebédszünetben is dolgozna egy kicsit a laptopján, jó kis kuckóra lel ebben a helyben, mert minden asztalnál van konnektor és bizony a ma már elengedhetetlen WiFi is a vendégek rendelkezésére áll.

A szombati megnyitó előtt jártam a Street 52-ben, így még a pörgés előtt volt lehetőségem beszélgetni Márk Évivel, aki a helyet jegyzi. Megtudtam, hogy a Street 52 kicsit "önzés" is, hiszen Évi azokat az ételeket és italokat szolgálja most fel, amiket maga is nagyon szeret (a kedvencei mindig a Street 52 nevet viselik a menüben), de eddig olyan formában, ahogyan az neki igazán ízlik nem találta sehol Magyarországon és a közelben. Olyat szeretett volna csinálni, ami máshol nincs (ilyen például a pálcikára felszúrt, akár séta közben is fogyasztható Corn Dog).

Ki is kerekedett a szemem, amikor megmutatta a közel 1kg-os XXL burgert, ami 1/2kg-os bucival és 40dgk marhahúsból készül. Annyira XXL ez az XXL, hogy bizony a "tettestársamon" is kifogott. Én meg sem próbáltam ilyen nagy fába vágni a fejszémet, helyette a nem kevésbé különleges fekete burgert kóstoltam meg. Látva a méreteket (bár, ugye azt mondják, nem az a lényeg - most megcáfoltuk!), nem lesz könnyű dolga azoknak, akik a jövőben rendezendő, kupával is díjazott burgerevő-versenyre neveznek majd.

Évi szeretne az amerikai ünnepkörökhöz kapcsolódóan programoknak is helyet adni a Street 52-ben (Halloween, Hálaadás, Valentin-nap), valamint szülinapi- és gyerekbulik helyszíneként is szolgálhat a "faloda", ha valaki nem otthon szeretné vendégül látni a köszöntők hadát.

Fontos szempont, hogy a közelben van ingyenes parkolási lehetőség és a Street 52 mozgáskorlátozottak számára is könnyen megközelíthető. Készpénzzel, bankkártyával, valamint (K&H-s) SZÉP-kártyával is lehet fizetni.

Jó látni, hogy egy álom valóra vált és ahogy Évi megálmodta és már látta a lelki szemei előtt az éttermet, úgy most itt is van és már dübörög a Chevi-lámpákkal (is) dekorált hely. Amikor a szöszi tulajdonos belépett az üzlethelyiségbe, érezte, hogy ez a hely bizony neki való és hogy itt meg tudja valósitani azt, amiről eddig csak álmodott.

És hogy milyen "szájízzel" távoztam a Street 52-ből? Csípőssel, mert a jalapenos hamburger fergeteges ízélményt adott és a mogyoróvajas (neeeem, ez nem a Nutella) shake lehűtött és szó szerint megédesítette a napomat! Ha nem hiszitek, járjatok utána! Kóstoljátok meg ti magatok is az italokat és egy falat Amerikát!


1835 megtekintés0 hozzászólás