Keresés
  • Németh Anikó

Menj a Pokolba!


No, nem kell megijedni, ne gondoljatok semmi rosszra! Sőt! …meg aztán nem is állja meg a helyét ez így teljesen, mert nem a Pokolba, hanem a Vino Terazzaba szeretnélek elcsalni/elküldeni titeket!

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer Füred Csopak felőli végén egy Pokol Pince nevű hely. No, ott sosem jártam, csak mindig eltekertem mellette bringával. Aztán pár hete titkos tettestársam betessékelt az autóba és meg sem állt a Germering utcáig. Épp amikor elkezdtem volna mesélni neki, hogy ez a „vendéglátó egység” számomra mindig is vakfolton volt, kibökte, hogy tudom-e, hogy új tulajdonos és teljesen más stílus jellemzi a helyet, mint eddig. Gondoltam, egye fene, tegyünk egy próbát! Nem tudok elég hálás lenni ezért az ötletért, mert nem csak az Angus marha burger (hagyma chutney-val) volt fantasztikus, hanem asztal- és vacsoratársul szegődhettem Tamási Ákos és kedvese mellé, akik a Vino Terazzát tulajdonosként jegyzik. Már akkor sejtettem, hogy nem az volt az utolsó ott elköltött vacsora.

Szombat estére kedves meghívást kaptunk Ákostól, akiről első blikkre azt hittem, hogy olasz vér is csörgedezik az ereiben, és hogy a nagy csizmáról hozta magával az olaszos életérzést Füredre.

Ahogyan megérkeztünk, nemcsak egy születésnap, hanem egy eljegyzés kellős közepébe is csöppentünk és felcsillant a szemem, mikor élő cigányzene dallamaival telt meg a pince rész. Olala, gondoltam magamban! És akkor még nem is sejtettem, hogy nemcsak énekelni, hanem táncolni is fogok! (Mivel a nyugalom megzavarására alkalmas elemeket tartalmaz, egyikről sem mellékelek kép- és videó anyagot. ) Hála Istennek az este folyamán lehetőségem nyílt rá, hogy Ákost kicsit kifaggassam.

A külső részen, a szabadban leülve a „kályhától” indultunk, és amíg Ákos mesélt a családjáról, az életéről, meg a lenyűgöző szakmai múltjáról, rájöttem, hogy valami olyasféle nyugalom szállt meg, amilyenre mindig is vágyik az ember. Magamban mosolyogtam is, mikor a házigazda elmondta, hogy pont ez a célja a Vino Terazzaval: azt a fajta életérzést szeretné átadni, ami leginkább az olaszokra jellemző; és egy-egy ebédet vagy vacsorát igazán ünneppé tenni, amikor a barátok, a családtagok egymásra tudnak figyelni, s kiszakadnak térből és időből, no meg a mindennapi mókuskerékből.

Tudjátok, amikor anya vagy a mama otthon készíti a vasárnapi ebédet, szinte csak átsuhanni látjuk őket az étkezőn leveses tállal vagy rántott hús halmokkal a kezükben. Itt, a Germering utcai kis Itáliában 2500 jó magyar forintért korlátlan grilles fogyasztás várja a betérőket és eredeti olasz folyó proseccot is lehet kóstolni (a finom limonádéról és a csapolt sörről nem is beszélve).

Egyre többen térnek be a város szélén található bisztro-kertbe és ott jártamkor is egy visszatérő csapatot fogadott Ákos. Igaz, számomra nem a legjobbkor érkeztek, mert így nem hallgathattam tovább a történeteket a külföldön eltöltött vendéglátós tapasztalatszerző évekről, az itthoni, nagyhírű budapesti szállodákban, majd különböző rangos helyeken eltöltött időkről, de hát tudom én, első a vendég - és megmondom őszintén, ez a hozzáállás inkább csak még szimpatikusabbá tette számomra a tulajt.

Ahogy ott tovább üldögéltem még a padon, megfogalmazódott bennem, hogy bizony érdemes kimenni a város szélére, távol a város zajától, mert itt valami csoda van születőben!

Ha amolyan gasztro-bloggeresen pontokat kellene adnom, járna pont az ingyenes parkolásért, az udvarias kiszolgálásért a felkészült pincéreknek. A szakács kezét aranyba kellene önteni, arról nem is beszélve, hogy az én kis bringás szívem is nagyot dobbant, mikor megláttam, hogy a kerékpárosok 10% kedvezményt kapnak. Remélem, jövőre a Vino Terazza is bekerül a Balaton Party KE és a Bike Extrém Oxigén túrájának pontgyűjtő helyszínei közé!


330 megtekintés0 hozzászólás