Keresés
  • Németh Anikó

Ásó, kapa, nagyharang


No, akkor induljon az Ásó, kapa, nagyharang projekt!

Hadd mutassam be az E-csapat első 2 tagját!

Gáll Linda (Csupa Virág)

Azt mondják, hogy aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet. Vannak emberek, akik olyan fantáziával vannak megáldva, hogy ébren is álmodnak, s csodák születnek meg a fejükben. Szerintem Gáll Linda (Csupa Virág) egy olyan különleges nő, akiben ez a kettő maximálisan együtt van, sőt, a csodás virágköltemények nemcsak a fejében születnek meg, hanem aztán el is tudja őket készíteni. Szerencsém van, mert régóta ismerem Lindát és tudom, minden vagányságban és jó kis ötletben, tervben benne van, így hát akkor sem kellett sokáig győzködnöm, amikor azt kértem, hadd lessem meg munka közben.

Egy családi ház alsó szintjén, a kert felől közelítve leptem meg Lindát, aki nagyjából a nappal együtt kelhetett, mert már javában dolgozott, mire megérkeztem. Olyan volt belépni a kis műhely ajtaján, mint amikor a filmekben az ajtó mögött egy mesevilág tárul elénk: virágok szebbnél szebb színekben és formákban mindenhol, néhány mécses plusz otthonosságot adott a kis „csoda kuckónak” és a polcokon mindenféle klassz kiegészítő és kellék sorakozott dobozokban, szatyrokban.

Ahogy én csak kikerekedett szemmel nézelődtem és belekukucskáltam minden dobozba és fiókba, s szorgalmasan készítettem a lesifotókat, Linda elkezdett mesélni. Szerencsésnek tartja magát, mert egy virágbolti időszak után elindította a saját vállalkozását és most azzal foglalkozik, amit mindig is szeretett: megálmodni és formába önteni a „nagy nap” dekorációját. Az ország minden részéből keresik, sőt, külföldi megrendelője is volt már, akivel Skype-os egyeztetés alapján tervezték meg a díszítést. Ötleteit és kreativitását látva a legtöbben szabad kezet adnak neki és olyankor szárnyalhat, de persze vannak olyanok is, akik fix elképzeléssel keresik fel.

Az E-csapat többi tagjával együtt gyakran járnak esküvői kiállításokra és minden szuper kis lelőhelyet ismer már, ahonnan az esküvői díszek kiegészítőit, részleteit beszerzi. Ha virágról van szó, biztosra megy és egy szállítóval dolgozik évek óta, aki már szinte szavak nélkül is megérti Lindát, vagy tudja, hogy mire gondol, ha „döglött színű” virágot kér tőle. Ez nagyon tetszett, de nem ez volt az egyetlen dolog, amin jót mosolyogtam, mert Linda olyan stílusban, akkora átéléssel mesélt a munkájáról, ami egyben a hobbija is, hogy nem lehet nem a hatása alá kerülni.

A szakmában sok sikert és csúcsot is elért, s egyedi stílusát, profizmusát többen is elismerték (persze a boldog mennyasszonyok és örömanyák a legnagyobb bírák mindig). Balatonfüreden kizárólagos jogot kapott a Mysterious Roses from Sabo, London dobozok forgalmazására és a Facebookon nézve munkáit, mindenki a saját szemével is meg győződhet arról, hogy ha Csupa Virágra bízza az ember az „ásó, kapa, nagyharang projekt” virágos részét, biztosan nem kell aggódnia!

Amíg beszélgettünk, elkészült az esküvői asztaldísz is. Elköszöntem, mert futottam tovább a következő helyszínre, s akkor még magam sem gondoltam, hogy az asztaldíszt aznap még „használat közben” is látni fogom. Este a parton vacsoráztam az egyik étteremben, és amikor a szomszéd asztalnál ülő kis esküvői csapatra néztem, nem a mennyasszony szépségét vagy ruháját szúrtam ki elsőre, hanem az asztaldíszt, amiről gyorsan készítettem egy képet és a „művésznőnek” is elküldtem. Olyan jó érzés volt látni: a reggeli metszőolló-virág-kötöző-oázis-zöld halomból egyszer csak ott állt előttem a megvalósult álom.

