Keresés
  • Németh Anikó

Szállás-vadászat


Tombol a nyár, fesztivál fesztivált ér, zsizsereg a város és egyre csak jönnek, akik a szabadságukat Füreden szeretnék eltölteni.

Ha már annyit jöttem-mentem a városban, arra gondoltam, megnézem, hogy mi újság szállások terén. Ez az, amit fürediként az ember vagy nem is figyel, mert sosem veszi igénybe – minek is, hiszen olyan szerencsés, hogy itt él-, vagy belülről ismeri a „rendszert”, mert benne dolgozik. Én akkor szembesültem azzal, hogy szállást találni nem is mindig olyan egyszerű Füreden, amikor a barátaim kérték a segítségemet. „Te Füreden laksz, ajánlj valamit!”

Tudjátok, idegenvezetőként ezzel nem sok tennivalóm van: az már adott, odamegyek a vendégekért vagy velük érkezem és indul a program, nem én keresek szállást. (Izgalmas belelátni a nagy szállodák kulisszatitkaiba, ez is megérne egy blog-bejegyzést, de maradjunk az eredeti tervnél!)

A későn eszmélő, utolsó pillanatban foglalók, no meg a hirtelen ötlettől vezérelve utazók kínos pillanatokat élhetnek át, vagy megkísérelhetik a lehetetlent a főszezonban. Néha még az sem garancia a sikeres szállásvadászatra, ha az ember hajlandó nagggggyon mélyen a zsebébe nyúlni.

Amíg régen virágzott a Zimmer frei biznisz és már a Balatonfüred táblánál kint álltak autóval és táblával a vendég-vadászok, addig mostanra átalakult a kínálat (igaz, a kereslet is), meg a stílus is. A Zimmer Feri című film ugyan tipikus Tímár Péteres túlzásokkal mutatta be azt az időszakot, de emlékszem, mikor a legkisebb lyukakat is megpróbálták kiadni a rendszerváltás táján a balatoni jónépek és olykor 4-5 fős családok nyomorogtak a garázsban vagy a nyárra lakókuckóvá alakított sufnikban, hogy az NSZK-ból érkezett kedves turisták a jó kis márkáért birtokba vegyék a lakást, esetleg házat.

Vagy gondoljunk csak az Annabella vagy a Club Tihany, no meg a Marina első fénykorára, amikor az NDK-s és NSZK-s zokni-szandis, fehér strandsapkás „alakok” titokban családegyesítésen törték a fejüket. Nem is egy filmnek volt Balatonfüred a forgatási helyszíne; gondoljunk csak a jó kis Ötvös Csöpi filmekre, hogy messzebb ne is menjünk!

No, de vissza a jelenbe! Ha valaki a nagy hotelek helyett a panziókat, apartmanokat és kiadó szobákat részesíti előnyben, a Facebook és a booking.com mellett nagy segítséget jelenthet a zimmerinfo.hu vagy a szallas.hu, ahol sok-sok ajánlat közül lehet válogatni. Akadnak olyan szálláshelyek is, melyek saját oldallal rendelkeznek. Ki-ki igénye, pénztárcája és elképzelése (meg persze a létszám) szerint válogathat.

Hogyha balatonfüredi nyaralást terveztek, most mutatok én is néhány szálláshelyet, de siessetek, mert már csak néhány szabad vendégéjszaka van, mert tudjátok, strandszezON, nyaralásON, and on and on and on.

A felső városrészben, csendes helyen, viszont közel a központhoz található Peti és Berni Pedetti nevű apartmanja. Fiatalos, csendes, tiszta és minden megvan benne, ami egy párnak vagy egy kis családnak kellhet. Wifi, bolt, posta és orvosi rendelő a közelben? Sima ügy! Ja, hogy még Tihanyt és az Apátságot is szeretnétek szemmel tartani vacsora közben? Ez is megvan! Csak egy kattintás és már foglalható is!

https://www.booking.com/hotel/hu/pedetti-apartman.hu.html

Ha a parthoz közel, nem messze a főúttól, az alsó városrészben kerestek szállást, az Erzsébet apartman lesz a ti szállásotok! Reggeli vagy vacsora a teraszon? Pár perc séta és máris a part és a sétány pezsgő forgatagában találhatjátok magatokat? Ingyenes parkolás a szállásnál? Ugye, hogy jól hangzik? Ide klikkelve már nézhetitek is az ott készült képeket és a részleteket.

http://www.zimmerinfo.hu/balatonfured/erzsebet/hu.htm

Balaton, napszemcsi, egy üveg rosé, Tagore sétány, vitorlázás, strand, finom vacsora a barátokkal, végül buli…egy tökéletes nyaralás Füreden. Hogy hol szálljatok meg? A First Apartman Balatonfüred biztos tetszeni fog! Ez az a hely, ahol kipihenheti magát egy család, de lánybúcsúsok is durrogtathatják a pezsgőt és torkuk szakadtából énekelhetik a Despacitot. Füred látványosságaitól mindössze 7 perc sétára található ez a 2 szobás, igényesen berendezett, klímával felszerelt apartman.

https://hu-hu.facebook.com/balatonapartmans/

Ha esetleg nagyobb társaság érkezne vagy több baráti család keres egymáshoz közel szállást, sok szeretettel ajánlom a Csernai Villát! Szobáikkal és apartmanjaikkal nem okoznak csalódást. Nem árt itt sem sietni, mert sok a visszatérő vendég is és aki egyszer

járt már itt, nem akar máshol foglalni.

https://csernaivilla.hu/

Ha fontos, hogy a kocsitok zárt parkolóban álljon, ha reggel inkább lustálkodnátok és szeretnétek, hogy reggelivel várjanak titeket az asztalnál, ha szeretnétek a strandok közelében megszállni, hogy csak kényelmesen le kellejen sétálni egy csobbanáshoz, akkor a Balaton Villa a legjobb választás! Ez a vendégház Balatonfüred egyik legszebb utcájában a Deák Ferenc utca 38. szám alatt található, a strandtól 100 méterre. Ha nem hiszitek, csak nézzétek meg az alábbi linken!

http://www.balatonvilla.hu/

Végül, de nem utolsó sorban itt van ez az új, igazi központi helyen lévő Kredenc projekt. Nem is kell ezt cifrázni: egyetek egy jót a Kredencben és aztán pár lépcsővel és egy szinttel fölötte pihenjétek ki az esti koncert vagy utcabál fáradalmait!

https://www.facebook.com/kredencinn/

Remélem, mindenki talál ezek között olyan szállást, ami tetszik, ha nem, akkor pedig indulhat a „booking-vizslatás”! Nos, viszlát Füreden!


90 megtekintés0 hozzászólás