További sok sikert kívánok Linda; és nagy-nagy szeretettel ajánlom a Csupa Virágot mindenkinek!

Borsche Annamária (Szépleszel Beauty)

A „mi történetünk” 2016 májusáig nyúlik vissza, amikor is megkerestem Vörös Ákost, hogy készítsen rólam képeket a honlapomhoz. Persze csak a fotózás előtt egy-két nappal tudatosult bennem, hogy mivel hozott anyagból dolgozik Ákos, nem ártana a legtöbbet kihozni belőlem. Ekkor találtam meg Annamarit, aki az utolsó utáni pillanatban is segítőkészen és nagyon rugalmasan keresett nekem időpontot. Azt hiszem, nagyon hálás lehetek neki, mert már a sminkelés közben olyan titkokat, praktikákat mondott el nekem, amiktől egyből magabiztosabbnak éreztem magam. Később egy mini-sminkórára (hivatalos nevén neszesszer-frissítésre) is elmentem hozzá és az addigi elképzelésem és tudásom a sminkelésről alapjaiban változott meg.

Azon a szombat reggelen, mikor elmentem Annamari Kossuth utcai kozmetikájába megfigyelősdibe, elég szomorkás idő volt. Azon drukkoltam végig, hogy a sors és az időjárás kegyes legyen Deák Robertához és a párjához, s hogy ne esőáztatta esküvőjük és esküvői fotózásuk legyen. Kis késéssel estem be, így a teljes „sminktelenség” állapotát nem kaptam el, de épp csak az alapozót vitte fel Annamari. Elkezdtünk beszélgetni és mondanom sem kell, annyira belemerültem a részletekbe és úgy figyeltem a „mester” minden mozdulatát, hogy majdnem elfelejtettem fotózni.

A minőségi sminkszerek és az üzletben használt anyagok és kellékek mind azt mutatják, hogy Annamari tudja, hogy „mitől döglik a légy”. Hamarosan kiderült, hogy a sminkelés és kozmetikai kezelések mellett, a profi sminkelést oktatja is. Belesve az amúgy nyugalmat és harmóniát sugárzó belső helyiségbe, valamiféle ufóra hasonlító gépet láttam. Annamari elmesélte, hogy egy továbbképzésen ismerkedett meg az OctoLine kezelésekkel és annyira megtetszett neki az eljárás, hogy mindenképpen szerette volna Füredre is elhozni. Az igazán ötletes elnevezésű „menyasszony szépítő csomagokról” is a mesélt és akkor éreztem a hangjában azt a fajta lelkesedést és rajongást, amivel szerelmesek szoktak egymásról beszélni vagy amivel az ember nagy álmokról mesél.

No, de térjünk vissza a sminkre! Azt hiszem, nagyon sokan szeretik az "előtte-utána" képpárokat és most olyan jó volt, hogy szemtanúja lehettem egy "átalakulásnak" (bár, Roberta smink nélkül is gyönyörű, ezt meg kell hagyni!). Amíg Annamari dolgozott, végig nyugtatta Robertát, hogy ne aggódjon az időjárás miatt, mesélt a fotózásokról is és valahogy olyan megnyugtató volt őt hallgatni, hogy szerintem minden "ara-para" elszállt.

Jó szívvel ajánlom a Szépleszel Beauty-t és nem csak a "nagy nap" előtt; ha tehetitek, jelentkezzetek be Annamarihoz, vagy látogassatok el a Kossuth utcai kozmetikájába!

Folyt.köv.jövő héten. :-)


583 megtekintés0 hozzászólás